Гришо се даде почти без бой: Федерер пак е победител

Маестрото показа на корта, че е тенисистът в по-добра форма
Обновена: 10 юли 2017 20:57 | 10 юли 2017 20:53, Камелия Цветанова
55
Гришо се даде почти без бой: Федерер пак е победител
Снимка: Reuters

Роджър Федерер спря Григор Димитров на 1/8-финалите на Уимбълдън, след като го победи по категоричен начин с 6:4, 6:2, 6:4.

Маестрото като цяло напълно надигра нашия тенисист, като Григор бе равностоен с него единствено в първите геймове на първия сет.

Това бе шести официален мач между двамата и шеста победа за швейцарския ветеран.

Следващият противник на опитния тенисист ще бъде Александър Зверев или Милош Раонич.

Като цяло първият сет бе решен след един единствен пробив в деветия гейм, а загубата в него напълно съкруши родния тенисист.

Това си пролича от играта му във втория сет и нашенецът сдаде на два пъти подаването си - в петия и седмия гейм.

Третият сет започна обнадеждаващо, но всичкo за Григор приключи в петия гейм, когато след поредица от грешки неговият противник поведе с пробив, а след това без проблеми довърши българина.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
16
 
! Отговори
Фюрера преди 6 години
А вие какво очаквахте!??
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22Всъшност, ако Бердих и Мюлер не спечелят Уимбълдън, то от следващия понеделник, 17.07. Григор ще е световният Номер 10.
23
2
 
11
 
! Отговори
До "дърт комуни преди 6 години
Гледай в момента как играе Жил Мюлер срещу Надал и тогава врачувай кой какъв ще стане. И това е 34 годишен тенесист, който е спечелил първата си титла изобщо......тази година. А, че Гришката е далеч все още от Фед, Надал, Джокера и т.н. е ясно.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СПЕЦИАЛИСТЪТ 4Достатъчно ясно заяви, че ГД не може да победи никой от ТОП 8. А само тази година той има ТРИ такива победи. Заявеното от теб те прави именно "специалист". Преведено - "пръ.дльо".Лека вечер, Пръ.дле!
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре е да се откаже сега, защото няма сили да влезе в топ 10.
20
1
 
17
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Като играе срещу своят идол и сякаш Гришо се спича.Сякаш няма вяра в себе си.Единствената надежда е Федерер да се пенсионира...и то не е далече...
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гришо нямаше хъс за игра въобще. Нищо не вложи от себе си. Изигра един протоколен мач.Не знам какво е причината, но изобщо не игра, и въобще не си даде зор. Скептиците веднага ще репликират, че Рожето го смачкал. Може, ама не баш...
18
0
 
22
 
! Отговори
СПЕЦИАЛИСТЪТ 5 преди 6 години
До Анонимен номер 11 от СпециалистътТака че , колега. Постарай се да разбереш какво казвам. Димитров ИМАШЕ СТРАХОТНИЯ ШАНС ДА БЪДЕ ВЕЛИК ИГРАЧ , а не просто добър тенисист от топ 20 или 30 , какъвто стана и повече няма да може да обърне нещата в своя полза. Повярвай ми. Особено ако беше използвал инерцията от онзи знаменит полуфинал на "Уимбълдън" срещу Ноле , предшестван от четвъртфинала с Анди ;) Той предпочете парите , жените и лиготията... С епизодични победи над ТОП 10 НЕ се става ГОЛЯМ!!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И от каките все бой яде, нищо ново под слънцето. Добре поне, че е смел и буен, ... шегувам се:-)
16
4
 
22
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Гришо никога,ама никога няма да може да стигне Федерер.Той е с Класи над него.Жалко,много жалко.Федерер нагледно му показа,че освен с блъскане ,трябва и маллко МОЗЪК . На Гришо този компонент от ИГРАТА определено му липсва.Просто гледах и искрено съжелявам,че това момче на което точно сега му е времето да прави ЧУДЕСА,зорлен се провали.Това му е максимума.От тук нататък---ЗАСТОЙ.....
15
2
 
12
 
! Отговори
СПЕЦИАЛИСТЪТ 4 преди 6 години
До Анонимен номер 11 от Специалистът Колега , май НЕ ми следиш мисълта и не си чел внимателно написаното от мен :) Целта вероятно ти е "заяждане" , защото си фен на Димитров. Няма лошо. И аз гледам мачовете му. Но определено повече УВАЖАВАМ Цвети Пиронкова. 1. Победата му над Кей Нишикори беше когато японеца игра почти целия мач на един крак , заради контузия в глезена! 2. Григор може да бие някой от ТОП 8 чат пат , но НИКОГА В СРЕЩИ ОТ "ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ"... Епизодични "избухвания" - Може да ! ;)
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно, толкова може, и съвсем не е малко.Друг е въпросът, че си му е мечта да се изявява като ходеща кукла. Сега трупа име, ще го ангажират. А вие ще следите рекламните му участия и изявите по модния подиум. /Ако междувременно не ликвидират модните ревюта за мъже./
13
2
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Гришото хвана топ 10,движи се по...разписание.Батко Федерер ще го...бие,като се...пенсионира след някоя година.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглеждаше като играч номер 125-ти в света, който играе срещу 1-я в света. Няма борба, няма сърце, няма мисъл. Жалък просто жалък.
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СПЕЦИАЛИСТЪТСтранно, тази година ГД има победи над Кей Нишикори, Раонич и Тийм - все играчи от ТОП 8 по време на победите му...Що така, "Специалисте"?
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакваше се. Още оня като почна с хвалбите и се досетихме, че натам отиват нещата. При положение, че Григор е побеждавал по-силни тенесисти явно, че не може да победи Федерер ако играе в същия стил. Да видим бъдещето какво ще покаже, но едва ли ще може да направи нещо повече от това да влезе в топ 10. Всички се надяват, но явно за да си на върха се изисква много повече от талант.
9
3
 
27
 
! Отговори
Дърт комунист преди 6 години
Григор най-вероятно толкова си може. Никога няма да спечели турнир от Големия шлем. Всъщност едва ли и до финал на такъв турнир ще достигне. Вече е на 26 години, а дори една титла от Мастерс 1000 не е спечелил. Сори, но едва ли ще стане толкова голям тенисист колкото мнозина очакваха.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, не е на 1 или на 0. Заглавието пак е спекулативно.
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Гришката му куца сех-а, та затова тъйй
6
1
 
13
 
! Отговори
СПЕЦИАЛИСТЪТ 3 преди 6 години
До Анонимен номер 3 от СпециалистътТи гледаш ли изобщо тенис ?!?! Разбира се , че настилката има колосално значение! Особено при определени играчи ! При Димитров също има... макар и НЕ толкова много... защото той просто е адски лабилен психически и "подарява" победи много често !!! Лукса , охолния живот , парите и жените също го развалиха доста... И просто е един добър състезател... А след онзи полуфинал на "Уимбълдън" и победата в четвъртфинала над Мъри можеше да стане ... ВЕЛИК ИГРАЧ !!!