Легендата Борис Бекер: Вече съм върл фен на Григор

Мачът с Надал беше от световна класа, хубаво е, че боксът му е празен
28 яну 2017 09:30, Александър Попов
121
Легендата Борис Бекер: Вече съм върл фен на Григор
Снимка: Reuters

Борис Бекер, бивш треньор на Новак Джокович, както и шесткратен победител в турнири от Големия шлем, стана поредното известно име, което изказа възхищението си от представянето на Григор Димитров в Мелбърн.

„Силно съм впечатлен от Григор Димитров. От това, което видях днес, мога да кажа, че вече съм най-големият му фен. Това, което Григор показа като игра от основната линия, като нерви и като комплексност, е онова, което ние, хората от тениса, винаги сме желали“, заяви германецът, цитиран от tenniskafe.com.

Още по темата

„Бяха му нужни години, както и тези 6 месеца с Дани Валверду, които бяха много успешни. Надал също имаше нужда от такъв мач, който да го върне към това, което беше старият Рафаел Надал. В последните години той загуби няколко 5-сетови финала и имаше нужда от такъв мач – това дотук беше мачът на турнира“, завърши той.

В петия сет те играха най-добрия тенис, но още във втория стана ясно, че предлагат игра от световна класа. След третия сет си мислехме, че Надал ще приключи мача в 4 сета. Димитров обаче ни каза: “Не, аз имам други планове, игра агресивно, атакува, цели линиите и си спечели тайбрека!”

„В този мач нямаше изчакване другият да сбърка. Надал е известен със своята дефанзивна игра, а Григор с психологическата си слабост, в която изпада в отделни моменти. Но това го нямаше в този мач. И двамата играха атакуващо с много движение. Не знам колко километра са избягали, но със сигурност доста.

В бокса на играчите всеки има своя роля. В бокса на Надал шеф е чичо му Тони Надал. Карлос Моя е новият човек. Там е приятелката на Надал, до нея е мениджърът му. Отзад е бащата. Всеки от тях има своя роля, носител е на различна емоция, която трябва да предаде на играча, когато той погледне към бокса.

„Хубаво е, че боксът на Григор сега е по-скоро празен, защото преди беше прекалено пълен, и то с грешните хора. Сега в него е основната фигура е Дани Валверду, който му дава правилните сигнали и това е много важно. Тази малка общност обаче за мен има бъдеще“, завърши Мистър Бум-бум.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
32
 
7
 
! Отговори
ех преди 7 години
Колко *** има не е истина .Григор та Григор .Бил българин .Ами то и Доган и Костов са български граждани ама разбиха отечеството ни на ето такива слоеве с пари и слоеве слуги из Европа.Слоя на фамилията на Григор има милиони и го издържа в тениса,а децата на бедните издържат останалите с ниски пенции родители .Хора,събудете се .
11
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конструктивната критика няма нищо общо със завист. Отдавна съм казал, че по баровете с булките не се гради характер. Добър ден!
10
3
 
37
 
! Отговори
illko преди 7 години
и въпреки всичко, родните *** нямат почивка.. По темата - мача беше уникален, страхотна техника, страхотна психика и голям НАПРЕДЪК. От тук нататък ... само нагоре, той е едва на 25 ;)Форумните онаньори - пийте си хаповете и млък
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй х.юмне Вавринка как ме дразни не е истина. На финала утре можеше да разбие Надал ако играеше своята си игра на 100%, но взе че се из.*** на метеното и падна от Дядо Роджър по ***.отски начин. И утре ще се налага да гледаме унижението на Федерер от Надал за пореден път. Все пак вярата умира последна. Давай Роджъъъърррр!
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори неказана истината си остава.
7
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предвид нивото на българската журналистика и медии,нищо чудно Бекер изобщо и да не казал подобно нещо.
6
36
 
6
 
! Отговори
Ч преди 7 години
Че е психически слаб и има комплекси на всички е ясно и няма нужда да питате Борис да ви каже.
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ф и неПравилноБоже, колко завист по този свят,Боже.
4
24
 
3
 
! Отговори
Атака = ДПС преди 7 години
Повече се приказва за Григор отколкото нещо друго .И с тази фамилия свързана с приватизацията и Бисеров -ДПС..
3
22
 
11
 
! Отговори
ф преди 7 години
Ще видим много скоро дали е топ играч или просто пълнеж.
2
29
 
8
 
! Отговори
Правилно преди 7 години
Григор с психологическата си слабост, в която изпада в отделни моменти, когато се сети за николчето. С тая мома шампион няма да стане.
1
4
 
57
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Няма как да не си фен след вчера!Уникална битка и игра!Поклон пред Григор.За Надал знаем, че може да умре на корта, но ще играе на свръх ниво и 6 часа.