Арестуваха 57-годишен, прекарал нелегално 43 афганистанци

Той е заловен на 4 юни да превозва мигрантите в София
Обновена: 6 юни 2023 15:38 | 6 юни 2023 15:32, Йоана Цонева
7
Арестуваха 57-годишен, прекарал нелегално 43 афганистанци
Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 57-годишен мъж с инициали Д.П, който е помогнал на 43 чужденци да преминат през страната.

На 4 юни т.г. около 10:20 часа на булевард "Ботевградско шосе" и Околовръстия път полицаи спрели товарен автомобил, за който имало информация, че превозва нелегално чужди граждани. При последвалата проверка в товарния отсек са откритии 43-ма мъже, без документи за самоличност. По техните думи, те са от Афганистан. Шестима от тях са транспортирани за преглед в болница.

Още по темата
По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по НПК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода". Д.П. е задържан за срок до 72 часа по решение на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде подадено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" срещу обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Настанете ги в дома му да ги храни.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дания мечтае да има мигранти и повече туристи. Такъв случай няма да го проиграе . Да получи на куп работници. От това се издържа. Мигрантите работят във ферми , пътища , рудници в Гренландия, грижат се за старите датчани, които са прекалили с алкохола. Така са си свикнали с чужденците ,че ако не са , няма кои да гледа и животните във фермите.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До toti, нямат право да напишат имената му, защото щели да нарушат правата му. Защо все се бранят правата на престъпниците?
4
0
 
6
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
Ама пишете имената на тоя трафикант,защо само с една буква.....явно е на някой наш човек и утре никой няма да знае че е на свобода !!!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
на такива в Гърция им дават по +2г на всеки мигрант, та този нямаше да види бял свят но нали сме в бустана, блатото тук утре ще го пуснат
2
3
 
3
 
! Отговори
мултилатералист преди 10 месеца
Необмислена работа на МВР. Освободете човека. Докарал ви е хора да са войници в армията на Украйна. Поне около десет души от тях ще пожелая да се сражават срещу Русия с заплащане. Така и България ще е лоялен съюзник на НАТО . Не да ни сметат за п р е д а т е л и. Други десет да минат към строежа на магистралите , други да са овчари. И т. нататък. Това е реалността в Дания, ако бяха на нашето геостратегически место. - Да , но датчанина е данаец / хитър грък на севера/ . Така си осигурява хора.
1
0
 
4
 
! Отговори
МВР ОПГ преди 10 месеца
Минцифайка?