Маша изгърмя с положителна допинг проба!

Спира временно с тениса, но иска някога да се завърне
Обновена: 8 мар 2016 06:39 | 7 мар 2016 22:31, Александър Попов
81
Маша изгърмя с положителна допинг проба!
Снимка: Reuters, архив

Голямата звезда в женския тенис Мария Шарапова е дала положителна допинг проба, заради която временно се оттегля.

Бившата приятелка на Григор Димитров обаче изрази желание да се завърне на корта, когато ситуацията се изясни.

Както е известно, рускинята свика извънредна пресконференция тази вечер, която беше очаквана с огромен интерес. Предполагаше се, че Мария ще прекрати кариерата си. Имаше и версия, че тя е бременна.

"Преди дни получих съобщение от ITF, че направената ми допинг проба е положителна. Със сигурност не искам кариерата ми да приключи по този начин. Ако реша да се откажа, няма да свикам пресконференция в хотел в Лос Анджелис, на такъв грозен килим", отсече Шарапова.

Тя обясни още, че забраненият препарат се нарича Meldonium и е в списъка със забранените от WADA препарати от 1 януари 2016 година, но тя не е видяла обновения списък, който получила на 22 декември миналата година.

"За първи път взех лекарството през 2006 г. заради здравословни проблеми. Често ми ставаше зле и изследванията показаха, че не ми достига магнезий, така че лекарите ми предписаха това лечение. През последните 10 г. съм приемала препарата в различни периоди и той не беше в списъка със забранените от WADA", обясни рускинята.

Според описанието, медикаментът помага при исхемия и нарушено кръвообращение, особено при крайниците. Подобрява се способността на тялото да издържа на стрес и да се възстановява по-бързо при загуба на енергийни резерви.

"Поемам пълната отговорност за тази ситуация. В крайна сметка става дума за моето тяло и макар да имам около себи си щаб с доста специалисти, последното решение е мое. Не знам, какво ще се случи сега, но не искам да приключа кариерата си по този начин. Извинявам се на феновете ми, сбърках, и поемам отговорността за грешката си", добави разстроената Маша.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Мария Шарапова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Шефът преди 8 години
До 47Парите аз ги докарвах от проект от чужбина а не бяха от БАН и тези 11 дет вземаха заплати ми ги натресоха от ръководството на бан и шефа на института все техни си хора на службичка да са ... Интелигентен или не моите проекти са на ниво и винаги имам добро финансиране .Пиша от таблет и си променя някои думи затва правя грешки :-) А ти си същият/същата като тези 11 хрантутника че и злоба не ти липсва ама с тва отношение вие губите и сте в мизерията а аз имам много кинти, обикалям света
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко руско е фалшиво, от бившия русофоб и 'журналист' във вестник демокрация през 1991 волен сидеров който пишеше антируски статии във вестник демокрация озаглавени да освободиме Альоша от наряд до тенисистите на русия, лъжа и измама
21
8
 
4
 
! Отговори
Шефът преди 8 години
Смотани злобари, къде е Маша и Гришо кеде сте вие завистлифи уръфляци дето само на зло се радвате амааа нема и се рязмине и България ще продължава да зятъва поряди злобата ви ! Гнусно долно племе сте добре,че смахнях от там! Навремето бях в БАН и бяха ся зявисти клюки и интригимзад гърба ми, а 11 човека от секцията получаваха запляти зяради моята работа и като напуснах нямаше как да се отчитат увплниха ги всичките! То техници то химици то секретарки все гадни мазници дет с рушвети се уреждяха!
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тениса е изгустиран спорт.Допинг и уредени мачове.Балъкчилък за наивници (фенУвИ).
19
4
 
16
 
! Отговори
proroka Oleg преди 8 години
няма същество на тази планета или във вселената, което може да ме убеди, ЧЕ ТЕСТОСТЕРОННОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ''БРАТЯТА УЙЛЯМС'' са чисти. тия са хакани с анаболи като Тексаска крава. тия не мязат на хора бе. Камерон е правил Терминатора по тях. Тия не искам а ги срещам вечер в Айтоската градска градина ....Тия са направо готови за Айтоската зоологическа градина. Това си е чиста работа на военните.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз искам да гърмя с кожената пушка по нея!
17
4
 
6
 
! Отговори
Абе келеш преди 8 години
До Анонименпрочети по обстойно това лекарство е сложено в списъка на забранените от януари, 2016 малко преди тенис турнира това е *** игра политическа
16
2
 
3
 
! Отговори
Това казах и аз преди 8 години
До Анонименда спрат да вкарват политика в спорта
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва не вярва на сълзи...
14
17
 
42
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
В какъв жалък и несправедлив свят живеем само !Не можаха да простят на Маша, че е рускиня и че съвсем наскоро заяви гордо, че като такава ще продължи да се състезава за Русия в националния състав на Русия.Имаше някакви въпросителни около едно неучастие на Маша в руския състав, след които Маша беше категорична, че винаги се е състезавала и ще продължава да го прави за Руската федерация.И хоп ... допинг. :)В същото време видимо тестостеронната Серина Уилямс е чиста, така ли ?Да бе, да !
13
4
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
А, онова черното животно с мъжките хормони, което се състезава при жените КОГА ?
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22То па един красавец, тоя Гришо...
11
1
 
7
 
! Отговори
Марче, почини си преди 8 години
okidefer.jimdo/2015/12/08/милдронат/-четете и мислете!Гледах Уилямс(не болида от F1) скоро. По едно време стана сиво на цвят(от черно,Гро това ли е е...л?), абе прилоша му. Спре се мача и му дадоха марципанче(шоколад). Глътна,глътна и преглътна и се усвести. Ама то от марципан (и Гришо пали), но за реклама не става-освен гуми за трактори.Маша е друго - Поршето гори (Пол Уокър), но на Гришо подари.В интерес на истината - всеки трябва да знае кога да спре, за да не се казва Бербо.
10
3
 
19
 
! Отговори
lol преди 8 години
Каква рускиня - тя е по-американка от Обама. Сума ти имоти има по света, семейството и живее в щатите...Русия. Тя там си ходи по-рядко от колкото Гришо е в Хасково.
9
3
 
11
 
! Отговори
Гришо преди 8 години
Ами Маша разбира че може да я спре ITF до живот да играе и се опитва да замаже с оправдания. Личи че е бясна и не може да повярва какво се случва. И каза "много грозен килим" не просто грозен...
8
21
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Не не може да не е знаела. Руснаците никога не са виновни. Мислила е, че ще мине метър, но уви. Понякога така става.
7
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако реша да се откажа, няма да свикам пресконференция в хотел в Лос Анджелис, на такъв грозен килим"...От антиамериканизъм руснаците вече изпадат в делириум !
6
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Маша от мъка по Гришо, кой знае още какви апове е вземала!
5
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките рашки с допинги изгърмяха откакто решиха, че са велика империя :)
4
19
 
10
 
! Отговори
ОПРАСКВАНЕ БРЪЖЕ преди 8 години
допингчето е ГО Е ПИПНАЛА след секс с ГРИШО оня и е дал протеиново млекце зоб