Гофен срази Надал, а той: Отказвам се от Мастърс-а!

Рафа обави, че е контузен, замества го Пабло Карено Буста
14 ное 2017 08:44,
42
Гофен срази Надал, а той: Отказвам се от Мастърс-а!
Снимка: БТА

Давид Гофен записа първа победа в кариерата си над №1 и започна дебютното си участие на финалите на АТР в Лондон с успех 7:6(5), 6:7(4), 6:4 срещу Рафаел Надал.

Така победителят ще срещне Григор Димитров в сряда, нашето момче пък победи също в три сета австриеца Доминик Тийм.

Още по темата

Веднага след срещата Рафа обяви, че се оттегля от участие на Мастърс-а заради контузия в коляното и слага преждевременно край на фантастични си сезон.

"Ще се трудя усърдно, за да продължа да съм на върха и да мога да се боря за важните турнири. Благодаря ви и весели празници", гласи съобщението му в Twitter.

Той беше водач в групата на Григор Димитров, а на негово място като резерва ще влезе Пабло Кареньо Буста.

Надал обясни, че решението за отказването е било взето по време на днешния мач: "Независимо дали бях спечелил или загубил, щях да се откажа, защото не се наслаждавах на корта въобще. Нямаше удоволствие да играя така. Имах страхотен сезон", завърши Рафа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
3
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Надал в конкретния случай е абсолютен лицемер.Ако беше спечелил щеше да продължино той загуби и реши да откаже - пълно *** не мога да го дишам !
28
5
 
9
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Сега е момента Дришокът да докаже себе си! Щом има контузени и отказали се, винаги просперира!
27
5
 
6
 
! Отговори
Мъри преди 6 години
Много бих искал да видя някой от коментиращите, който твърди, че са останали само калитковци да вземе една ракета и да поиграе един сет с калитко като Гофен или Сок. Аз дажи бих платил 20 лева да гледам.
26
4
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Този турнир е за най-силните, които са успяли правилно да си разпределят силите и да не са контузени или преуморени в края на сезона. По принцип най- силните тенисисти играят в по-малко турнири в сравнение с останалите тенисисти. За наша радост и Гришо е сред най-силните.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този турнир трябва да го премахнат. Гладиаторите са така уморени, че окапват един след друг. Накрая свежото старче Федерер ще омете корта с младите играчи, които не могат да го бият, въпреки, че гони 37 години.Наш Гришо още няма и една победа срещу Федерер.
24
8
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Надал постъпи гадно - яви се на първият мач, за да вземе 105 хиляди долара. Иначе няма изненада -контузия. При тенисистите изборът е ***: играеш на макс и печелиш или се контузваш или вторият вариант, играеш така, че да не се контузиш и не винаги печелиш.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз годишният Мастърс е пълен провал.Щом и Надал се оттегля, не виждам смисъл да го гледам.Просто липсва интрига.Победителят Федерер е ясен още отсега.
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успокойте се бре хора, двама души постоянно пишат 10-ина коментара след мач на Григор и още 10-ина човека, на които им е крив живота им пригласят, но рядко. От време на време се включват и троловете - на тях целта им е дани затрупат с негативизъм. Не се връзвайте, живейте си живота!
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За радост има и смислени кометари от останалите 20%.Като в нормалните държави но с тия 80% каква България искате да имаме!
20
7
 
11
 
! Отговори
Кои сте вие титани? преди 6 години
Най-обидното е че коментират тенис хора които никога не са хващали ракета или са го гледали само по телевизията.Но се ,,изказват" безапелационно и убедително.Смешно е но и тъжно защото се вижда че Иво Христов е бил прав.Ако Гришо е неуспял то мислите ли че такива като 13 и 16 са успелите.Като какви се изказвате бе,,капацитети",вмирисали се от непрекъснато висене пред клавиатурата.Жалък живот,на жалки същества.
19
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега за всички Григор е фаворит в групата, което е лошо, защото знаем колко зле играе, когато е под напрежение
18
8
 
22
 
! Отговори
възрастен преди 6 години
Аз не съм панелкаджия и гледам тенис от времето на братя Пампулови и Ст.Чупаров у нас и Род Лейвър и Били Джийн Кинг.Не можех да си представя че наш тенисист Ще стигне до тук.Когато О.Станойчев стигна до 98място за 3 седмици го обявихме за нещо което няма да се повтори.Вие пуберите/особенно футболните ултраси/нямате никаква представа за реалният живот,а камо ли за един тежък спорт какъвто е тениса.Ако един футболист изиграе един тенис мач по начина на Гришо-три месеца ще реанимира.
17
8
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
До АнонименИнтересно е да научи човек, че трисетов мач, който е продължил два часа и четиридесет и една минути е бил "лек".Поклон пред експерта!;)
16
6
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
До АнонименИнтересно е да научи човек, че трисетов мач, който е продължил два часа и четиридесет и една минути е бил "лек".Поклон пред експерта!;)
15
8
 
19
 
! Отговори
Ей,хора и 80% преди 6 години
А замисляли ли сте се дали на Григор и други успели българи им пука за неудачниците от Люлин и Дружба.Кучетата си лаят,керванът си върви ,казва народа. Тримата хейтъри се опияняват от злобата си.Зависта е огледало в което се отразяват липсите в живота на завиждащия.За да постигнеш нещо трябва доста да се потрудиш,а само който е хващал ракета знае какъв неистов труд е това .
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надал определено се изложи с това появяване. Със сигурност си знаеше, че не е подготвен дори и за 3 мача, камо ли за 5. Ама пусти споносри и алчни ATP.Това е положението, големия спорт е огромен бизнес. Лошото е, че сега групата на Григор е съвсем отворена- дори и Тийм има шанс. Буста определено има шанс, въпреки, че ще е с мач по-малко. Гофен има една лека победа и също е със сериозни шансове. Гришо не е чак такъв фаворит, както изглежда на пръв поглед
13
6
 
3
 
! Отговори
До 5-Анонимен. преди 6 години
А Лазов къде го слагаш ,той е вторият ни по сила ,значи по твоите сметки -вицешампион,нали!?!? Какъв 80% процента трябва да си за да не виждаш очевадното.?Както са казали древните,,O sancta simplicitas!!!
12
11
 
8
 
! Отговори
Лондон преди 6 години
Напълно съм съгласен с Шопо! Интелигентен, умен и успешен българин не би писал такива жалки коментари! Щастието се усмихва на този, който го предизвиква! Злобните и повърхностни коментари нямат място да бъдат публикувани. Редакцията на "dnes.bg" трябва да помисли за респекта си! Читателите са много, а глупавите коментари ги пишат двама-трима! Например аз повече няма да се върна за да чета глупости!
11
12
 
21
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
За тези които плюят Григор - сега той е 6-ти. Т.е. има само 5-*** по-добри от него в момента в целия свят. Ако някой от тук коментиращите ми посочи една област в която е толкова добър че има само 5-*** в целият свят които да са по-добри от него - наистина ще му направя 'Евала'. Тук говорим за реално признати неща - не се брой въртене на палзи, пръдня със звук и т.н.
10
3
 
12
 
! Отговори
Фройд преди 6 години
До dfsdvОлекна ли ти,чедо !