Легендата Борис Бекер: Вече съм върл фен на Григор

Мачът с Надал беше от световна класа, хубаво е, че боксът му е празен
28 яну 2017 09:30, Александър Попов
121
Легендата Борис Бекер: Вече съм върл фен на Григор
Снимка: Reuters

Борис Бекер, бивш треньор на Новак Джокович, както и шесткратен победител в турнири от Големия шлем, стана поредното известно име, което изказа възхищението си от представянето на Григор Димитров в Мелбърн.

„Силно съм впечатлен от Григор Димитров. От това, което видях днес, мога да кажа, че вече съм най-големият му фен. Това, което Григор показа като игра от основната линия, като нерви и като комплексност, е онова, което ние, хората от тениса, винаги сме желали“, заяви германецът, цитиран от tenniskafe.com.

Още по темата

„Бяха му нужни години, както и тези 6 месеца с Дани Валверду, които бяха много успешни. Надал също имаше нужда от такъв мач, който да го върне към това, което беше старият Рафаел Надал. В последните години той загуби няколко 5-сетови финала и имаше нужда от такъв мач – това дотук беше мачът на турнира“, завърши той.

В петия сет те играха най-добрия тенис, но още във втория стана ясно, че предлагат игра от световна класа. След третия сет си мислехме, че Надал ще приключи мача в 4 сета. Димитров обаче ни каза: “Не, аз имам други планове, игра агресивно, атакува, цели линиите и си спечели тайбрека!”

„В този мач нямаше изчакване другият да сбърка. Надал е известен със своята дефанзивна игра, а Григор с психологическата си слабост, в която изпада в отделни моменти. Но това го нямаше в този мач. И двамата играха атакуващо с много движение. Не знам колко километра са избягали, но със сигурност доста.

В бокса на играчите всеки има своя роля. В бокса на Надал шеф е чичо му Тони Надал. Карлос Моя е новият човек. Там е приятелката на Надал, до нея е мениджърът му. Отзад е бащата. Всеки от тях има своя роля, носител е на различна емоция, която трябва да предаде на играча, когато той погледне към бокса.

„Хубаво е, че боксът на Григор сега е по-скоро празен, защото преди беше прекалено пълен, и то с грешните хора. Сега в него е основната фигура е Дани Валверду, който му дава правилните сигнали и това е много важно. Тази малка общност обаче за мен има бъдеще“, завърши Мистър Бум-бум.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Имат достъп до жилищните ви входове.. Ние откъде да знаем, че вие психиатрите не сте убийци и разследване ли искате?!Или психиатрите остават без достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи или ще бъдат разследвани и то докрай!!
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 107Нямаш си и грам идея какво е аутизъм.Надал е толкова аутист колкото и водата е суха.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 107 Брат ми е роден на 3 юни- също като Надал. Проклети копе.лета са! Никога не се предават! И гледат на света от високо, колкото и да падат и да са в трудности.
89
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик мач във който и двамата са победители.Трудно се играе срещу Надал защото той е АУТИСТ и не знае какво е задна скорост,тоя включва на пета от начало до край,при него няма други скорости и това му помага ,аутизмът помага на Надал да е толкова силен
88
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До една година на Ушатия от асково ще му окапат косите от тая зоб с която се помпа.Тоя за пари и майка си на постата би изкарал да не говорим че би изчукал и прасе (като онова черното което спечели АО тази година).
87
2
 
0
 
! Отговори
do ердогладен преди 7 години
ко стаа ? успяхте ли най-накрая да си направите нормална русалка или още в сънищата ви се явява от кръста нагоре риба, от кръста на доле мъж?
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много хубав мач,с непрекъснати обрати в повечето сетове,много силна игра,доставяща променливи емоции заради обратите и неоставяща зрителя да скучае,доволен съм въпреки загубата,а и нашия вече е на ниво и поражда уважение заради играта и държанието си
85
5
 
