Сън в Синсинати: Нервният Григор и напрегнатият мач

Тенисистът благодари на български на публиката
21 авг 2017 09:00,
32

Снимка: БТА

Ракета №1 на България Григор Димитров буквално сияеше от щастие, след като постигна знаменит успех, триумфирайки за първи път в кариерата си на турнир от сериите "Мастърс" от ATP 1000. На финала в Синсинати той победи австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 7:5.

"Ник, много е трудно да се играе срещу теб", обърна се хасковлията към своя съперник веднага след победата.

"Поздравления, че стигна до финала. Вчера видях майка ти и ѝ пожелах късмет, а тя отвърна "Мисля, че ще се видим на финала. Благодаря на екипа ми, на моето семейство. Благодаря за подкрепата. Обичам да играя тук", продължи Димитров.

А публуката определено беше на страната на Григор Димитров и скандираше името му. След речта си той се обърна към подкрепящите го с: "Благодаря ви!" 

Той призна още, че по време на финала е бил изключително нервен, въпреки че не му личеше и грам.

"Опитах се да не го показвам. Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре", каза още Григор, който от днес официално ще е №9 в световната ранглиста.

Гришо каза още, че на започващия на 28 август турнир от Големия шлем US Open ще играе мач за мач.

"Чувствам се уверен преди старта, но в същото време съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, успехът в Синсинати е най-големият в кариерата ми. Трофеят винаги е моя цел и на US Open се играе в пет сета, което на мен ми харесва", добави Димитров, а накрая благодари на български на родните фенове, които го подкрепяха на трибуните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
ФЕН преди 6 години
Браво! Браво, Гришо! Такъв те искаме! Борбен, концентриран, играеш с хъс! Нека баща ти да не се сърди, но в много от срещите ти преди Синсинати , това липсваше! Не си длъжен винаги да биеш и това е невъзможно, но според мен с 237-ми в света, да играеш вяло, без тръпка е дразнещо и затова често нашите коментари са не одобрителни и критични. Всичко това е защото те обичаме!
24
6
 
2
 
! Отговори
Честито Гришо! преди 6 години
Номер девет в света...Има много път още до върха.
23
2
 
8
 
! Отговори
xy преди 6 години
Нито един от големите не се изправи срещу него...Ни Надал, ни Мъри, Ни Джокович, ни Федерер. Пазят си силите за Големия шлем. Само напълно неинформиран дръв ник може да напише подобна глупост, интересното е че му се пише, глу пака глу пав.Ех да можеше да знае, че Мъри и Джокович са контузени,Федерер леко контузен и преуморен, а Надал просто падна от Кириос.
22
2
 
4
 
! Отговори
до: 20 преди 6 години
Борис Бекер не го знам колко печели на покер, но предполагам още повече и губи. Не зная дали го следиш тоя мушмурок немски, но той фалира, гонят го за неплатени милиони на строителите на вилата, която си направи незаконно на Майорка и която му е събориха. милиони за неплатени данъци и укриването им. Черни пари в офшорки и какви ли не други щуротии. Здравата го е закъсал. Най-вероятно скоро ще има новина, че влиза в затвора, ако нещо не се поразумеят със съда.
21
0
 
10
 
! Отговори
ощипан преди 6 години
До Точките и победителяНе са само точки, не са само пари! Правилно споменаваш, че печели много повече от разни договори с фими, за да е тяхно лице. Ако спечели поне един турнир от големия шлем ще си вдигне много повече цената извън корта, Усещаш ли на къде бия. Вместо да печели 2 пъти повече от награди на турнирите ще печели 3-4 пъти повече. Да не говорим за престижа, който ще му донесе един такъв спечелен турнир. Нека обаче не правим сметки на чужд гръб. Да е жив и здрав и само да ни радва!
20
0
 
8
 
! Отговори
Точките и победителя преди 6 години
Доколкото знам, Гришо печелеше около два пъти повече от реклами, отколкото от наградните фондове от турнирите, но сега може и да е повече. Второ, изобщо не е е толкова важно спечелването на турнир, в сравнение с спечелването на точки за ранглистата, а Гришо ги печели добре тези точки. Разбира се като спечелиш турнира печелиш и повече точки от този турнир, но това не е всичко. Турнирите от Големият шлем носят повече точки и там финалиста взима повече точки, отколкото победителя на Мастерс.
19
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито един от големите не се изправи срещу него...Ни Надал, ни Мъри, Ни Джокович, ни Федерер. Пазят си силите за Големия шлем. Не, е лошо, че спечелил турнир от Мастърс, но когато спечели турнир от Големия шлем ще го призная за велик. Гришата може да е мноог техничен, но излеез ли срещу някой от големите, заради тъпата психика му се подкосяват краката.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето Курникова взимаше 8-9 милиона от реклами, което бе в пъти повече, отколкото печеелше от турнири. Борис Бекер печели на Покер 5 милиона, което е горе-долу сумата спечелена от него на тенистурнири.. Разбира се и времената са различни.
17
4
 
2
 
! Отговори
asd преди 6 години
До АнонименЕ колко му плащат на грегата на година 50 млн ли?Не се излагай,правейки се на разбирач и си гледай в собствената копанка.Грандоманщината е типично българска черта,произлизаща от древносста на народа ни и отминали величия и аз я усещам,но реалността ,за съжеление е друга.Федерера,Джоката и Надал по-може да вземат милиони от рекламодатели.............
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До sdfsdfГолемите пари в тениса са от рекламни договори. 1 млн са много пари, но понеже тези хора стават извести големите спротни марки им плащат много повече от милион.
15
2
 
10
 
! Отговори
sdfsdf преди 6 години
До АнонименДоообре пич!1млн $ не са важни.То бива самочувствие ,генерирано от комплекси ,ама твоето е стигнало до небесата и съзвездието Орион.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До dfsdvНаградните фондове в тениса не са важни. Важно е определени марки да плащат на тененистите, за да ги рекламират.
13
0
 
10
 
! Отговори
dfsdv преди 6 години
Грегата взима почти милион долара за спечелването на турнира.Браво!Дано се представи добре на УСОпън.Изглежда,че на твърди кортове най-му върви.
12
2
 
15
 
! Отговори
Бачо Кольо преди 6 години
Браво на Гришката. Иначе той игра добре и технично, а противника слаб, само на сервиз разчиташе.
11
1
 
21
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Историческа победа. Браво, Гришо!
10
1
 
37
 
! Отговори
<><> преди 6 години
Хейтърите не случиха на турнир :) ахахахахахаха много ме кефи това ! Браво Гришо !
9
0
 
35
 
! Отговори
Дидич преди 6 години
До маркиз дьо саПАааа, не се тревожи, я виж 3 намери за какво да го оплюе. И сигурно няма да е само той. Няма такава нация. Предимно нихилисти. На нищо не се радват, нищо не оценяват. А на Григор Димитров желая нови успехи, които да го придвижат още напред в ранглистата.
8
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравления и от мен за Григор!И съболезнования на хейтърите, лош ден за тях...
7
1
 
43
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Тук вече само най пропадналите и болни от злоба може да намерят какво да кажат против Гришо .....и само да им кажа че на турнира сет няма изгубен . Вчера и пробив не даде !
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после! Нужно му е повече самочувствие и издънките ще намалеят. Мачкай Гришо!