Гришо се даде почти без бой: Федерер пак е победител

Маестрото показа на корта, че е тенисистът в по-добра форма
Обновена: 10 юли 2017 20:57 | 10 юли 2017 20:53, Камелия Цветанова
55
Гришо се даде почти без бой: Федерер пак е победител
Снимка: Reuters

Роджър Федерер спря Григор Димитров на 1/8-финалите на Уимбълдън, след като го победи по категоричен начин с 6:4, 6:2, 6:4.

Маестрото като цяло напълно надигра нашия тенисист, като Григор бе равностоен с него единствено в първите геймове на първия сет.

Това бе шести официален мач между двамата и шеста победа за швейцарския ветеран.

Следващият противник на опитния тенисист ще бъде Александър Зверев или Милош Раонич.

Като цяло първият сет бе решен след един единствен пробив в деветия гейм, а загубата в него напълно съкруши родния тенисист.

Това си пролича от играта му във втория сет и нашенецът сдаде на два пъти подаването си - в петия и седмия гейм.

Третият сет започна обнадеждаващо, но всичкo за Григор приключи в петия гейм, когато след поредица от грешки неговият противник поведе с пробив, а след това без проблеми довърши българина.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, каква феноменална изненада! Пък аз си мислех, че Грушо ше спечели турнира, тц, тц!
4
2
 
18
 
! Отговори
СПЕЦИАЛИСТЪТ 2 преди 6 години
..... Каквото бяха бяха ... И Григор , и Цвети ( която уважавам значително повече от Димитров ... ) направиха велики неща с полуфиналите си на "Уимбълдън" преди няколко години ... Но повече няма да могат да направят нищо толкова значимо и голямо! Няма как да надскочат себе си с напредването и на възрастта... Особено Гришо , който е й доста лабилен психически и много често направо подарява победите на съперниците си!!! Могат да направят по някоя хубава победа над играч от топ 30 , НО ДО ТАМ !!!..
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде, айде...Хард, мард, няма никакво значение от настилката! Какъвто и да е Федерер, вече е на 36г. , какъв по -добър шанс от сега да го бие?? Къде къде по - слаби от Григор го поступват от време на време. Само, че не става с един куп грешки, а с игра и желязна воля1
2
1
 
21
 
! Отговори
СПЕЦИАЛИСТЪТ преди 6 години
Напълно резонно и реалистично отпадане на Григор!!! Колкото щеше да има шанс срещу Надал на клей , толкова му е шанса и срещу Маестрото на трева ! ... Единственото , което очаквах повече е да вземе сет и да загуби с 1:3 ... Но и това НЕ успя да направи ! Няма какво да се самозалъгваме... Димитров няма никакъв шанс за победа срещу първите 8 в световната ранглиста !!! ... Може би , единствено на хард синята настилка по Австралия в началото на годината... Иначе - никакъв шанс срещу топ 8 !!! :(
1
7
 
26
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Свършиха дебелите и контузените и всичко си дойде на мястото. *** беше разбит като комбинатска щайга от Дядя Федя.