Арест за рецидивист с 14 присъди за палеж в село в Монтанско

Той подпалил къщата, в която живеел под наем
23 яну 2023 13:58, Красимир Ангелов
11
Арест за рецидивист с 14 присъди за палеж в село в Монтанско
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Монтана потвърди постоянна мярка за задържане на 34-годишен рецидивист с 14 присъди, издадена от Районния съд в Лом, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Установено е, е на 9 януари 2023 година той е подпалил къща на друг човек в село Крива бара, община Брусарци, като домът изгорял напълно.

Извършителят е бил наемател в тази къща и живеел в нея със семейството си. Съдът в Лом издал постоянна мярка за задържане на подпалвача и го изпратил в затвора във Враца, докато завърши делото срещу него. Той обаче обжалвал пред Окръжния съд като заявил, че не е подпалил къщата умишлено, а неволно по непредпазливост и желае да е на свобода, за да се грижи за трите си деца.

След като се запознали със събраните доказателства по делото и криминалното минало на мъжа, който има влезли в сила 14 осъдителни присъди за различни престъпления, а в момента има две неприключени наказателни производства за кражба и изнасилване, магистратите в Монтана решили, че ако бъде освободен, то той може да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради това потвърдили решението на Районния съд в Лом и оставили рецидивиста в затвора, съобщава БТА.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
Да преди 1 година
Ром попо пом ром попопом
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
34 г с 14 присъди?!? на свобода?!?
3
1
 
23
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Абе някой знае ли какъв е тавана ?!?! Колко престъпления имаш право да извършиш преди да ти потърсят отговорност. Масово като хванат някой коментират с колко присъди бил, с колко глоби, с колко акта... Ама нещо все ми се разминават бройките и не мога да разбера какъв е тавана. За един приятел питам ;)Еееех сладка съдебна система !
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разследването на палежи е сложно нещо, като знам какви криминалисти имаме, най-много да го изкарат непредпазливо деяние и да го оправдаят
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реших, че цяло село е изгоряло, научете се да пишете правилно бе.