Браво, Гришо! Обърна Янович и вдигна на крака София

Родната ракета №1 вече е 1/4-финалист на турнира в столицата ни
Обновена: 9 фев 2017 20:23 | 9 фев 2017 20:19, Екип на Dnes.bg
125

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Sofia Open, след като постигна много трудна победа срещу полския гигант и 267-и в света Йежи Янович след 4:6, 6:3, 7:5.

Мачът бе много тежък за нашето момче, а неговият противник демонстрира тениса, който показваш преди 3-4 години, когато бе в пика на своята кариера и бе 14-и в света.

Toва бе първа и историческа среща за Димитров, тъй като за пръв път той играе официален мач пред родна публика и заради него на трибуните имаше над 10 хиляди екзалтирани фенове, които не спираха да го подкрепят.

Следващият опонент на нашия тенисист е сърбинът Виктор Троицки, който съумя да обърне холандеца Робин Хаазе.

Първият сет бе почти изцяло равностоен и като цяло двамата успяваха да си взимат подаванията.

В петия гейм обаче сервисът на Гришо изобщо не влизаше и неговият опонент стигна до аванс от 0:40 и три точки за пробив.

С хубав сервис първата бе отразена, но след това при разиграване нашенецът извади топката в аут и в крайна сметка пробивът бе факт.

Янович бе безкомпромисен при следващите си геймове и така спечели първия сет.

Вторият сет започна трудно за Гришо и нашенецът трябваше да спасява две точки за пробив още в първия си сервис гейм от частта.

Ключовият момент във втората част бе в четвъртия гейм, в който Димитров стигна до две точки за пробив. При първата пресили форхенда си и го извади в аут, а при втората след разиграване Йежи сгреши при мрежата.

Третият сет започна равностойно, като в шестия гейм Григор спаси три точки за пробив, а в следващия гейм изпусна също толкова на брой.

При 5:5 Гришо стигна до точка за пробив, а след това върна мощен сервис на поляка с прекрасен ретур и го принуди да сгреши и да пресили форхенда си в аут.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
голям спорт е това ха ха - бегаййййй бе бахтур че ни надуха главите с *** от един месец по новините и в какви ли не предавания сутрин вечер обяд *** та друшоо пууу аман с това мекотело 13-14 в света голямо нещо голямооо ха ха ха
95
1
 
5
 
! Отговори
Троя преди 7 години
Мишоците не могат да се поберат в кожата си,че Григор не загуби. Имайте търпение. Все някога ще стане. И тогава ще можете да извадите на показ цялото си невероятно "интелектуално богатство" с което разполагате! Успех.
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
oshte ne znaete che samo Sofiq ne e Bulgariq
93
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има ли сърби тука бе
92
1
 
10
 
! Отговори
Идем от далеко в СФ преди 7 години
Същите тия селчовци дето пишат тука, *** в арена армеец и освиркват. Това е аристократичен спорт тъпири, не селския стадион. Мъка българска...
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До nevidimata 100Повечето от топ 100 са били някога в топ 20.Не е важно къде е бил а къде е СЕГА!Хайде *** да издоиш кравата и стани "видима"!
90
2
 
4
 
! Отговори
nevidimata преди 7 години
До АнонименСъщият този номер 300 беше и номер 14 така, че хайде да не плюем по успехите на Григор, а да бъдем благодарни за това, че покрай него света научи за България.
89
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
победа срещу полския гигант и 267-и в света Йежи Янович хаххаха.............по смешно нещо нямаше ли
88
2
 
22
 
! Отговори
Потресен преди 7 години
Потресен съм от коментарите на някои тук.Бил от провинцията ,а не от столицата.Не владеел добре български и английски език.Гаджето му било старо.Чудя се вие нормални ли сте?И всичко това при най-добрата му форма в кариерата.Представям си какво ще става като тръгне да губи мачове.
87
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво браво бе.Съперникът му беше в топ 300 и за малко нашият да падне.Почти съм сигурен,че накрая организаторите на турнира някое евро на полячето,та да пусне Григор.Инак целият турнир,който и сега не е кой знае какво,щеше тотално да се провали,особено откъм зрителски интерес.
86
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Провансалите си личат от километри...............и Мришо е един от тях.По какво ли?Столичаните знаят ..........
85
4
 
5
 
! Отговори
Мхммм преди 7 години
Интересен спорт. Двама готвачи без престилки и с *** мъскат мъжката гумено яйце.Кой печели? Тоя дет утърва яйцето ли?
84
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Залата е била пълна с чобани от провинцията.........
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Smile 91Ха-Ха, писна ми от провинциалисти които берат ягоди в Европа...........Това че си отишъл да слугуваш някъде не те прави гражданин бе селскиии!
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано момчето издържи на цялата атмосфера. В първия мач се овладя, на целия натиск от публиката.Има сили на победи всички, и психика.
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 98да се стремиш да бъдеш "номер 1", не означава че задължително ще станеш номер едно , но ще вложиш максимални усилия и дори да не станеш номер 1 ,ще бъдеш по добър от останалите заради това, че изтикваш максимум от себе си.Елементарна мотивация която е добра не само в тениса но и в живота.Опитай я, и ше разбереш но все пак този трик изисква много усилия от страна на този които я практикува но си заслужава.
80
20
 
7
 
! Отговори
замислен преди 7 години
Последните успехи на това момче го накараха все повече да споменава "номер 1" като цел. Лично на мен това ми се вижда доста амбизиозно, граничещо с изхвърляне.Ако си тръгнал да ставаш първи в ранглистата, не трябва ли с лекота да печелиш срещу 267-те в нея?
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Красимир Черничкия изживява радостта от победата на Гришо при това от първия ред. Интересно защо го нямаше Банкянският футболист и тенисистка - любимият Вожд на масите.
78
6
 
11
 
! Отговори
йаБ йуХ преди 7 години
а миналата зима всички го плюха, а?
77
5
 
6
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Браво, на Гришо! Обаче при коефициент 1,22 за победа, доста по-изразителна трябваше да е тя!