Мъж се гръмна в главата след 3 сигнала за силна музика в ресторант

Между собственика на заведението и 67-годишния съсед е възникнал скандал
26 мар 2023 16:00, Йоана Цонева
67
Мъж се гръмна в главата след 3 сигнала за силна музика в ресторант
Снимка: БГНЕС

67-годишният Симеон В. от петричкото село Самуилово се е самопрострелял в главата с газов пистолет, преработен като боен, и лекари се борят за живота му, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград.

Инцидентът е станал около 3 часа след полунощ пред ресторант в селото, където рожден ден празнувала дъщерята на собственика, а музиката била силна.

Преди да се стигне до стрелбата, в РУ-Петрич са били подадени три сигнала за силна музика.

Около полунощ е постъпил първият сигнал. Незабавно на място пристигнали полицейски служители, които предупредили собственика Григор И. да не се нарушава нощната тишина. Музиката е била спряна, но след около час е получен втори сигнал, като пристигналите полицаи съставили предупредителен протокол.

Около 1,47 ч е получен трети сигнал и отново пристигнали полицаи, които съставили акт за нарушаване на Закона за шума и околната среда.

Между собственика на заведението и 67-годишния Симеон В., живеещ в близост, е възникнал скандал, при който Симеон е отправил заплахи с газов пистолет, преработен в боен. След това, странно, но се е самопрострелял в главата.

Транспортиран е в "Пирогов" в тежко състояние. Уведомена е прокуратурата и разследването на странния случай продължава.

Възрастният мъж преди около 3 г. отново влезе в ресторанта, но с моторна резачка, и отново подразнен от силната музика. Тогава искал да покаже на собственика, че неговата резачка също вдига шум и последвало спречкване. Районният съд в Петрич осъди на 100 лв. глоба Симеон за хулиганската проява.

Пенсионерът е лежал в затвор в Германия близо 4 г., след като е бил хванат да превозва хероин в товарен автомобил. Върнал се е в Самуилово през лятото на 2019 г. Година по-късно при проверка на лека кола, с която пътувал за Чехия, на ГКПП Видин – Калафат, в нея са открити 16 кг хероин. Окръжният съд във Видин му определи присъда от 12 г. затвор, но той я обжалва.

Симеон е професионален шофьор. През 1987 г. искал да избяга в Югославия и с камиона си минал през бариерата на ГКПП Златарево, но след разпити в Белград, поискал да се върне в България и тук получил 6 месеца затвор. Работил е и в СССР, бил е и шофьор на автобус, разказаха хора от селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може случайно да се е самопрострелял. Не съобщават дали е употребил наркотици преди това, защото и такова нещо може да е причина за самопрострелване. Във всеки случай, жалко е, че заради глупости се е стигнало дотам.
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяхме смели като украинците в това заведение отдавна щяха да са пушили не където трябва. Но ние сме мишkи.
6
1
 
57
 
! Отговори
Нещо намирисва преди 1 година
А защо собственика на заведението не е арестуван още първият път когато е дошла полицията? Да беше пренощувал в районното нямаше да има "самопростреляли" се пенсионери. А сега хем партито продължава хем досадния пенсионер се е самогръмнал. Явно собственика е от мафията и има здрав гръб.
5
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек който пренася 16 кила хероин, не се самопрострелва, заради пишман кръчмар. Май са му помогнали
4
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не казвате за фльорцата, която изглежда е толкова важна, че заради поредния й рожден ден три път разкарват полицаите. Какво толкова забележително и ценно за обществото нещо е направила, та е заслужила чествания в нарушение на общоприети правила и норми, вкл. и гласувани закони.
3
1
 
49
 
! Отговори
Прозтаг преди 1 година
Сега вече ще надyват музиката на макс по цяла нощ. Калпаво племе живее по наште ширини.
2
2
 
54
 
! Отговори
Български смърф преди 1 година
Сигурно се е самопрострелял отзад в тила или перпендикулярно отгоре, от 1 метър разтояние, 3 пъти, както правят всички самоубийци
1
1
 
51
 
! Отговори
Национални традиции преди 1 година
Следващият път да си купи гранатомет, може ефективно да спре чалгата на всяка кръчма и с него не можеш да се простреляш.