Гришо смаза третия в света! На финал е в Бризбън!

Със страхотна игра българинът отстрани Милош Раонич ъс 7:6 (7), 6:2
7 яну 2017 09:20,
98
Гришо смаза третия в света! На финал е в Бризбън!
Снимка: архив Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров смаза със 7:6 (7), 6:2 световния №3 и водач в схемата Милош Раонич (Канада) и се класира на финал на турнира в Бризбън.

Гришо, който е финалист в надпреварата и през 2013, записа трета победа в четвъртия си мач срещу миналогодишния шампион в Бризбън, пише gol.bg.

Димитров изигра перфектен мач и заслужено записа страхотна победа, с което си гарантира битка за трофея. Така той постигна и втора поредна победа над играч от топ 10 след тази над Доминик Тийм.

Григор допусна едва седем непредизвикани грешки за час и половина тенис и не даде нито един шанс за пробив на своя съперник. Раонич опитваше да отговори, но нямаше друго оръжие освен силния си сервис.

Гришо ще спори за титлата с японеца Кей Нишикори. Поставеният под №3 азиатец надви втория в схемата Стан Вавринка (Швейцария) със 7:6 (3), 6:3.

До този момент Нишикори е спечелил и трите мача в японско-българския сблъсък. Срещата между Гришо и Кей е утре сутринта.

Още спортни новини четете в gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕДИШНИЯ ПЪТ УСПЯ ДА СТИГНЕ СЛУЖЕБНО ДО ФИНАЛ ЩОТО ЕДИН СЕ ОТКАЗА :DСЕГА ПОНЕ СТИГНА ДО ФИНАЛ !!!!!!!ТЪЙ, ЧЕ ТОЙ ДОФИНАЛ Е СТИГАЛ :DСАМО КОГАТО ПОБЕДИ НА ФИНАЛ ЩЕ Е ПОБЕДИТЕЛ ЗАСЕГА Е ЗОБЕЩ ИГРАЧ С КЪСМЕТ И НИЩО ПОВЕЧЕ :D
17
20
 
4
 
! Отговори
хм преди 7 години
Гришо как играе в този студ ?
16
0
 
37
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
Браво и успех на финала.
15
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИменно с тези гръмки "размазващи" тъпотии му доизграждат и без това не особено интелигентния имидж - а и уроки го хващат явно :)
14
2
 
22
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Точно Джокович когато мачкаше всичко наред, редовно пускаше сочни сръбски псувни на корта. Това че някой се ядосва на загуби, само показва колко силен спортен хъс има, нещо абсолютно задължително, ако искаш да побеждаваш. Да се свиеш в ъгъла и да си мълчиш, все едно нищо не е станало, е типично да пораженците и е гаранция за провал.
13
1
 
8
 
! Отговори
Бай...КОЙ? преди 7 години
Прав е колегата под мене! Яко са се навели преписвачите от сайтчето. Напускам го веднага!
12
0
 
18
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Брей. Браво! Дано все така продължава тази година. Успех!
11
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато, в редките случаи, това посредственяче бие някой, заглавията са "СМАЗА", "РАЗПИЛЯ", "ОТНЕСЕ"...Когато го бият, заглавията са "ПАДНА ГЕРОЙСКИ", "ТЕ СЪДИИТЕ ГО ПОРЯЗАХА"...
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Триете и съвсем нормални постове, много нагли станахте. А читателите ви намаляват ежедневно, мъчим се да напишем 2-3 реда и някой комплексар от вас го изтрие?! айсикт..ще ви баннем от устройствата си май май
9
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах как от яд си троши ракетата на корта.Това момченце няма психиката, необходима за голям спортист.И всичко пред смаяната публика.Дано не са разбрали, че е българин, такъв срам, не че не съм свикнал де.
8
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахаха, посредствен бил... Ти от тенис явно не разбираш, но акъл в главата поне имаш ли?Пожелавам само успехи на момчето! Прекрасен посланик на България по света!
7
3
 
40
 
! Отговори
Fgg преди 7 години
Браво Григоре, всеки истински БЪЛГАРИН те подкрепя! Вижда се, че новите методи на работа помагат в подготовката, вижда се колко устойчив си психически, вижда се и силата с която разполагаш... браво! Труда се отплаща с резултатите, в края на миналия сезон ти загатна за много добрата форма, която показваш сега. Продължавай все така и скоро отново ще си сред първите 5 най-добри, ако не и 1-ви! Браво
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момчето , ама като прочетох имената на осмия и третия в света , се наложи да потърся и прочета и останалите , защото доста нечувани ми се видяха. Верно че като им спряха анаболите и се поразместиха имената в първите 10 , където скоро ще е Григор , още 1000 точки и е там.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гришо се завръща!
4
1
 
26
 
! Отговори
Давай Гришо преди 7 години
Сега остава да победи и Нишикори и Гришо ще остане без победа само срещу Федерер от най-силните тенисисти. То и срещу Раонич иамше победа в края на миналата година, но тогава Раонич се отказа без да играе.
3
3
 
33
 
! Отговори
еее преди 7 години
БРАВО! Утре пак победа!
2
4
 
33
 
! Отговори
Браво Гришо! преди 7 години
Мачкай Гришо!
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая замалко не го разрева