Пет причини защо Гришо може да спечели Аustralian Open

Димитров направи жълтата топка свой приятел
Обновена: 24 яну 2017 13:14 | 19 яну 2017 16:20, Веселин Коларов
57
Пет причини защо Гришо може да спечели Аustralian Open
Снимка: Reuters

Започна първият турнир от Големият шлем за годината и битката ще бъде повече от ожесточена за един от най-ценните трофей през сезона.

Букмейкъри, експерти, легенди на спорта и журналисти се надпреварват да дават своите прогнози за краен победител в турнира. Едни смятат, че Анди Мъри ще затвърди доминацията си от края на миналия сезон, други смятаха, че отпадналият Джокович ще се завърне с титла в Мелбърн, след загубата на първото място в ранглистата. 

Чуваха се дори по-смели прогнози, че Надал и Федерер ще се завърнат с гръм и трясък в тура и ще разтърсят статуквото в момента или пък че непредвидимият Стан Вавринка отново ще избухне с "Мейджър-трофей".

Е аз пък съм с още по-крайна прогноза и ще кажа, че наш Гришо ще отвее конкуренцията в Австралия. Разбира се ще ви дам и пет причини.

1. Най-важната промяна на Григор не е феноменалният му форхенд или чудесните му волета, а психологическата настройка, която има по време на мачовете си. Не изглежда вече като объркано момченце, чиито родители са го забравили на гарата в Ню Йорк, когато нещата не тръгнат на добре в даден двубой, а по-скоро като хищник, който очаква грешен ход от съперника си. Дойде ли този момент, той го захапва и го унищожава за възможно най-кратко време. Примери за това са мачът му с Надал в Пекин през миналият сезон и трите му последователни победи над топ 10 тенисисти, за да спечели купата в Бризбейн.

2. Тази му психологическа нагласа и победите, които съумя да постигне, му донесоха и огромна доза самочувствие, което той ще трябва да материализира и по кортовете в Мелбърн парк. А както знаем Григор Димитров е от тенисистите, които обичат голямата сцена и с натрупаното самочувствие и голямата мотивация, която несъмнено носи един турнир от Шлема, не се съмнявам в крайната победа на българинът.

Вижте останалите причини в материала на Петър Славейков за Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
10
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Тука какви коментатори има, винаги ме развеселяват с техния едностранен поглед върху всяка тема. Пожелавам им дълголетие и слаб нет.
13
2
 
7
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Ужасни са такива коментари. И ааз искам да спечели, и то не само този турнир а всики турнири в които участва, но----това са глупости които пише автора. Аргументи - причини защо Гришо може И ДА НЕ спечели Аustralian Open / 1. Защото ... това е спорт 2. Защото може и да има стомашно разстройство 3. Защото може да има тъжна вест за негов близък и това да го разтрои 4. Защото може да е по -слаб от другите съперници 5. Защото може да се контузи та корта 6. Защото--има хиляди причини други.
12
2
 
2
 
! Отговори
15 преди 7 години
Пиши на кирилица бе турче
11
3
 
17
 
! Отговори
Българофил преди 7 години
Е, всички, които не сме българофоби, си мечтаем нашия Гришо да спечели, в случая да спечели в Мелбърн титла от Големия шлем. Все пак си мисля, че трябва да мислим главно за следващия кръг - в случая за изключително трудния мач с Гаске.
10
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този има комплекс ,срамува се от това ,че е българин,срамува се от българския език,оня ден с полу уста благодари на български,някак едва го смотолеви това благодаря.
9
22
 
3
 
! Отговори
dedo vi преди 7 години
Щели сме да спечелим?! Той печели! Освен да гледа нищо друго не прави публиката! То голяма гордост! с какво този спорт и Гришо помагам за развитието на наелението на скъпата му държава? Момчето си гледа кефа и връща парите на родителите си които са взели от народа за да го поддържат в този безсмислен и скъп спорт!Радвайте се на такива псевдо патриоти като КОбрат Нулев и Гришата! Той си гледа кефа и си харчи парите вие се чувствайте горди! няма проблем
8
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо го наричате ,,наш,,???Сериозно мислите ли,че този се чувства Българин!?
7
2
 
5
 
! Отговори
Дали? преди 7 години
За който не е разбрал - в (8) посочих кого трябва да победи нашия Гришо, за да стане първи.
6
4
 
20
 
! Отговори
Дали? преди 7 години
3-ти кръг - Гаске4-ти кръг - Истомин или Карено Бустачетвъртфинал - Тийм, Гофен или Карлович, ...полуфинал - Раонич, Монфилс, Надал, Агут, Ал.Зверев, ...финал - Анди Мъри, Вавринка, Нишикори, Федерер, ...*Труден е пътя до върха и всеки се бори със зъби и нокти да спечели всеки мач.
5
3
 
18
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
аийде почна се...абе спрете се бре, дайте стъпка по стъпка...ей така щяхме да ставаме и европейски 2006-та...стига!!!бъдете по-обрани!!каквото стане!!
4
8
 
10
 
! Отговори
боян преди 7 години
той авторът на този пасквил сам си го е казал:"Сигурен съм, че мнозина ще ме сметнат за луд, други за смахнат, трети за прекалено голям мечтател"
3
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега няма някаква голяма победа а руснак би Джокера.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наш Гришо?Професионалистите не биха си позволили подобен водевилен маниер.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз виждам само една, Ноле отпадна