Гришо смаза третия в света! На финал е в Бризбън!

Със страхотна игра българинът отстрани Милош Раонич ъс 7:6 (7), 6:2
7 яну 2017 09:20,
98
Гришо смаза третия в света! На финал е в Бризбън!
Снимка: архив Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров смаза със 7:6 (7), 6:2 световния №3 и водач в схемата Милош Раонич (Канада) и се класира на финал на турнира в Бризбън.

Гришо, който е финалист в надпреварата и през 2013, записа трета победа в четвъртия си мач срещу миналогодишния шампион в Бризбън, пише gol.bg.

Димитров изигра перфектен мач и заслужено записа страхотна победа, с което си гарантира битка за трофея. Така той постигна и втора поредна победа над играч от топ 10 след тази над Доминик Тийм.

Григор допусна едва седем непредизвикани грешки за час и половина тенис и не даде нито един шанс за пробив на своя съперник. Раонич опитваше да отговори, но нямаше друго оръжие освен силния си сервис.

Гришо ще спори за титлата с японеца Кей Нишикори. Поставеният под №3 азиатец надви втория в схемата Стан Вавринка (Швейцария) със 7:6 (3), 6:3.

До този момент Нишикори е спечелил и трите мача в японско-българския сблъсък. Срещата между Гришо и Кей е утре сутринта.

Още спортни новини четете в gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
6
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Да му благодарим че го е оставил жив.......Алилуя.......
37
6
 
3
 
! Отговори
Дришо преди 7 години
До АнонименАко имаше интернет едно време, Орлин Станойчев щеше да бъде заклеймен като слабак. Сигурен съм в това. Просто едно време не се чуваше гласа на всеки!И сега някои искат да ни връщат в руската *** и да налагат измислени герои.Дали някой би слушал кавърите на "Сигнал", ако можеше да избере оригинала на "Юрая Хийп" например.
36
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Орлин Станойчев достигна ,,върховото " 96 място за няколко седмици го брояхме за непостижим рекорд на български тенисист и цяла България се радваше и гордееше.Сега за първите 20 го наричаме дри..шльо.Тогава хората бяха все още нормални,нямаше интернет,*** и хейтъри.Как ще ,,работят" за България тези като само плюятКакво поколение -неграмотно и озлобено,но с претенции.Какви българи сте вие с тези болни мозъци.Горко и на България
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За нас е достатъ4но 4е имаме тенисист на топ ниво и с него се съобразяват . Да си жив и здрав Гришо !
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Феноменално глупави, елементарни и завистливи коментари. Посредствени, като цялото ни общество... И нагледно илюстрира, защо сте социални аустсайдери
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, време е Гришо да покаже на Нишикори какво може. Вярно е, че Гришо досега винаги е падал от японеца, но Гришо има доста често, много силни мачове.
32
2
 
8
 
! Отговори
До предишния преди 7 години
Нашия Гришо има шанс както срещу Джокович, така и срещу Мъри. Да не би досега Гришо да не е побеждавал Джокович? Доколкото си спомням, Гришо има поне една победа срещу всеки от топ 20, с изключение на Федерер.
31
5
 
12
 
! Отговори
опетков преди 7 години
Никой никого не е смазал, това не е бокс. Освен това мачът беше твърде равностоен и победителят не беше известен до края. Смешни, жалки журналисти, бих ви "смазал" с удоволствие и наистина.
30
2
 
5
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Джокович далеч не е това което беше, а Мъри никога не е бил и сега не е с класа над другите. Късмет и стечение на обстоятелствата го направиха N1. Е, и малко упоритост и спортна злоба.
29
4
 
7
 
! Отговори
е преди 7 години
В момента в който WADA се активизира и големите топ тенисисти Рафа, сръбина и Федя заприличаха на обикновени такива, даже се промениха и физически. Остана само Лимона ама неговите хора сега са на власт и го пазят. Искам да кажа, че това е шанс и за Гришо да се намеси и намести в челото.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво,дано 2017 бъде успешна за Григор,да се нареди сред първите 10.
27
1
 
