Окончателно: 9 г. затвор получи Кристиан Николов за смъртта на Милен Цветков

Присъдата влиза в сила от днес, от нея ще бъде приспаднато времето на ареста
Обновена: 21 юли 2023 20:04 | 21 юли 2023 19:56, Анисия Иванова
83
Окончателно: 9 г. затвор получи Кристиан Николов за смъртта на Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно потвърди осъдителната присъда от 9 години затвор за Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Това съобщи за БТА адвокатът на близките на журналиста Менко Менков.

Присъдата влиза в сила от днес, а от нея ще бъде приспаднато времето на ареста му.

Съдът прие, че престъплението е извършено при евентуален умисъл заради употребата на наркотици и високата скорост, с която Кристиан Николов е управлявал автомобила, с който бе прегазен Милен Цветков.

Журналистът Милен Цветков бе пометен, докато чака в автомобила си на червен светофар навръх Великден. Николов под влиянието на наркотици и с превишена в градски условия скорост блъсна автомобила на Цветков на червен светофар в района на мол „Парадайз център” в София през 2020 година.

Николов е единствен обвиняем по делото. На 4 март тази година бе признат от Софийски градски съд за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
мак преди 8 месеца
Това не е правосъдие, а адвокатстване на разни синчета. 9 години за толкова нарушения и убийство си е подигравка. Отв..ращават ме такива индивиди, които галят с перце други индивиди убийци и шмъркала. Тоя буквално след малко ще излезе на свобода, ще си живее жалкия живот и дано никой близък от милозливите не го срещне на пътя.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българското правосъдие не струва и стотинка. Жалка работа, пълно разочарование.
70
0
 
4
 
! Отговори
ЗЛОБЧОВЦИ преди 9 месеца
това го написах на същия ден,когато този надрусан убива Милен.както всички случаи подобни,и този завършва по най-подлия начин.обществото забрави(нали това е целта първоначално) и край.протакат до безкрай и ето това е завършека.
69
0
 
12
 
! Отговори
Мдааа, преди 9 месеца
живеем в правова демократична държава,сънародници!Тоя и33род трябваше поне 30 години да получи за назидание на други подобни шмъркалници,отрочета на нЕкой си важен! Обаче не :"Присъдата влиза в сила от днес, а от нея ще бъде приспаднато времето на ареста му."?!?!?!?Тоест ще му приспаднат 4 години,ще излежи 1 и ще бъде пуснат за добро поведение...Българийо,мила родино :(:(:( Бог да прости Милен,един достоен български журналист!
68
0
 
9
 
! Отговори
Ето колко преди 9 месеца
9-4-3=2
67
1
 
12
 
! Отговори
Реалността преди 9 месеца
От тези 9 години, 4 вече са приспаднати от ареста. Остават 5, а за "добро" поведение го пускат на половината...тоест 2 години и половина. А ако работи през това време ще свали още половината на тези 2 години и половина. И накрая колко реално ще бъде в затвора ? Смятайте. Не повече от година и половина ! За убийство ! В щатите вече щеше да е на електрическия стол или да лежи 427 години в щатски затвор.
66
0
 
8
 
! Отговори
Ty nak преди 9 месеца
Почивай в мир Милене!!!
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След 10г (сигурно и по-малко) е навън, с нова книжка, почва нов живот, пей сърце. А Цветков все така ще е мъртъв. Справедливост, сър.
64
2
 
5
 
! Отговори
КрумСтрашни преди 9 месеца
Не са малко 9г. дори и 2-3 да лежи то за това време доста могат да го разширят затворниците.Дано да следят случая и да се подготвят за него с парафин в пищовите и да го почват от ден 1 тогава ще види какво е ад.
63
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
9г за екзекуция посред бял ден в София? В същото време дават 6 8г за треволяции, които дори лекуват :))) Нещо не е наред с тоя свят вече...
62
2
 
3
 
! Отговори
Ъхъ преди 9 месеца
Когато изпълняваш поръчки и си позволяваш да плюеш, и да съсипваш невинни животи, накрая дотолкова започваш да си вярваш, че сгазваш лука на поръчителя.Само заслужилите ги довършват публично, за назидание.
61
3
 
31
 
! Отговори
Руси преди 9 месеца
Пореден срам за България! Затова никога няма да се върна !
60
8
 
2
 
! Отговори
Така преди 9 месеца
Онзи, който е шофирал всъщност е сина на Лъчо, а този просто е спял зад волана
59
0
 
19
 
! Отговори
Упс преди 9 месеца
А колко години получи убиецът на Георги в Борисовата градина???? Май по- малко???
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тъжно.
57
2
 
25
 
! Отговори
Пародия преди 9 месеца
За умишлено убийство 9 год?!!!
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Досега си беше вкъщи, а сега отива в общ режим, тоест нищо и половина. След две-три години макс пак е навън с новата кола на мама. Ама той си каза, сега цял живот ще живее с този спомен. И всичко това заради един чай.
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прогнилата система си казва думата, не мога да разбера защо нито един известен адвокат не получи 9 години, а са безнаказани
54
3
 
13
 
! Отговори
пасарела преди 9 месеца
до 59 : не съди на изуст !! Не определяй , че е нечии човек , а погледни ,че такова ни е правосъдието !! Дано сега без Гешев да видим напредък , ама едва ли ! Остава да прибегнем до старата притча :зъб за зъб : , ама това вече няма да е държава , макар ,че и сега я няма -
53
2
 
10
 
! Отговори
BG преди 9 месеца
Браво на мама можего