Над 400 с обвинения за дрога след акция "Бяло"

Над 300 униформени участваха в операцията
18
Над 400 с обвинения за дрога след акция "Бяло"
Снимка: БГНЕС

Над 400 души вече са с обвинение в рамките на акцията за наркотици, каза говорителят на главният прокурор Сийка Милева. Данните са по повод започналата акция срещу наркоразпространението.

Милева посочи още, че разпространението на наркотици около училищата е бич на българското съвремие. Свидетели сме как деца тровят деца, каза тя.

Мащабната акция в страната започна в сряда и е по разпореждане на главния прокурор. Същия ден Иван Гешев заяви, че се наблюдава тревожна тенденция за продажба на наркотици около училищата, а и все повече водачи сядат зад волана след употреба на забранени вещества. От МВР оповестиха, че над три хиляди служители на полицията, жандармерията и Гранична полиция участват в операцията, а вчера главният секретар на ведомството Петър Тодоров обяви, че над 250 души са задържани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: наркотициСийка Милева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
ПР акция преди 1 година
Хванали 10000 дози. Ако една доза е 1 грам, значи са хванали 10 кг. което е смешно малко. Явно са хванали само тези, които не си плащат такса "спокойствие", натопени от конкуренцията. Как така за един ден разкриха 400 дилъра и 10 нарколаборатории? Явно са си ги знаели, но са си затваряли очите. И къде са босовете на задържаните дребни дилърчета?
14
0
 
1
 
! Отговори
Чендов преди 1 година
Наркотиците ще намалеят единствено ако се действа по модела Филипини!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано за продължи това което са започнали и да стигнат до истинските покровители на нарко рязпространението и производство на наркотици.Писна ми от недоразвити да карат ферарита и други скъпи автомобили и да се възприемат за недосегаеми.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учениците са дилърите в училищата. Никой не виси край оградите.
11
0
 
1
 
! Отговори
Sturmfuhrer преди 1 година
Разрешава се всичко - първите три месеца бум на предозирали *** които и без това не са нужни. Престъпниците като им вземеш тва перо на печалба почват да си апят гъзо и да ги видим откъде ще изкарват лев. След тва настъпва ред с тук таме някой минзухар умрял за цвят...Ама няма да е удобно щото много хора ядат на тая маса - и политици и ченгета.
10
0
 
4
 
! Отговори
Sturmfuhrer преди 1 година
И нека всички да се научат че никой няма да ви пази децата ако не сте ги възпитали и нямат мозъчна дейност.Кото го хванат тоя или другия дилър кво ? Няма повече наркотици ли ?То ходи да ги търси и да ги купува, някаой друг му е виновен че е ***...После всичко го има в Даркнет така или иначе - тия дилъри и всичките да ги хванат пак всичко си има.Разберете че тва е битка с вятърни мелници - истината е във възпитаване на самосъзнание и повишаване на знанията за тези субстанции а не забрани.
9
0
 
10
 
! Отговори
Хора преди 1 година
400 задържани а колко ще стигнат до съд и присъда?! Това е важното а не поредното шоу на Гешев.
8
0
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Пълен провал и пушилка,всички в полиция и прокуратурата са наясно че е изтекла информация за акцията и всички важни дилари между който и полицай са се скрили.
7
0
 
6
 
! Отговори
Sturmfuhrer преди 1 година
Да ги пускат всичките и да разрешават всички наркотици.Който умре - умре другите ще знаят и ще се пазят. Няма по-добра превенция от сам да се пазиш.Това държавата лицемерно да те пази види се не работи. На всеки е ясно че само който не е иска той не се друса и тия акции само гълтат пари на данъкоплатеца и генерират престъпност.
6
0
 
4
 
! Отговори
Жоро Игнатов преди 1 година
Кажете истина. Хванати са няколко пистолета с изтрити номера и няколко торби трева.Бялото май са го подминали.
5
0
 
4
 
! Отговори
Май НЕ преди 1 година
Вие разбирате ли, че в МВР се подвизават истински терористи работещи лично за Румен Николов-Пашата и Юлиян Борисов Георгиев от Перник и бандите им!?
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки от тия 400 се е отчитал поне на едно ченге, за да не го закачат. Кога ще арестуват и корумпираните полицаи, които получават месечна "такса спокойствие" от дилъри, сводници и дрогирани изчадия като Семерджиев ?
3
0
 
3
 
! Отговори
Сийка преди 1 година
Лично ще организирам продължението на акцията със заглавие "Бяло сладко"!
2
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Пращайте ги в Холандия с бялото, че има там права на човека ще ги интегрират барабар с тези от границите. Трябва да разберат кон боб яде ли....
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом с една само акция са обвинени 400 човека,представете си какво чудо е когато няма акция.