Сензацията е факт! 117-ият изхвърли Ноле от Мелбърн

Денис Истомин надви Джокович след жестока драма
Обновена: 24 яну 2017 13:15 | 19 яну 2017 10:48, Веселин Коларов
30
Сензацията е факт! 117-ият изхвърли Ноле от Мелбърн
Снимка: Reuters

Първата голяма сензация на Откритото първенство на Австралия при мъжете е факт! Световният №2 Новак Джокович беше детрониран, след като изненадващо загуби от 117-ия в света Денис Истомин от Узбекистан след 6:7(8), 7:5, 6:2, 6:7(5), 4:6. Мачът на "Род Лейвър Арина" продължи над четири часа и това е най-ранното отпадане на Ноле в Мелбърн от 2006 г. Също така сърбинът отпадна във втори кръг на турнир от Шлема за първи път от 2008 година на "Уимбълдън".

Първият сет започна с 16-минутен гейм, а след това се стигна до табрейк, в който Истомин навакса изоставане от 1:4 точки и стигна до обрат, спаси два сетбола при 6:7 и 7:8, за да стигне до успеха с 10:8 след почти час и половина игра. Във втория сет руснакът стигна до два поредни мачбола, след като поведе с 40:15 при 5:4 и сервис на Джокович. Последна страхотна серия на шампиона, който взе 12 от следващите 14 разигравания, за да стигне до обрат.

В третата част сърбинът доминираше и със серия от четири поредни гейма поведе с 2:1 сета. В четвъртата част Истомин пропиля аванс от 4:1 гейма, но след това отново триумфира в тайбрека, завършвайки го с ас за 7:5 точки. В решаващия пети сет руснакът направи единствен пробив за 4:2 и до края сервираше солидно и не допусна обрат.  Джокович допусна нетрадиционните 72 непредизвикани грешки, в това число и 9 двойки грешки, което натежа в полза на съперника. 

"Първо искам да кажа, че съжалявам за Новак. Но аз наистина изиграх много добър мач. Определено този резултат е неочакван. Самият аз се изненадах от това, което се случи. Много емоции минават през главата ми. Благодаря на всички, които дойдоха и ме подкрепяха. Мачът беше много тежък физически. След третия сет имах известни проблеми с крампи в краката, но ги преодолях. Тази победа означава много за мен. Сега вече вярвам, че мога да играя равностойно на най-добрите и да ги побеждавам", коментира след двубоя Истомин, който в третия кръг ще играе срещу испанеца Пабло Кареньо Буста.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25А в провинцията берете морковите от дърветата.........
25
2
 
6
 
! Отговори
бетинг му е майката преди 7 години
изкара някой милион плескавицата, няма лошо - коеф за победа на Истомин беше 50. Все пак тенисът е спортът с най-много уредени мачове
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто забраниха употребата на мелдоний миналата година Джокович го закъса!Вижда се колко струва без да е назобан!
23
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е лесно да пишете глупости за успелите хора. Трудно е да видите, колко жестоко сте затънали в посредствеността самите вие!
22
3
 
13
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Умнико, Федерер загуби сет 6:3 от 296-я, Вавринка едва едва би 3:2 в 1-я кръг, Нишикори едва едва 3:2, също в 1-я. По твоята логика и тях да ги отпишем, а?
21
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква сензация не е това. И най-добрите губят. Не може само да се печели. Абсолютно нормална случка, изживявана от всеки, занимавал се със спорт.
20
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спряха подсилките в тениса и ето какво стана.Още след скандалас с Шарапова казах че се очакват сериозни изненади в тениса.Това вече е факт!И определено венецуелският измамник (Валвердо) зоби асковското с нещо яко.Но скоро ще им лъсне .....
19
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено плебса изтрещя.Къв финал кви градински домати зимно време бе смешнициии?!Когато клоуна от асково му разбива катеричката (6:1) един 20год кореец с номер 105 в АТП да ми говорите за финали е меко казано СЛАБОУМНО!(Не че ме изненадва колко сте прости. Това си го знам отдавна)
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гришо взима турнира.Минимум финал 100 % .
17
2
 
14
 
! Отговори
До 15 Божидар преди 7 години
Хайде да не се изхвърляме. За да стигне до финала Гришо ще трябва да отстрани куп много силни тенисисти и да се каже, че финала му е гарантиран, ако победи Гаске, е доста наивно. В неговата половина на схемата са 11 тенисисти от топ 32 (поставените в схемата), начело с Милош Раонич (3-ти), Монфилс (6-ти), Тийм (8-ми), Надал(9-ти), Гофен(11-ти) и т.н.
16
0
 
18
 
! Отговори
... преди 7 години
Не че нещо, но това е турнир от Големия шлем и се играе 3 от 5 сета, така че малко трудно да се стигне до мачбол във втория сет.
15
2
 
16
 
! Отговори
Божидар преди 7 години
Отлично!С това второто огромно изпитание на пътя на Гришо отпадна, но първо трябва да премине през първото - Гаске, и там нещата не изглеждат прекалено добре след не особено силният му мач в този кръг...Но успее ли да мине през французина - финала му е практически гарантиран.
14
1
 
54
 
! Отговори
Дали? преди 7 години
Дали в Сърбия също се намират такива, които да плюят по Джокович при всяка загуба, както в България се намират някои, които плюят по Гришо?!
13
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бате Гришко има уникален шанс на този турнир - дано да успее.Пожелавам му да стане шампион в Мелбърн.С хладнокръвна игра всичко се постига.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Вторият кръг мина, а третият не е почнал, та нищо не се знае. А ти като малък да не си си ударил силно главата някъде??
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ноле с късмет се измъкна от Вердаско.
10
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6От гледна точка на Гришо тази новина е без значение защото приключва в следващият кръг.Както казах преди седмица ТУК Ноле и Мъри няма да стигнат финала а Гришо си заминава в 2-3 кръг.
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега и Мъри требе да се умаломощи и нашию коцкар да дръпне напреш !
8
0
 
11
 
! Отговори
Пепе Имаз преди 7 години
Това е защото го е налазил гуруто и му размътва главата с разни мантри. Мир, любов и т.н. Всичко хубаво, ама тенисът си иска "мотика"...
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веселине, Веселине , сто пъти руснака та руснака. Може да е етнически руснак, но играе за Узбекистан.