19
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
Велик Григор!!!Всички българи трябва да се гордеем с него!Респект и поклон!
84
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствения по-добър мач, който съм гледал е между Надал и Джокович на финала на АО2012. След 6ч инфарктна дврама с 3 тайбрека буквално не можеха да стоят на краката си и едва не колабираха, докато им донесоха столове.Този мач определено ще го помня доста години. Гордея се, че един от участниците е нашето момче. Гадно ми е, че загуби, но представянето му беше на изключително високо ниво и най-важното е, че намери себе си. Ако продължава да подобрява формата си, титлите няма да закъснеят.
83
2
 
6
 
! Отговори
Nasko преди 7 години
*** trolvete... za koi da igrae be? Koi mu e pomognal neshto v jivota,Bulgariq li,nqkoi ot vas li? Sam si se e izgradil i shte igrae za sebe si,golemite nacionalisti! Dokato padashe zloradsgvahte,nikoi ne davashe glasnost kakuv bil,sega pyk ne bil Bulgarin! Samo otrepkite go pliuvate!
82
1
 
23
 
! Отговори
К. преди 7 години
Разбира се, че играе за себе си - кой не го прави? Това, че е българин не значи, че трябва да играе заради мене или заради вас. Но определено се радвам, че е наш съгражданин. Мисля, че всеки от нас е малко или много горд, именно защото го чувстваме близък и ... с две думи си е "нашето момче". Но той играе на първо време за себе си. Това за зоба дори няма да го коментирам.
81
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опорните точки на руските ***:1. Григор не играе за България, а за себе си.2. Григор печели милиони докато хората в БГ взимат ниски пенсииНе се подавайте на руската пропаганда която цели да смачка Българското ни самосъзнание. Такива събития като вчерашното ни обединиява като нация, а руската пропаганда цели да ни раздели на враждуващи лагери.
80
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей гадните русофили ги боли когато някой Българин радва България...
79
47
 
3
 
! Отговори
русофил преди 7 години
Какво му се радвате на този Григор, той не играе за България, а за себе си!
78
2
 
27
 
! Отговори
Бай Х преди 7 години
Всички които не са Българи, да спрат да пишат против нашето момче Григор! Т.ур.ци , ц.иг.а.ни, пр.остац.и и т.н ...знаете се добре какво сте! Мразите го защото е Българин! А вие сте Пазарджишки м.....ли, за *** на буре не ставате! Потурланковци, мръсни,крадливи и въшливи! Гледайте си там Айшето и не се месете в неща които са ви непонятни! Казах! ***!!!!
77
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До К. 89Скоро ще разбереш кой може да го бие......Това мятане по корта е като секс с жена приближаваща климакса.И Мришо ОСЪЗНА че живота си замина и му остават 1-2 години активен спорт (не всички са Федерер). За това играе като за последно. Естествено СРИВЪТ след подобен форсаж е неизбежен. Да не говорим че определено е на някаква яка ЗОБ.5 часа мятане по корта не е в рамките на човешките възможности без ......ЗОБббб
76
7
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До АнонименБорис Бекер явно си търси нов спонсор след като Ноле го разкара......------Ами ако е така, значи все пак вижда перспектива в него, тъпчо.
75
1
 
31
 
! Отговори
К. преди 7 години
Това е един от малкото спортове, които изискват не само зверска физика, а и много добра психика, направо желязна. Хора, това понякога са 4-5-часови мачове (както в случая). В голям брой случаи просто капваш физически, в други - не ти издържат нервите. Григор е във върхова форма, що се отнася до физиката, вижда се, че и психиката е подобрил. Но това е тенисът, какво да се прави. И не мога да се съглася с изказването, че всеки можел да го бие. Точно в момента - едва ли.
74
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 86"Ама разбира се, то ние разбираме повече от тенис от Бекер"Същият Бекер обясняваше преди 3 години как Асковското щял да печелититли от ГШ!!! Аз за такива титли НЕ ЗНАМ но пък ти може да знаеш.А вече кариерата на Мришо е предсвоят край....П.П. Стоичков беше феноменален футболист но от футбол нищо не разбира.За това и сега трайно се е установил като клоун-коментатор в една испанозична ТВ.Схаващаш ли или с твоето IQ -25% ти е трудно да си вържеш дори обувките?!
73
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 82 за 85, дано да си прав, брат! Дано да си прав. Няма изтрезнея една седмица ако Родж вземе 18-тата си титла след победа над Надал утре!