Мачкай, Гришо! Защо българинът мрази и мачка успелите?

Пост на журналиста Петър Волгин взриви социалните мрежи
Обновена: 17 ное 2017 10:48 | 17 ное 2017 08:52,
263
Мачкай, Гришо! Защо българинът мрази и мачка успелите?
Снимка: Reuters

Изключително досадно е постоянно да ни занимават с Григор Димитров. Няма абсолютно никакво значение дали въпросният Гришо е спечелил, загубил или завършил реми. Дали е увеличил банковата си сметка или не също би трябвало да вълнува единствено самия него. Да превръщаш някакъв спортист в идол, да се възторгваш от победите му или да ревеш при загубите му е признак на много, ама наистина много нисък интелект.

Коментарът на журналиста Петър Волгин успя да предизвика бурна вълна от емоции, реакции и мнения във Facebook.

Призивът "Мачкай, Гришо" отново е актуален. Тенис талантът ни победи на Мастърса в Лондон Доминик Тийм, Давид Гофен, с което си уреди участие на полуфиналите на заключителния турнир ATP на осемте най-добри.

За пореден път обаче се оказа, че в нашата татковина има хора, които смятат за прекалена възхвалата на тенисиста ни, роден в Хасково.

Според журналиста е досадно медиите постоянно да ни занимават с Гришо, а превръщането на един спортист в идол е признак на много нисък интелект.

Мачкай, Гришо! Защо българинът мрази и мачка успелите?
Facebook

Само за броени часове публикацията на Волгин обиколи и взриви социалната мрежа.

"Пошлостта не успя да ми попречи да се почувствам ГОРД БЪЛГАРИН от победата на Гришо!", пишат потребители под поста на Волгин.

Повечето хора не се съгласяват с мнението на журналиста и влизат в спор с него, а някои просто го иронизират.

"Ами прав е другаря Волгин.
Как така ще превръщаме някакъв си спортист в идол?
Откъдя накъдя?
Отивам да си сипя 200 грама нафта с малко лед...", коментира музикантът Венци Мицов.

Разбира се, появиха се и подръжници на Волгин: "Съгласна съм, Волгин! Докато народът брои стотинките, Гришо си пълни милионерската сметка... Ако можеше възторг да се пече и яде... Бербатов създаде фондация в помощ на даровити деца, време е Григор да направи нещо благотворително!".

За сведение на високоинтелектуалните, дето се дразнят на Григор - третият му мач в Лондон е тази вечер (петък), след 22:00 часа. Ние, простаците, ще го гледаме!

А и Гришо има да Ви каже нещо:

"Дълбоко в сърцето ми аз съм българин. Паспортът ми е български. Състезавам се за България. Горд съм, че съм българин и не се срамувам от нищо", отсече той пресконференцията в сряда, веднага след победата над Гофен.

Мачкай, Гришо! Защо българинът мрази и мачка успелите?
Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия още малко ще изкарат този Григор по-голям тенисист и от наши пръв държавен и партиен ръководител - другаря Бойко Борисов, да се свети името му.Защото Григор може и да бие, но има и много загуби.Докато другарят Бойко Борисов винаги само бие. Нали го следя. Няма нито една загуба - нито на тенис, нито на футбол.
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 9 Ти олигoфрен ли си, бе? Нали наградния фонд се определя от реклами, медийни договори, билети от публика. Как ще си обясниш че в САЩ един боксьор оня ден взе за един мач 250 милиона долара, а Клико и Джошуа дето направиха един от най-зрелищните мачове в бокса си разделиха по 20 милиона само? Щото в САЩ се плаща Яко за такива срещи и от публика и от реклами и от медии да отразят подобна среща. Така е и с тениса. Един хирург кой ще иска да го гледа и да си плати при това като прави операция?
15
7
 
12
 
! Отговори
77 преди 6 години
Гришо е пример за победа, и това вдъхновява, а социологията си пада манипулативна работа. Като заглавието, че българите не обичали успелите, името Волгин не прилича да е българско.
14
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една от причините Тиквено-Прасешките медии постоянно да ни натрапват Григор, е тази че баща му е заместник председател на ГЕРБ-Хасково.За тези които не помнят, Хасково е общината на Делянчо Джуката, станал известен с кумовете си, назначени на високи длъжности към държавната хранилка.
13
22
 
7
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
Ама той *** е пумак от Кърджалийско, стига сте обиждали Хасково.
12
3
 
9
 
! Отговори
баст преди 6 години
Г-да, такова животно "българинът" няма, а има българи, защото "Всяка коза на свой крак" и моля да не се обиждаме взаимно. Та не ни занимавайте с глупостите си!
11
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВОЛГИН - чист българин. Това е нивото на путинягите. И най-жалкото е това, че медиите му дават трибуна.
10
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепям казаното от Петър Волгин.И на мен този Гришо ми идва в повече, особено в последно време.
9
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До всички почитатели на комунизма- съветвам ви да отидете някой ден в Берлин и да видите разликата между западната и източната част. Как източната част, управлявана от комунисти 45 години по нищо не се различава от Люлин с грозните си панелки и даже липсата си на метро и западната част, управлявана от лошия капитализъм...
8
9
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
тоя не го знам кой е, но само като му прочета фамилията и ми става ясно за каква *** става въпрос :)
7
22
 
22
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Ами разбира се че в тениса се перат много мръсни пари, най-много след футбола естествено. Включително и от наркотрафик.Как ще обясниш, че едни ждрольо, без значение дали е Григор или не, за 2 часа получава половин милион долара.А един нормален човек, инженер например, който се е изучил, работи и допринася за общестото не може да изкара една пета от тези пари за цял живот.Само не ми отговаряй с баналното - ами да е станал тенисист.
6
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами българите не почитат умните и интелигентните, а разни футболист, тенисист и прочие спортисти.Дори един такъв селски футболист си избраха за премиер.Може би това е имал като цяло предвид Волгин.
5
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами прав е - тука всеки ден ставаме и лягаме с проблемите на Гришо,все едно че това е най-важното нещо в Държвата ни.Никой не се интересува от бъгарите, живеещи тук, които блъскат по цял ден за да оцелят и да изпратят децата си на училище.Жив и здрав да е Гришо, успял е, откъснал се от блатото, но защо непракъснато медиите ни го натрапват - какви жени имал, колко милиона бил спечелил.Може би това по принцип дразни хората. Мен лично, не чак толкова - говоря по принцип.
4
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по цял ден и във всички медии - гришо,та гришо. ами - това му е работата,за това му плащат яко,да тича там. ама омръзва вече. колко миньори си вършат работата всеки ден,колко хирурзи,колко математици....
3
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рублите не прощават.
2
17
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волгин не може да понесе мисълта, че българин може да успее без да е член на БКП.
1
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам нищо против момчето, просто не навиждам пераческия му спорт.