Мъж се гръмна в главата след 3 сигнала за силна музика в ресторант

Между собственика на заведението и 67-годишния съсед е възникнал скандал
26 мар 2023 16:00, Йоана Цонева
67
Мъж се гръмна в главата след 3 сигнала за силна музика в ресторант
Снимка: БГНЕС

67-годишният Симеон В. от петричкото село Самуилово се е самопрострелял в главата с газов пистолет, преработен като боен, и лекари се борят за живота му, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград.

Инцидентът е станал около 3 часа след полунощ пред ресторант в селото, където рожден ден празнувала дъщерята на собственика, а музиката била силна.

Преди да се стигне до стрелбата, в РУ-Петрич са били подадени три сигнала за силна музика.

Около полунощ е постъпил първият сигнал. Незабавно на място пристигнали полицейски служители, които предупредили собственика Григор И. да не се нарушава нощната тишина. Музиката е била спряна, но след около час е получен втори сигнал, като пристигналите полицаи съставили предупредителен протокол.

Около 1,47 ч е получен трети сигнал и отново пристигнали полицаи, които съставили акт за нарушаване на Закона за шума и околната среда.

Между собственика на заведението и 67-годишния Симеон В., живеещ в близост, е възникнал скандал, при който Симеон е отправил заплахи с газов пистолет, преработен в боен. След това, странно, но се е самопрострелял в главата.

Транспортиран е в "Пирогов" в тежко състояние. Уведомена е прокуратурата и разследването на странния случай продължава.

Възрастният мъж преди около 3 г. отново влезе в ресторанта, но с моторна резачка, и отново подразнен от силната музика. Тогава искал да покаже на собственика, че неговата резачка също вдига шум и последвало спречкване. Районният съд в Петрич осъди на 100 лв. глоба Симеон за хулиганската проява.

Пенсионерът е лежал в затвор в Германия близо 4 г., след като е бил хванат да превозва хероин в товарен автомобил. Върнал се е в Самуилово през лятото на 2019 г. Година по-късно при проверка на лека кола, с която пътувал за Чехия, на ГКПП Видин – Калафат, в нея са открити 16 кг хероин. Окръжният съд във Видин му определи присъда от 12 г. затвор, но той я обжалва.

Симеон е професионален шофьор. През 1987 г. искал да избяга в Югославия и с камиона си минал през бариерата на ГКПП Златарево, но след разпити в Белград, поискал да се върне в България и тук получил 6 месеца затвор. Работил е и в СССР, бил е и шофьор на автобус, разказаха хора от селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щеше да е по-ефективно първо да гръмне шефа на заведението.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бреееей ква музика са пускали тия, трябва да е била отвратителна за да си посегне на зелката чак. аре да не се бъзикаме тоя е бил некакъв местенде бил и на хората им е писнало и са му помогнали да се самозастреля.
46
5
 
1
 
! Отговори
Ковид преди 1 година
Една пенсия по малко ще плаща държавата
45
0
 
9
 
! Отговори
Рамбо силек преди 1 година
Щом и криминалния контингент не издържа на атмосферата.
44
3
 
20
 
! Отговори
Ханко Брат преди 1 година
От край време.... Алкохола води до необмислени постъпки!)
43
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е защото кмета на община Петрич Д.Бръчков въобще не му дреме за спокойствието на гражданите.Пътя за подгорието които беше пуснат през кв.Бухото в Петрич е типичния пример за това.Квартала беше тих и спокоен но тоя *** Бръчков за да открадне едни пари по Евро Програми направи път за подгорийските села и сега на нас ни идва да се застреляме.Шума от колите е нонстоп 24 часа.Жалбите и подписката която направихме въобще не му прави впечатление.Те тоя кмет е за затвор.
42
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кръчмаря е нагъл вероятно защото или върти далавери с корумпираните чингойняци,или самият той е млад пенсионер ***. И сега пробутват тази нелепа история.
41
2
 
