Категорична победа: Гришо отвя Басилашвили, отива на финал!

Нашето момче надигра опонента си с 6:1, 6:3
Обновена: 11 фев 2017 21:10 | 11 фев 2017 20:15,
103

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Григор Димитров се класира за финала на турнира от сериите ATP 250 в София, след като надделя над грузинската сензация в надпреварата Николоз Басилашвили след 6:1, 6:3.

Нашето момче тотално надигра своя опонент и демонстрира изключително силен тенис.

За трофея българинът ще спори срещу белгиеца Давид Гофен.

Последният има стари сметки за уреждане с нашия тенисист, след като Гришо го изхвърли от Откритото първенство на Австралия преди броени седмици.

Двамата имат четири срещи на ниво АTP и четирите победи са на сметката на нашето момче.

Четете подробности за мача в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
7
 
! Отговори
Чичо Михо преди 7 години
Седя и си мисля: какъв *** *** трябва да си, за да твърдиш, че на Григор му нагласили турнира. Та той има само една загуба (от Надал) от началото на сезона. По форумите се води вечната битка: фенове на Григор срещу "патреотите" или "istinskite balgari, deto ne sa izbqgali". Рядко влизам да чета, но искрено се забавлявам като прочета постчето на някакъв клавиатурен плъх, дето наскоро се е сдобил с лаптопче и драска ли, драска. Единственото жалко нещо е, че броят им не e малък...ама шоу да има
51
0
 
1
 
! Отговори
dasddas преди 7 години
До АнонименПълни глупости...
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е човек като него да има силен акцент и да му е трудно да говори един език, макар и да му е майчин. Едно е ежедневието ти да е изпълнено предимно с един език - работа, хоби, приятели, телевизия и пр. Това е логично и елементарно за разбиране и съм се питал - колко к.ха лейка трябва да е някой за да го повдига като тема?Успех и по-малко със скъпи и повече тенис, иначе номер 1 няма как да се стане.
49
13
 
3
 
! Отговори
дам преди 7 години
не искам да съм лош пророк, но днес Гришо ще падне! винаги познавам.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 часовата битка с Надал го изведе на гребена на еуфористичната вълна и го освободи. Факт! Показва истинският си потенциал. Браво Григорееееее....
47
1
 
8
 
! Отговори
FarAway Man преди 7 години
До тутиТути, *** да хейтиш някъде другаде. Аман от недоразумения като теб !
46
8
 
25
 
! Отговори
Изобщо преди 7 години
- от 38839 кладенеца вода - акцент имал (изглежда съм глуха, защото не го долавям), жалък бил да ходи по турски турнири, играел срещу слабаци... А ще е толкова по-лесно просто да признаете, че напредва страхотно и е талантлив. : )
45
6
 
30
 
! Отговори
няма угода преди 7 години
Ако играта е оспорвана и силите са горе-долу изравнени - защо не си е подобрил уменията, не струвал. Ако пък очевидно е по-добрият на корта в няколко последователни срещи - нагласени резултати, огранизирали му били турнир, за да е поне веднъж първи... Пичове, а вие кога последно бяхте в топ 20 в професията си за света? Най-популярните имена на тениса Похвалиха Григор и потенциала му, обаче тук явно сте се събрали по-велики специалисти... Малко реален поглед и респект няма да са излишни.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименнищо де, троицки янович, следващия път ще го организират от Катар и Емиратес като останалите
43
10
 
17
 
! Отговори
К преди 7 години
*** да не коментират ! Марш в оборите
42
33
 
11
 
! Отговори
тути преди 7 години
Направили му на Григор турнир в София поне веднъж да е първи ...
41
2
 
5
 
! Отговори
zi преди 7 години
не че нещо, ама :) ... на Олег Попов му вземете фотоапарата и не му давайте да снима ... ако иска да се занимава нека е любителски и да си ги гледа и публикува във фейсбук :) а за сайта ви е по добре да взимате от някой дето разбира от спортно фото за да вдигнете нивото поне малко :))) ... нищо лично.
40
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неочаквано силен турнир стана тази година в София, нищо че за срам на България носи турско име. Освен познатите имена на силни тенисисти, поне 12, към тях трябва да прибавим и леко забравения Янович, а и този грузинец - изненадата на турнира. С други думи половината от основната схема са доста силни тенисисти
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Карабинербезспорно от всички съседи французите обичат най-много себе си
38
8
 
33
 
! Отговори
Относно акцентът му преди 7 години
Григор е отишъл в чужбина на 14-годишна възраст и е нормално да има такъв акцент , след като заобикалящото го обкръжение говори на английски.
37
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Принципно тенисисти от класата на Гришо не участват в турнири като този в София на Коза (Ностра). Използват ги само за аклиматизация и привикване заради часовата разлика преди по-голями турнири. Много по-престижно е някой да е на четвъртфинал на голям турнир, отколкото да е победител в турнир като този в София.
36
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турнирът в София тази година е по-силен отколкото обикновено са такива турнири от серията 250. Заслугата за това е на Гришо на първо място.
35
8
 
18
 
! Отговори
Карабинер преди 7 години
Като чета коментарите тръпки ме побиват, мразим всичко и всеки. Няма държава която граничи с нас да ни уважава . И с право сме си го заслужили . Добре че нямаме обща бразда с Франция и Германия , сигурно и по тях щяхме да плюем щот сме се недоволни , мразещи и мрънкащи !!!!!
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е, че "Соуфия Оупън" :)) не е от най - престижните турнири, даже никак не е престижен, но големите успехи идват с натрупване на по- малки, но последователни постижения. Така че аз виждам след време Григор да оглавява ATP. Въпросът е че една птица пролет не прави и в България няма условия, финансиране, школи за изграждане на повече тенисисти и спортисти като него. Който е богат, се самофинансира, и да, подкрепям по-долното мнение - Турция е далеч по - добре в това отношение. От което следва, че БГ е тотално на дъното!!
33
5
 
24
 
! Отговори
Помнещ преди 7 години
Миналата година едни плюеха по Гришо, защото отказа да участва в турския турнир в София - не бил заради това българин. Сега същите плюят по Фришо защо сега участва в турски турнир в София - пак не бил българин.