Легендата Борис Бекер: Вече съм върл фен на Григор

Мачът с Надал беше от световна класа, хубаво е, че боксът му е празен
28 яну 2017 09:30, Александър Попов
121
Легендата Борис Бекер: Вече съм върл фен на Григор
Снимка: Reuters

Борис Бекер, бивш треньор на Новак Джокович, както и шесткратен победител в турнири от Големия шлем, стана поредното известно име, което изказа възхищението си от представянето на Григор Димитров в Мелбърн.

„Силно съм впечатлен от Григор Димитров. От това, което видях днес, мога да кажа, че вече съм най-големият му фен. Това, което Григор показа като игра от основната линия, като нерви и като комплексност, е онова, което ние, хората от тениса, винаги сме желали“, заяви германецът, цитиран от tenniskafe.com.

Още по темата

„Бяха му нужни години, както и тези 6 месеца с Дани Валверду, които бяха много успешни. Надал също имаше нужда от такъв мач, който да го върне към това, което беше старият Рафаел Надал. В последните години той загуби няколко 5-сетови финала и имаше нужда от такъв мач – това дотук беше мачът на турнира“, завърши той.

В петия сет те играха най-добрия тенис, но още във втория стана ясно, че предлагат игра от световна класа. След третия сет си мислехме, че Надал ще приключи мача в 4 сета. Димитров обаче ни каза: “Не, аз имам други планове, игра агресивно, атакува, цели линиите и си спечели тайбрека!”

„В този мач нямаше изчакване другият да сбърка. Надал е известен със своята дефанзивна игра, а Григор с психологическата си слабост, в която изпада в отделни моменти. Но това го нямаше в този мач. И двамата играха атакуващо с много движение. Не знам колко километра са избягали, но със сигурност доста.

В бокса на играчите всеки има своя роля. В бокса на Надал шеф е чичо му Тони Надал. Карлос Моя е новият човек. Там е приятелката на Надал, до нея е мениджърът му. Отзад е бащата. Всеки от тях има своя роля, носител е на различна емоция, която трябва да предаде на играча, когато той погледне към бокса.

„Хубаво е, че боксът на Григор сега е по-скоро празен, защото преди беше прекалено пълен, и то с грешните хора. Сега в него е основната фигура е Дани Валверду, който му дава правилните сигнали и това е много важно. Тази малка общност обаче за мен има бъдеще“, завърши Мистър Бум-бум.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
2
 
! Отговори
до преди 7 години
Глупав атакисте,1994 всички бяхме на едно дередже .......Още не бе дошъл мръсника Костов в името на приватизацията и не бе разрушил страната на превигилировани и непревилигировани покрай приватизацията.Тия нещащо не знаеш бе .Да не си се продал на ДПС ..........
51
1
 
5
 
! Отговори
до хейтняците преди 7 години
Аре стига! И аз съм "хранил" Гришата, когато играеше мега зле! Признавам и се срамувам. Но сега играе на световно ниво и не ни остава нищо друго освен да се гордеем.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един авер докато гледахме мача ми казва...Чакай малко сега, този човек е израснал движейки се по цял свят..от турнир на турнир и ти искаш да бъде българин с българите, с тези които го плюят от сутрин до вечер? Е как да стане бе брат?
49
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надал неправо го пречупи. Повече победи няма да види за цяла година, предполагам.
48
7
 
4
 
! Отговори
ПАНТЕЛЕИС КСЕНОФОНТУ преди 7 години
ГРИГОР ДИМИТРИАС, И БЕЗ ТОВА ИМА И НОСИ ГРЪЦКИ ИМЕНА, КАНЯ ГО ОФИЦИАЛНИ ДА СЕ СЪСТЕЗАВА ЗА МАЙКА ГЪРЦИЯ.И ЩЕ МУ УРЕДИМ ВЕЛИКИЯ ПИЙТ САМПРАС ДА МУ СТАНЕ И ТРЕНЬОР.
47
0
 
0
 
! Отговори
Нас преди 7 години
До 46 не сравнявай ,останалите със себе си !!! Много ниска летва си !!!
46
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИИИИИИИИИИИИИИОще ли ще ни занимават с тоя треторазряден тенесист.
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИГРА за БЪЛГАРИЯ ! И то ДОСТОЙНО !!! Кой от вас плещите ще го направи !?
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КВсеки от тях има своя роля, носител е на различна емоция, която трябва да предаде на играча, когато той погледне към бокса.Къде беше момата?
43
11
 
0
 
! Отговори
Бот преди 7 години
На мен пък ми харесва, че Надал победи и ще гледаме велик двубой утре. А за завалията направо ми стана жал.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НасКато теб!
41
1
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 38 Григор от 20 Години не живее в България, поялник! Това че баща му е някакъв *** , какво общо има с Григор?
40
0
 
8
 
! Отговори
Нас преди 7 години
За това сме *** !!! Прекрасен мач !!! Какво има да плюете !!!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сведущите, кои са били неподходящите хора в бокса на Григор, за които говори Бекер?
38
0
 
3
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До 39Ей лигльо, Григор е бил шспион на 14
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, Григорчо! Гордея се с теб! Железен!
36
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Синия мафиот ли вчера направи 5 часова зловеща битка с Надал, ка.вал умрял?*** си и с това няма да свърша, защото сега те почвам , ако ми се правиш на отворен, оли.гофрен !
35
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бла, бла дрън. Посредственият спортист си остава посредствен. Велики спортисти като Борис са шампиони на 17г.Това е искал да каже, ама е бил любезен.
34
3
 
3
 
! Отговори
дядо Славейков преди 7 години
И ще си оправите ли дереджето като обидите на *** ,злобари и *** тези дето не харесват един син на мафиот да представлява страната в АТП . Не,нали .Не народ ,а *** и така ще свърша.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак пък да е казал ВЪРЛ наистина много се съмнявам. Просто човекът е бил учтив.