Цацаров се отказа от иска си срещу Бойко Ноев

Той искаше от него 15 000 лева за накърняване на доброто си име
5 юни 2023 13:00, Стела Стоянова
15
Цацаров се отказа от иска си срещу Бойко Ноев
Снимка БГНЕС

Бившият главен прокурор и шеф на КПКНОПИ, а сега шеф във върховната прокуратура Сотир Цацаров се е отказал от иска си за 15 000 лв. срещу бившия военен министър Бойко Ноев, съобщава "Сега".

Цацаров заведе гражданското дело преди малко повече от година заради интервю на Ноев пред Би Ти Ви. В него той казва: "Бойко Методиев Борисов заедно с Гешев и Цацаров са основните проводници на руското влияние в България. Опитите и саботирането на разследванията на терористичната и подривна дейност на руските специални групи в България, взривовете в българските оръжейни заводи, тровенето на български граждани, руския "Турски поток", спирането на диверсификацията и строителството на газопровода с Гърция - всичко това е пряко влияние на руската държава в България чрез български политици".

В иска си Цацаров твърдеше, че е изпитал силна раздразнителност и притеснение, като вдигнал е кръвно, изпитал е силно безпокойство и физическо неудобство. Казва още, че клеветническите твърдения на Ноев са опозорили честта и достойнството му и са засегнали изключително негативно личния и професионалния му авторитет, достойнство и добро име в обществото.

Процесът е насрочен от съдия Диана Ангелова за 27 април 2023 г. Тя нарежда делото да се гледа при закрити врата, тъй като можело да се разкрие класифицирана информация. "В казуса се твърди, че ищецът е бил обиден и клеветен с твърдения за прокарване на чуждо държавно влияние в България, саботиране на разследвания на терористичната и подривна дейност на руските специални групи в България и взривовете в българските оръжейни заводи. Така формулирани обидните и клеветнически изрази описват действия по извършването на престъпление от общ характер (...). Настоящият съдебен състав приема, че се следва делото да се разглежда при закрити врата, доколкото е налице опасност в хода на съдебното дирене да се достигне до разкриване на класифицирана информация", пише в определението си през февруари съдия Ангелова.

На 27 април обаче адвокатът на Цацаров се явява в съда и заявява, че клиентът му го е упълномощил да оттегли претенциите му. "Цацаров не би искал да бъде участник в политически и медийни кампании, които Ноев се опитва да направи в настоящото производство. Защитата на накърнените му права ще бъде осъществена, без това да става повод за зрелищни спекулации. И законът, и моралът, и фактите дават достатъчно възможности за такива действия", пледира адвокатът. Делото е прекратено.
 

 


15
Още по темата: делоБойко НоевЦацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
и за него преди 3 месеца
сигурно ще има ,,пикантерии,,малко по-нататък,ей тия хора са се самозабравили
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жив ***
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Една агне няма да му стигне ще му останат само кокалите
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами трябваше да има дело, щеше да излезе истината наяве, за това Цацата се е уплашил.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Банковите сметки да му разкрият, че заради тях го фрустрира всяка вечер цоцоланата от Нова, като го кара да и чепка вълната сяка вечер.То голяма либов, големо нещо.Коя ли не обича паричките? Пък си имат и фондацийка.Как се римува само фондацийка с шундацийка.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А тази угоена герберастка сви ня (Ти сам си го избра, а сега г-н Салич), кога ще го видим на подсъдимата скамейка ?
7
3
 
12
 
! Отговори
Цацата.. преди 3 месеца
Каква е разликата с хамсията?... Некой морски да ни каже
6
0
 
15
 
! Отговори
факт преди 3 месеца
А цацата мирише повече и от каскета ,и съответно заслужава по голяма присъда от него !
5
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хамсиев за разлика от топ йориста гешефтарников,е изключително начетен и ерудиран човек.
4
0
 
12
 
! Отговори
Съд и затвор преди 3 месеца
за всички прасета от 89-та до днес!
3
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 3 месеца
Логично. Той няма добро име :)
2
0
 
14
 
! Отговори
Новият главен преди 3 месеца
Цацаров да не си мисли, че ще му се разминат престъпленията. Всеки ден да се гавриш със законите и да си мислиш, че си някакъв стожер е признак на комплексен рецедив. А назначение от него прокурори са толкова елементарни, че не знам дали се е срещал с тях преди да ги назначи. Предимно жени. Да започнат с тази в Сандански. Никаква милост към Цацаров
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ей тая физиономия на снимката е олицетворение на народа. ни чул, ни видял.