Иван Гешев поиска имунитета на Бойко Борисов

Той внесе предложението в деловодството на НС
2 юни 2023 17:30, Стела Стоянова
172
Иван Гешев поиска имунитета на Бойко Борисов
Снимка БГНЕС

Главният прокурор на Република България Иван Гешев  внесе в деловодството на 49-то Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народен представител и бивш министър-председател Б.Б. (б.р. става дума за Бойко Борисов) по предложение на Софийската градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В предложението на наблюдаващия прокурор от СГП се посочва, че по делото е необходимо да бъдат извършени действия по разследването, включително и привличане в качеството на обвиняем, които са с характер да засегнат правната сфера на народния представител.

С решение на ЦИК от 08.04.2023 г. Б.Б. е обявен за народен представител и след полагане на клетва на 12.04.2023 г. се явява лице с имунитет.

Още по темата

Съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възбуждането на наказателно преследване срещу народен представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Б.Б.

Припомняме, че във вторник Софийска градска прокуратура внесе предложение главният прокурор Иван Гешев да поиска от Народното събрание снемането на имунитета на бившия премиер и депутат в 49-ия парламент Бойко Борисов, иска Софийска градска прокуратура.

Причината беше разследването, по-популярно като "Барселонагейт", по което имало събрани доказателства за пране на пари от страна на Борисов. От тях можело да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, посочват още от прокуратурата. Тези дни по него бяха разпитани самият Борисов, Ивайла Бакалова, Валентин Златев.

Преди известно време Борисов заяви, че няма да даде имунитета си. "Две години бях без имунитет. Сега категорично няма да го дам, защото трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва", каза той.
 


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
do 139 - анализът ви е много сериозен и интелигентен. Всъщност, досега няма нито едно намерено доказателство срещу Борисов в този случай.
133
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Милиционери Гешев затъва все повече. Падението предстои. Ще си отиде като жалък червей, който прави услуга на черепа, слещу Борисов. Какво е правил досега? Вони.
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Миската с ромските, грозни устни, как й беше името, "свидетелства" срещу Борисов по "Барселона гейт". Информацията, която дава е на принципа на "една жена казало" и "има неща.. спирам до тук". Понеже е близка на Васил Божков черепа, на чиито разноски живя в Дубай, сега трябва да си ги заработи...Обвинението не е подкрепено с никакви доказателства за финансови трансфери, договори за покупка продажби, сделки, свързани с Борисов. Целта е, политическа и персонална дисквалификация, и тормоз.
131
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А имунитета на ало изманците от ППДБ ЛГБТ кога? Или посолствата не разрешават?
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гешев не беше ли в отпуска???
129
5
 
4
 
! Отговори
КАКВА ИЗЛЕЗЕ..? преди 3 месеца
ГИШЕВ Е КОПЕЙКА --ЗАД НЕГО СА БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ РОСИИ И ПРЕЦЕДЕНТА....
128
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 месеца
Що така? Да не би нещо като Владо Кузов ...
127
0
 
3
 
! Отговори
,,бончо,, преди 3 месеца
ако това е приятелско-АЗ СЪМ ТРАМВАЙ 5
126
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Видовден за дебелия тлъст мазен корумпиран старец от Банкя
125
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Боко така ще бъде изпързалян, че ще му писнат ушите.... Нито един от ГЕРБ няма в проекто кабинета. Щом се гласува последния, и ППДБ ще гласуват да му се свали имунитета, защото той вече няма да им трябва. Правителството ще е факт и боко ще е следствен. С един куршум-два заека. Ама то е така.....Индже е казал:"Много майки разплаках, дойде и моя ред".
124
0
 
5
 
! Отговори
много преди 3 месеца
са,,оплели играта,,
123
1
 
13
 
! Отговори
АоЕ преди 3 месеца
Топката *** оплетени свински черва май започва да се разплита от към единия край. Още преди три години прогнозирах, че първия от "Заверата", който изгърми ще издаде всичките си доскорошни другарчета и цялата им СТРУКТУРА ще се смъкне като кула от колода карти. Крайно време беше да се започне. Следим с интерес този развой- все пак от това може да зависи избягването на най-лошия сценарий, към който България марширува с бодра крачка под ритъма на барабанчето на Брюксел.
122
5
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 месеца
Един е Бог и името му е Бат Бойчо да бъде и пребъде името му светло и славно Господне. Да ни радва всеки ден с божественното си присъствие! Да се множат пачките евра и златце в божиите му покои . Амин!
121
3
 
9
 
! Отговори
Лили преди 3 месеца
А бе Гешев ,я кажи кошаревския ви свидетел мутресата Ивайла що бега през задния вход на Прокуратурата от журналистите, след даване на ,,показанията" - лъже показанията а?Лъсват ,чак блестят нещата,кой е на ти с мафията
120
3
 
8
 
! Отговори
Нели преди 3 месеца
А бе Гешев нещо за паричните потоци за тая прословута къща в Барселона ала - бала да кажете Ц- нищо,а да ни покажете като свидетел Борислава любовницата- майка на детето на Борисов ,ала - бала Ц - нищо, а мутресата Ивайла,като какъв свидетел се явява,ала- бала ,да брани третия си мъж с ,,бизнес" рекет Ха ха , ха а поздрави от Черепа имате ли ? Ей голяма ала- бала сте
119
9
 
5
 
! Отговори
До 125 преди 3 месеца
Така е. От Барселона наистина нищо няма да излезе. Няма Уличаващи документи. Къщата винаги е била фирмена!!! Наказват го заради своеволието Турски поток.
118
3
 
5
 
! Отговори
Така преди 3 месеца
Е защо само на Бойко? Кога на Петков, Василев, а на самия Радев?Всичките те заедно съсипаха държавата.
117
0
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 месеца
От острови и, яхти, самолети, имения ще паднат на малки килии и трошене на камъни:))))
116
4
 
13
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 месеца
ББ и слугите му всички в затвора и да връщат всичко на народа:))))
115
3
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 месеца
става интересно, Бойко ще се надри.ка от страх.