16
 
! Отговори
Ангелин преди 7 години
Наистина се радвам, че Григор съумя д се съвземе след тежкото си представяне последните години. Аз като човек, който следя неговите изяви още от началото в мъжкият тенис не съм спирал да го подкрепям. Всеки има своите моменти на слабости, въпросът е как ще излезнеш от тях, като победител или като победен... Пожелавам му спорна година, да радва българите със своите победи, защото малко са нещата, които могат да ни накарт да се чувстваме добре и определено неговите победи са едно от тях. Успех!
26
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то остава и на сериите 250 да не "мачка". Очакваме сериозните турнири. *** ако питат ще играе и на серии 125 да мачка :)
25
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Друшу, сичкото мангао от цело Аскоу ме ного горди с теби.
24
13
 
14
 
! Отговори
Фен преди 7 години
ДРАЧКАЙ МИШОООО!!!!
23
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе модератори, не ви ли е срам, да цензурирате цитати от от Алеко Константинов? Кога израстнахте толкова в литературно и морално отношение? Имайте поне малко чувство за реалност. Алеко назад да тича, няма да го стигнете.
22
5
 
31
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Очевидно на футболните фенове хич не им се отдава да коментират тенис. Гришо от няколко години е най-известният български спортист по света. Факт. И си го заслужава - яко тренира и въпреки проблемите миналата година, успя да се задържи сред най-силните в тениса.
21
32
 
12
 
! Отговори
ЗОБ преди 7 години
ЧАКАМЕ ДА ВИДИМ НА ФИНАЛА АКО ЗАГУБИ ЩЕ ИМА ОПЛЮВАНЕ ДА СИ ЗНАЕ :DСЪЖАЛЯВАМ НО НЕ ГО ХАРЕСВАМ НИТО ТЕГО НИТО ПРОДАЖНИКА ОПУЛЕВ!!!ХРИСТО СТОИЧКОВ Е БЪЛГАРИН СТЕФКА КОСТАДИНОВА ИВЕТ ЛАЛОВА ТАКИВА СА ИМЕНА КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ УВАЖЕНИЕ !!
20
2
 
21
 
! Отговори
До зоба преди 7 години
"ЗАЩОТО НИКОГА НЕ ДАВА ИНТЕРВЮТА КОГАТО Е ЗАГУБИЛ"Глупости, винаги след мач и загубилия и спечелилия дават пресконференции, а това, че медиите не ги отразяват е друг въпрос. Нормално е вниманието да е привлечено от победителя.
19
27
 
11
 
! Отговори
ЗОБ преди 7 години
ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ КРЪВНИ ТЕСТОВЕ И СЛЕД КРАЯ НА МАЧА!!! :D ЕДИН СЪУЧЕНИК ВЗИМАШЕ НЕЩО И ТАКА БЯГАШЕ В СРЕДНОТО НИ УЧИЛИЩЕ, ЧЕ НИ НАДБЯГВАШЕ ВСИЧКИТЕ КОГАТО ПРАВЕХМЕ ОБИКОЛКА ОКОЛО УЧИЛИЩЕТО!!!НЕ ХАРЕСВАМ НАШИЯ ТЕНИСИСТ, ЗАЩОТО НИКОГА НЕ ДАВА ИНТЕРВЮТА КОГАТО Е ЗАГУБИЛР А САМО КОГАТО ПЕЧЕЛИ ПЪРВЕНЮ И ИГРАЕ САМО ЗА ПАРИ ДОРИ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИТЕ МАЧОВЕ МУ ПЛАЩАТ ЗА ДА ОТИДЕ!!!И АКО МОЖЕШЕ ЩЕШЕ ДА СИ СМЕНИ НАЦИОНАЛНОСТТА НО НЕ ГО ПРАВИ ЗА ДА НЕ СЕ ИЗЛОЖИ ПРЕЗ СЕМЕЙСТВОТО СИ!!!