Шарапова може да изхвърчи от корта до 4 години

Тенисистката отказа отварянето на втората й проба
Обновена: 8 мар 2016 08:56 | 8 мар 2016 08:52, Александър Попов
69
Шарапова може да изхвърчи от корта до 4 години
Снимка: Reuters

Бившата №1 в света на тениса Мария Шарапова е заплашена от дисквалификация между 2 и 4 години заради употребата на допинг. Това обяви известният журналист от британския The Telegraph Оливър Браун.

Както е известно, рускинята разкри на извънредна пресконференция снощи, че е уличена в употребата на Meldonium, което е в списъка със забранени вещества от 1 януари 2016 година.

Още по темата

"Шарапова може да бъде наказана за 4 години лишаване от спортни права, ако е приела медикамента с цел да подобрява резултатите си. За неволно взимане санкцията е до 2 г.", написа той в Twitter.

Адвокатът на Шарапова Джон Хагърти заяви, че има много смекчаващи вината обстоятелства и сега ще се реши кои да бъдат използвани в съда по време на процеса за взимане на решението.

"Тя иска този проблем да бъде решен възможно най-бързо. Не желае втората проба да се отваря, за да не се губи никакво време. Разясни, че взима този медикамент от 10 години, а е в сила от 1 януари 2016 г., което показва, че не е взимала допинг".

"Сега ще работим с федерацията и ще обсъждаме всичко – защо са забранили този препарат, при условие, че се ползва като лекарство, ще говорим за здравни проблеми, нужно ли е въобще да има наказание", каза адвокатът.

На официалния си сайт Международната тенис федерация ITF обявиха, че се потвърждава положителната допинг проба на рускинята от 26 януари 2016 г. Нейното наказание ще тече от 12 март до изясняване на случая.

Изследването е анализирано от акредитирана лаборатория на Световната антидопингова агенция (WADA). Установено е наличието на мелдониум, което е забранена субстанция.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: допингМария Шарапова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е само зазокото е рускиня. никой не може да ме убеди, че онова Чудовище Винъс уиляс не взима дрога.Още преди годиин Агаси си призна и каза че ВСИЧКИ тенисти са над дрога, ама само него го наказаха. Надал си личи колок по-различен е като спря с помпенето.Джокович също яко бие дрогата, даже не се поти за три часа....Но рускините сега масово ги наказват защото има полотичисека поръчака, вижте че взеах титлата й от Кличко, а колок годзиини бе шампион...
7
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега се почна!Атака срещу Русия, Путин, руският народ и т.н.......едни оправдания и хвърляне на вината върху световния заговор...
6
30
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
Като всички руски спортисти - и тя на допинг.*За който ще ми сложи минусче само щото нали Русия бла бла - да прочете, че тази година почти няма дисциплина в която да играят - навсякъде са дисквалифицирани, навсякъде скандали.
5
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атака срещу Русия. И във фигурното пързаляне има подозрение към рускиня за употребата на същия препарат. В същото това време, онзи ден, германска биатлонистка на последния етап показа време с цели 10 секунди!!! по-добро от победителката Тирил Екхоф. И няма въпроси. Никой дори не пита дали тази скорост е в границите на реалните човешки възможности.Как става така, че пиндостански плувци, лекоатлетки и колоездачи десетки години печелят злата и след тава си признават, че са употребявали допинг.
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези утре ще им забранят да пият вода. Няма по-голяма нагла структура за подкупи от Антидопинговата организация.
3
1
 
5
 
! Отговори
A.M. преди 8 години
Малко вероятно.Дали са и време да погледне на живота извън корта.
2
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е това е любовта, Григор я остави и тя се продруса
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а брат Уилямс изобщо не взема допинг, ама въобще! Ей това е американския спортист - чист като момина сълза!