Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора

Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен
Обновена: 25 май 2023 16:05 | 25 май 2023 16:00, Стела Стоянова
253
Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора
Снимка БГНЕС

Иван Гешев щял да остане на поста си и да свърши това, заради което е кандидатствал за поста главен прокурор. Това заяви той по време на заседанието на правната комисия в парламента.

Главният прокурор обясни, че това значи да вкара в затвора всички, извършили престъпления, след осъдителни присъди на българския съд, влезли в сила.

"От две години прокуратурата казва това, което се случва в момента - връщаме се в мутренските години в резултата на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателното рушене на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия. Няма да използвам по-силни думи", каза Гешев.

Още по темата
"Това, което казах, се случва, и мисля, че това е видно за всички. Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е че тя е единна и че тя ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората", обясни той.

"Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен. Не я е страх и магистратската общност, вярвайте ми. И последното, което ще кажа преди да си тръгна - няма да участвам в нещо, което е предварително явно решено и което обслужва може би това, което определих като политическа мафия и което българските граждани определят като политическа мафия, политически боклук, олигархия и организирана престъпност. И няма да позволи да участвам, може би, в това, което каза проф. Киров и един друг конституционалист, когото ще перифразирам - превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на конституцията с мазни пръсти. Бог да пази България", завърши Гешев.

След като направи изказването си, Гешев напусна парламента. Комисията гледа днес механизма за разследване на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: парламентИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
0
 
! Отговори
0, преди 10 месеца
И ОЩЕ КАК
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хе,няма да има място за всичките
173
0
 
0
 
! Отговори
Дядо от село преди 10 месеца
И внуците ми знаят това , но никой не знае, кога ще стане това ? Вие трябва да дадете отговор на това ...
172
0
 
0
 
! Отговори
Венци Петров преди 10 месеца
В североизточните квартали има много не застроена площ, където може да се изградят много големи небостъргачи. Там няма да пречат на летището и на гледката към Витоша. Важно е да има желание от политиците и кметството.
171
0
 
1
 
! Отговори
Наталия преди 10 месеца
Хубаво ще бъде ако депутатите и кметството вземат решение да се изгради четвърти лъч на метрото. Да върти около Александър Невски по бул. Васил Левски, по бул.Сливница и да продължи до Кремиковци. Като бул.Сливница бъде продължен до магистрала Хемус. Около булеварда да бъдат изградени нови квартали.Така селата който се водят квартали ще се съединят със столицата.
170
0
 
2
 
! Отговори
Габриела Николова преди 10 месеца
В нормалните държави хората вярват на политиците, полицията и съдебната власт.Когато и в България стане това, тя ще бъде раят на земята.
169
0
 
7
 
! Отговори
Стефанов преди 10 месеца
Каскета и тиквата трябва заедно да са в затвора като двама влюбени.
168
0
 
4
 
! Отговори
Янко Закура преди 10 месеца
По времето на социализъма имаше престъпник на име Янко Закура. Тогава началника на милицията казва на милиционерите; хванете Янко Закура и ми го доведете.
167
0
 
2
 
! Отговори
Янко Закура преди 10 месеца
Европейците искат да приемат бежанци от Азия и Африка. За целта трябва да пратят транспорт в България и да си прибират бежанците. България ако приема бежанци от тези континенти трябва да ги проверява дали ще бъдат в полза на държавата.Ако са лекари, хора на изкуството, спортисти и да не са престъпници.
166
1
 
3
 
! Отговори
Деспина Райкова преди 10 месеца
Тези който забавят служебните дела трябва да бъдат в затвора и да им бъде забранено да практикуват. Защото те са слуги на престъпниците.
165
1
 
3
 
! Отговори
Каскета преди 10 месеца
Тиквояне Чекмеджане шта арестувам и тебе по обвинения във всички престъпления...лицето Баце Тиквоян Чекмедже...
164
2
 
2
 
! Отговори
Баце преди 10 месеца
Каскет, забравяш кой е шефа....
163
0
 
1
 
! Отговори
Нанси преди 10 месеца
Бежанците които искат да влязат в България трябва легално да се предадат на граничните пунктове. Нелегалното преминаване става с помощта на гранични служители. Затова всеки които се доближи до оградата на Държавната граница трябва да бъде разстрелян. Тогава ще има храна за лешоядите които се развъждат в страната ни. Така ще престане нелегалното преминаване и няма да има жертви на полицаи и невинни хора от трафикантите.
162
0
 
2
 
! Отговори
Станимир преди 10 месеца
До момента няма вкарани депутати в затвора, това означава че правосъдието е в полза на престъпниците.Политиците смятат за престиж да бъдат свързани с престъпниците. Затова подариха на господарите си злато добивната ни промишленост. От износители на ток, сега внасяме ток. Унищожиха армията и страховитите ни ракети. Сега армията ни е малка но е в услуга на господарите.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ИНСТУТИЦИОНАЛНОСТТА НА ИНСТИТУЦИИТЕ СЕ ОКАЗА ИНСТИТУЦИОНАЛНОСТТА НА МАФИЯТА, КОЯТО 30 ГОДИНИ ОГРАБВАШЕ БЪЛГАРИЯ!!!
160
3
 
4
 
! Отговори
КаскетЯ преди 10 месеца
А къде беше до сега ве таваришЧ ? Мноо си т***п ве!
159
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
комунистически лозунги,къде беше до сега?четем за седемте джуджета и ограбени бизнеси?четем за жоси?гледаме митрофанова опитваща преврат и разрушаване на България през създадени от кгб,партий,медий,"политици","патриотЕ",олигарси...ти къде си???защо не си изгонил руската агентура и осъдил ен.ч.рите им???картината е много по-голяма!Българите не са оцелели случайно след 500 османско и след него руско до ден днешен!
158
1
 
4
 
! Отговори
Дучеф преди 10 месеца
В тази ситуация подкрепата трябва да е за г-н Иван Гешев, но трябват бързи и агресивни действия, подпътени с доказателства и коректни свидетели, както разобличи публично колегата си Стоев така трябва да се действа, иначе какво ни различава от животните...само правилата?
157
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво Гешев!!Всички честни българи те подкрепяме! Мачкай кадеца БорисУФ!!
156
0
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 10 месеца
Само не разбрах, Гешел ли ще охранява заместника си Сарафов или той него. Че както са тръгнали нещата, няма да им стигнатохранителите. Може да убедят Бойка Борисов да ги пази и двамата едновременно. Тъкмо ще си припомни младите години.