Обвиниха сириеца, предложил 10 000 евро подкуп на полицай

Той е задържан за 72 часа
19 яну 2023 13:53, Анисия Иванова
15
Обвиниха сириеца, предложил 10 000 евро подкуп на полицай
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура обвини и задържа сирийския гражданин за над 10 хил. евро подкуп на полицейски органи и за шофиране след употреба на наркотици, съобщиха от прокуратурата.

На 18.01.2023 г. Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишния сирийски гражданин А. К. и го задържа за срок до 72 часа за подкуп на полицейски служители и за шофиране след употреба на високорискови наркотични вещества.

Още по темата

Според събраните в ранния етап на разследването доказателства на 18.01.2023 г. около 01:00 часа в София, бул. "Княз Ал. Дондуков" № 1, пред кръстовището с бул. "Княгиня Мария Луиза" служители на реда извършили проверка на А. К., който управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка "Ш.". Взетата от водача проба с техническо средство Дръг Тест 5000 била положителна за канабис, амфетамин и метамфетамин. На А. К. били поставени белезници и бил настанен на задната седалка на полицейски автомобил.

Вътре в автомобила той пуснал на пода две пачки с банкноти в евро на обща стойност 10 000 евро, като казал на полицаите А. К. - мл. автоконтрольор в "Отдел пътна полиция" при СДВР, К. И. и И. Г. - старши полицаи при отдел "Охранителна полиция" СДВР, че тези пари са за тях, за да не го задържат и да му върнат свидетелството за управление на моторно превозно средство.

А. К. бил отведен във ВМА - гр. София за кръвна проба, която той отказал да даде. При влизане в сградата на болничното заведение А. К. предложил 3000 лв. и ръчен часовник на други двама полицаи - на Е. С. - мл. автоконтрольор в "Отдел пътна полиция" при СДВР и на Л. А. - началник група в "Отдел пътна полиция" при СДВР, отново за да не го задържат и да не му бъде отнемано свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Полицаите незабавно докладвали за случая и в условията на неотложност от органите на 05 РУ-СДВР било образувано досъдебно производство, което се води под надзора и ръководството на СГП.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор прецени, че те са достатъчни за привличане на А. К. към наказателна отговорност, както и че са налице предпоставките обвиняемият да бъде задържан за срок до 72 часа.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение задържане под стража.

За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева, както и лишаване от свобода от 1 до 3 години, глоба от 500 до 1500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като може да бъде наложено и наказание лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност.

Парите и часовникът са иззети като веществени доказателства по делото и съгласно чл. 307а от НК подлежат на отнемане в полза на държавата като предмет на престъплението подкуп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и как някакъв си сериец е готов да даде 20 бона? нали се сещате че му трябва книжката за да прекарва такива пигмеей като него и да им взема по 2-3К на човек. Пишете до 10г затвор но всички знаем че няма един в затвора, освен Иванчева мисля се казваше. Този още утре ще го пуснат с някаква смешна глоба от 1000лв
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отде тез пари ве?
10
5
 
1
 
! Отговори
112 преди 1 година
пълно с балами... кой нормален човек вярва в никави небивалици, подметели му 5 пачки с евра. Той завалията 10 000 салфетки не е виждал през живота си, и сега разбираш ли попадна на принца на Бруней...Номер 7-ми, пир си и ти хапчетата навреме моето момче и не се изхвърляй кат *** на песък...Какви Рачков и Стоичков те гонят, какви дрони и лихварство сънуваш. Футболните залози ги има по цял свят-никой не те кара насила да залагаш...Капиш?
9
0
 
2
 
! Отговори
трийййте мъдеррчета преди 1 година
а кога обвинения на онези дето ошушшката хазната в ччекмедджета и хората изззмиратт от некачествена медицинска помощ преди да отидат да гласуууват пак за любимците си
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям карък е този сириец - един честен полицай има в страната и той се е нахендpил точно на него - хаха
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6, 'все пак си престъпник щом склоняваш към корупция' --- рачков и стоичков що не са в затвора задето склоняват младите по цял ден с хазарт, лихварство и дрога????
6
1
 
9
 
! Отговори
Зло куче преди 1 година
Явно не са му разяснили как се случват нещата на човека. Като предлагаш подкупи на места с камери или по начин който може да ги компрометира те арестуват, правят си PR на твой гръб (щото все пак си престъпник щом склоняваш към корупция), повдигат ти обвинение набутват те с брутални глоби и съдебни разноски и накрая ти взимат парите уж за веществени доказателства, след което познай какво се случва с тези пари. Малко акъл трябва в тая работа г-н "сириец - каналджия".
5
3
 
12
 
! Отговори
ние доматите с колци преди 1 година
той с белезници отзад подхвърли 2 пачки отпред м/у седалките...Алоууу, тия у вас ги разправяй, ми ако беше извадил пистолет с тия белезници на ръцете...
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонименти па вярваш в приказките на Шехерезада ли...
3
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
невзет подкуп = няма престъпление. в мвр и прокаратурата кипи безсмислен труд.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сириец е най-големия карък, да попадне сигурно на единствения некорумпиран полицай в тая държава. Другите за една супа, щяха да го пуснат.
1
7
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 година
Стига глупости, милиционерчето го пратете малко на прегледи, има нужда от помощ...