Хасково остави под домашен арест българин, търсен от Гърция за трафик на хора

Мъжът бил с обвинение и за сводничество
22 май 2023 17:28, Стела Стоянова
6
Хасково остави под домашен арест българин, търсен от Гърция за трафик на хора
Снимка БГНЕС

Хасковският окръжен съд остави под домашен арест мъж, търсен с Европейска заповед за арест от гръцкото правосъдие.

Гърция издирва българина по обвиненине за трафик на хора и сводничество. Така съдът отхвърли искането на прокуратурата за най-тежката мярка "задържане под стража", съобщиха от Съдебната палата.

С. А. (42 г.) е бил задържан на 19 май при излизането си от страната за Турция през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево". Съдът в град Халкидики в южната ни съсека го търси за провеждане на наказателно производство за две престъпления - трафик на хора и сводничество, за които се предвижда наказание "Лишаване от свобода" за срок до 10 г., според гръцкия Наказателен кодекс.

Съдът е отчел обстоятелството, че деянията са извършени през месец август 2013 г., а в същото време С. А. притежава постоянно местожителство, където е установен трайно със семейството си. Поради това опасността да се укрие или извърши престъпление е по-ниска, до провеждане на същинското производство по екстрадиция. Определението подлежи на обжалване или протест в Апелативния съд в Пловдив.

В повече от 90 на сто от случаите, обявени за международно издирване лица биват установявани именно на "Капитан Андреево", в съдебния район на Хасково. Съдебната практика е обикновено те да бъдат екстрадирани в търсещата държава, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Теди преди 11 месеца
ДОКАТО ИМА БЕДНОСТ И ГЛАД ВИНАГИ ЩЕ ИМА ЖЕРТВИ НА СЕКСУАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ, БЕДНИ И ГЛАДНИ ХОРА МНОГО, ДРУГИТЕ, ПЪК СА ЖЕРТВИ НА ТРУДОВА ЕКСПЛОАТАЦИЯ ЗА ЕДНО ПАРЧЕ ХЛЯБ ЦЯЛ ЖИВОТ СЕ ТРЕПЕМ ИЛИ БЕЗРАБОТИЦА ПАК УМИРАШ ОТ ГЛАД И СТУД . АБЕ УЖАС...
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 1 - Баш лошите ще са тези, които ще избегнат закина с машините ...
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 1 - Кой закон?
1
1
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
Трафик на хора, сводничество и домашен арест? Този несправедлив свят скоро ще приключи и AI/Законът ще раздава на такива облекла за урановите рудници ...може и без облекло, все едно.