Пет причини защо Гришо може да спечели Аustralian Open

Димитров направи жълтата топка свой приятел
Обновена: 24 яну 2017 13:14 | 19 яну 2017 16:20, Веселин Коларов
57
Пет причини защо Гришо може да спечели Аustralian Open
Снимка: Reuters

Започна първият турнир от Големият шлем за годината и битката ще бъде повече от ожесточена за един от най-ценните трофей през сезона.

Букмейкъри, експерти, легенди на спорта и журналисти се надпреварват да дават своите прогнози за краен победител в турнира. Едни смятат, че Анди Мъри ще затвърди доминацията си от края на миналия сезон, други смятаха, че отпадналият Джокович ще се завърне с титла в Мелбърн, след загубата на първото място в ранглистата. 

Чуваха се дори по-смели прогнози, че Надал и Федерер ще се завърнат с гръм и трясък в тура и ще разтърсят статуквото в момента или пък че непредвидимият Стан Вавринка отново ще избухне с "Мейджър-трофей".

Е аз пък съм с още по-крайна прогноза и ще кажа, че наш Гришо ще отвее конкуренцията в Австралия. Разбира се ще ви дам и пет причини.

1. Най-важната промяна на Григор не е феноменалният му форхенд или чудесните му волета, а психологическата настройка, която има по време на мачовете си. Не изглежда вече като объркано момченце, чиито родители са го забравили на гарата в Ню Йорк, когато нещата не тръгнат на добре в даден двубой, а по-скоро като хищник, който очаква грешен ход от съперника си. Дойде ли този момент, той го захапва и го унищожава за възможно най-кратко време. Примери за това са мачът му с Надал в Пекин през миналият сезон и трите му последователни победи над топ 10 тенисисти, за да спечели купата в Бризбейн.

2. Тази му психологическа нагласа и победите, които съумя да постигне, му донесоха и огромна доза самочувствие, което той ще трябва да материализира и по кортовете в Мелбърн парк. А както знаем Григор Димитров е от тенисистите, които обичат голямата сцена и с натрупаното самочувствие и голямата мотивация, която несъмнено носи един турнир от Шлема, не се съмнявам в крайната победа на българинът.

Вижте останалите причини в материала на Петър Славейков за Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
РККА преди 7 години
в интерес на истината си връща формата от сезон 2014/2015,изглежда психически стабилен и може да напредне в турнира предвид отпадането на Джокович,и дори поздрави на български феновете по трибуните в първи кръг аз ще го гледам с интерес пък други ако не искат си е тяхна работа на мен ми стига да виждам българското знаме на кортовете в Австралия...
33
2
 
8
 
! Отговори
Дришо преди 7 години
За да спечелиш турнир от ГШ трябва да си корав пич, не дриcня на корта!
32
6
 
4
 
! Отговори
Реално преди 7 години
срам го е,че е бьлгарин,не виждате ли...
31
3
 
3
 
! Отговори
45 преди 7 години
не може.гуги не мои,мек е
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мришо ще спечели АО ама когато Станка Златева стане световен шампион .........по шах.
29
9
 
7
 
! Отговори
Ффф преди 7 години
Супер арогантен, надменен с една дума *** и фукльо.. изобщо не ми е симпатичен спрете да го котирате както и онази Цветелина болния мозък гимнастичката дето скочи през балкона. Аман от прехвалени личности... В България толкова адекватни спортисти има със заслужени успехи, кво ги хвалите само тея .
28
6
 
5
 
! Отговори
преди 7 години
Само някакви пет поредни победи го делят от ГШ.А дано, ама надали, по важно ,е че Григор постигна много до този момент ,а ако в бъдеще спечели тези пет мача няма да му се разсърдим.Продължавай смело напред Гриша , пък каквото ракета(сабя) покаже.
27
9
 
7
 
! Отговори
T.n. Григор преди 7 години
Това некадърно същество което промотете е срам за това, които други са вложили в него. И не ви е срам да пищете глупости за него!!
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
50 причини, защо няма да спечели.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато някой отстрани Ноле, после Мъри печели големите турнири! Дел Потро отстрани Новак в Рио, Куери на Уимбълдън и двата турнира бяха спечелени от Мъри! Сега Истомин му свърши черната работа!Но за нас най-важно е Григор да съумее да победи Гаске в събота!
24
4
 
8
 
! Отговори
oпетков преди 7 години
С ужасната си игра днес Г.Д. загатна за уж преодоляните си недостатъци. Ако не се стегне, ще проиграе най-големия си шанс да стигне поне до полуфинал на турнир от големия шлем. Да вземе пример от Истомин.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако може нека да спечели....
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще спечели, няма да спечели !? Много важно, това е най-добрия тенисист, с който разполагаме и скоро няма да имаме друг такъв, който се чувства българин трябва да му стиска палци, ако ли не се чувства, да хейтва колкото иска !
21
4
 
11
 
! Отговори
патока преди 7 години
Той да ритне първо Гъската, пък тогава да се мисли!
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неговата сила е по-голяма от вашата омраза...Тренирайте вече да омаловажавате стойността на турнирите от Големия шлем. На 29-ти ще ви се наложи да се аргументирате- Големите ли одъртели, Григор ли си "купил" турнира... омфг, колко *** народ има
19
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мришо ще спИчели турнир от ГШ когато петел пр..ъдне.Не е истина колко изтрещеха в последните години.Имам усещането че цялата държава се превърна в една голяма психиатрия без санитари при това.
18
7
 
11
 
! Отговори
Меги преди 7 години
Генади ли си, друг ли си, но не давай мнение за хора, които стократно те превъзхождат! Научи се най-напред на правилен български език, за да не се излагаш! Ти може да не харесваш Гришата, но той прославя България по света и затова си дръж мнението за себе си!
17
16
 
7
 
! Отговори
Генади преди 7 години
Гледам спорт и харесвам нашите спортисти, но този *** Хасковски ми доста анти. Не може ти да се правиш акцената всеедно не си Българин. И също така изражението му, ми е дразнещо. Гришо- мой, санирай блока в Хасково и си ти!
16
2
 
26
 
! Отговори
Чичо Тони преди 7 години
Няма нищо свръхестетвено Григор да спечели АО. Няма да е изненада и ако загуби следващия мач. Григор е топ тенисист и може да бие всеки от тура. Свидетели сме как тенисисти извън топ сто бият фаворитите или им създават страхотни проблеми. Тениса е комплексна игра и рзликата между първите в ранглистата и тези назад е в постоянството в играта. Така, че да пожелаем на поредния успял българин успех и да се радваме на победите му.
15
23
 
6
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Има една причина да НЕ стане. Защото е *** с Асковски манталитет