Повдигнаха на Петьо Еврото обвинение за принуда и следене

Това съобщи Софийска районна прокуратура
31 май 2023 16:15, Стела Стоянова
25
Повдигнаха на Петьо Еврото обвинение за принуда и следене
Снимка БГНЕС

Бившият следовател Петьо Петров, по-известен като Петьо Еврото, вече е обвинен за принуда и правене на незаконни записи и следене. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура. Петров е обявен за издирване.

Петров е разследван, че от 2018 г. до края на май е принуждавал различни хора да извършват неща, които не искат. За целта и ги заплашвал. Другото обвинение на бившия следовател е, че се занимавал с незаконно следене.

Ето и цялото съобщение на Софийската районна прокуратура:

Във връзка с големия медиен интерес относно съвместната акция на Софийска районна прокуратура и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, проведена на 30.05.2023г. на няколко адреса в гр. София, съобщаваме следното.

На 29.05.2023 г. Софийска районна прокуратура се самосезира след разпространена информация в медиите, касаеща извършени престъпления по чл. 143, ал.1 и по чл. 339а, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебното производство за това, че от 2018 г. до 29.05.2023 г. в гр. София, различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си като за това е употребено заплашване, както и за това, че за посочения период без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

По досъдебното производство към наказателна отговорност е привлечен П.П., но постановлението за привличане към момента не му е предявено, тъй като въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия, местонахождението му не е установено. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване.

До момента в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на гр. София. Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити на още свидетели.

В случай че в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени налице ли са основания за привличане към наказателна отговорност на други лица.

Разследването по случая продължава.

Още по темата

Вчера Петьо Петров бе обявен за издирване след спецакция в столичен ресторант, където се е очаквало да бъде намерен. Днес бившата му съпруга говори пред Антикорупционния фонд и потвърди, че той е имал компромети за магистрати, чрез които ги е склонявал да вършат определени неща. Тя заяви, че съзира почерка му и в писмото до Иван Гешев с искане за оставката му.

Също днес бе арестуван Кристиян Христов, близък до нея и бившия й съпруг, малко преди да даде пресконференция в клуба на БТА за порочните практики в схемата "Осемте джуджета" - ресторанта, който Птров използвал като "офис" за тези си дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Шопа преди 10 месеца
Следовател с прякор "Еврото" , това само в България може да се види ..... Всичките дебеловрати мутри въртят държавата .
21
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Незаконни записи, незаконно следене, обработка на свидетели, набеждаване, проникване в компютри, следене на онлайн кореспонденция, следене на пощенски, куриерски пратки!
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Петьо еврото, Костадин рублата, Кирил долара, Боко кюлчето...
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Знаете ли, в големите демокрации като Германия, Франция, Испания, САЩ да не говорим за Япония и Южна Корея прокурорите свързани с еврото щяха да напуснат доброволно или да бъдат принудени. Половината прокуратура се оказаха неговите хора и те си остават. По-интересното, те ще го разследват:)))). Поредната пиар акцийка без очаквани резултати:))))
18
0
 
5
 
! Отговори
Смешни! преди 10 месеца
Смешни борба с престъпност, смешна прокуратура! Сега се самосезирали а последните години къде бяха? Време е да се самосезират и самономинират за игонване за умишленото бездействие! Срам ме е, че сте българи, честно!
17
0
 
15
 
! Отговори
Гнусен мошенник преди 10 месеца
Време беше този мошенник и престъпник Еврото да поеме отговорност. Лошото е, че пак някоя п0дл0га го е предупредил и сигурно б0клука вече е в ЮАР :)
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Странно как сега се сещат, това с фабриката за асансьори и златото излезна преди 2 години.
15
0
 
15
 
! Отговори
Qweqwe преди 10 месеца
Службите са толкова пробити, че чак провалиха една добра акция на прокуратурата. Неизбежни и тежки реформи трябва да се случат в службите освен в съдебната власт.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 4... Абе то и къро така си е мислил, ама...
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А за приятеля му Сарафов нещо да пишете...
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спрете с тия новини, че Бойчето ше скъса менискус от нерви.
11
2
 
11
 
! Отговори
Миновач преди 10 месеца
До АнонименНяма нищо пробито и случайно , такива хора си плащат където и колкото трябва и просто си тръгват.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А, нека си го обвиняват задочно.Той кой знае къде сега си пие уискито.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 8 Слъжбите са като пробита лейка от сачми.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахах, винаги съм се кефел как всякакви такива големи босове успяват да избягат точно преди да ги арестуват! И позабравените братя Галеви, и Божков, и Цветан Василев, сега и тоя... Ами просто службите ви са така пробити, че приличат на кевгир!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще вземат да си говорят вече на ухо като от времената на Джон Готи микрофони навсякъде
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Майстор Йода ли е списвал заглавието?
5
0
 
16
 
! Отговори
Сержант преди 10 месеца
Съд и затвор за всички следователи, съдии и прокурори, бездействали по възобновените дела през годините.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре, той мислел да си излежи присъдата по плажовете на Дубай, или Малдивите
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя ще изнудва мафията ще гушне букета май