31
 
! Отговори
ЧатБот преди 1 година
Аз бях свидетел на случката. Взеха му пистолета и го простреляха в главата. МВР прикрива престъплението, нали са колеги с крими контингента.
40
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корупцията е навсякъде. Един такъв в зората на демокрацията си направи кафе в гаража и от там като се започна едно разрастване около кооперацията, настрани, назад, напред, даже тротоара превзе, не му стигна всичко това, а засипа полянката до съседния блок за да има къде да си слага колите и никой от общината не реагира. Явно си плаща за да превземе между блоковото пространство, но и ресторанта му смущава квартала, но институции няма.
39
2
 
23
 
! Отговори
Ловджийски преди 1 година
Да беше дошъл да му дам SIMSON-a зареден с бренекета.Дупчи-дупчи-дупчи-пък после ако иска да се гърми сам,което ме силно съмнява.
38
1
 
29
 
! Отговори
Нико преди 1 година
Защо не е купил РПГ Така или иначе е свикнал в панделата,но ще има няколко гадове по малко в тази идиотска държава.
37
0
 
43
 
! Отговори
Гери Мур преди 1 година
Тоя човек е лежал бая.Бая е и преживял.За да оцелееш в панделата си трябва яка психика.Според мен са му помогнали да се самоубие,но в българия разследването е свързано с пари,кебапчета и кюфтета.Ще храни следствието 1 година безплатно и всички са доволни.А иначе е по добре да няма полиция и КАТ.Полицията нищо не прави,а КАТ пълни празният бюджет,като рекетират бедните. А прокуратура,такава дума да бъде изтрита от речника.
36
4
 
44
 
! Отговори
Жабето преди 1 година
Не му е пръснал мозъка,защото не му се е лежало повече!И избрал себе си.А иначе не само ,че нямаме полиция,но нямаме и държава.Ако полицията както на всяка бяла държава беше затворила ресторанта,то това нямаше да се случи.Курупция и безхаберие.
35
4
 
32
 
! Отговори
Бобата преди 1 година
Бях кум през октомври.Казах на младоженците,че ше бъда кум при едно условие;да няма чалга.И вместо чалга,български хора,рок,балади и българска естрадна музика.Страхотна незабравима сватба!!!
34
3
 
40
 
! Отговори
Бранд преди 1 година
Гръмнал се е заради чалгата.Ако е била истинска музика да гали ухото му,е щял да го почерпи.То и аз като чуя чалга и аз превъртям.Чалга племе си останахме за съжаление!
33
16
 
40
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Демокрацията бавно унищожава нормалните хора. Истинския живот - хубав, качествен и спокоен беше по златните година на социализма (и другарят Живков, вечна му памет).
32
1
 
42
 
! Отговори
Митко преди 1 година
Защо не е гръмнал собственика на ресторанта.Ако е в западна държава ще плати глоба над 10,000 и ще му затворят ресторанта.Простот народ,слаба държава.
31
1
 
41
 
! Отговори
Грешка преди 1 година
Първо трябваше да гръмне 5-6 души от алармаджиите и след това да се гръмне в главата.
30
5
 
48
 
! Отговори
Луд с лопата преди 1 година
Няма закони за нарушаване на спокойствието .Как да си отпочинал и пълноценен на работа след като цяла вечер някой ти е думкал на главата или най сериозното в момента ,бръмчащите климатици .Ами един ден малко остана да пребия комшията, от 6 сутринта и дори в почивни дни .Все едно трактор върви у вас.В действителност докато няма убити няма да измислят нещо ,законово .Все пак почивката е много важна ,за да може човек да бъде пълноценен и работоспособен на следващия ден.
29
1
 
41
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Защо бе човек ,гръмни ресторантьора.Питаш ли ме как се издържа на всекидневни и нощни /в 1 30 или 2и30 часа/крясъци на съседи ,непрекъснат тропот, хвърляне на предмети.