С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България

Горд съм да съм българин, отсича третият в света пред CNN
21 ное 2017 10:15,
242
С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България
Снимка: Reuters

Победата ми означава много за мен, семейството ми, екипът, но и за страната, споделя Григор Димитров в интервю за CNN, ден след грандиозната му победа в Лондон.

Известен и обичан, победата му на заключителния турнир от сериите ATP затвърждават статуса му на звезда, пише CNN.

Още по темата

"Горд съм да съм българин, играл съм за държавата си цял живот и съм сигурен, че хората ще го оценят", казва тенисистът.

"След всеки мач виждам българските знамена, атмосферата, всичко е толкова прекрасно. Чувствам се, сякаш играя у дома", казва Григор.

Димитров започва професионалния си път в тениса преди девет години и след впечатляващ старт в началото на кариерата си някои го наричат "бейби Фед", предричайки му път като на Роджър Федерер.

С изкачването си до №3 в ранглистата Димитров става най-успешният тенисист у нас.

"Много е приятно, когато постигнеш нещо такова, ако идваш от страна като моята", казва Димитров. Той е първият тенисист след Алекс Кореча, който през 1998 година печели турнира като дебютант.

"Имаме традиции, още от сестрите Малееви, но аз искам да бъда за пример, не само в спорта, но и за упорит труд и всичко останало", казва Григор.

"Не е важно откъде си. Ако имаш големи мечти, ако вложиш труд, отдаденост, страст - всичко се получава и това е резултатът", казва тенисистът.

Победата му носи $2,5 млн., изкачване в ранглистата и някои почести. Кметът на Хасково планира да кръсти тенис кортовете в града на името на почетния гражданин Григор Димитров.

И ако такъв извор на любов се отприщва след таз победа, представете си какво би станало, ако Димитров успее да победи в турнир от Големия шлем!?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
4
 
6
 
! Отговори
Ян преди 6 години
Убеден съм, че ако в бъдеще Григор загуби и се срине в класацията/не му го желая/, същите тези, които сега го славят и на негов гръб се пишат големи патриоти, утре ще го охулят. Знаем си манталитета. "Осанна!"/"Разпни го!"
143
2
 
3
 
! Отговори
до 681 преди 6 години
Нищо няма да внесе, това не са олимпийски игри, до тук само губим ама някои не го разбират!
142
10
 
3
 
! Отговори
Малко асимилирайте преди 6 години
Да каже колко пари му е дала държавата за подготовка! И това не са международни състезания а частни и всичко отива в неговия джоб! Тука не говорим,че България го изпраща и се състезава за нея, това са съвсем друг вид игри ( за тези които скачат от радост)!
141
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, не може да си представите какви злобари сте, всички плюещи. Зависта е присъща на комплексарите и безличните душички които само лаят. Браво на момчето което за разлика от вас е постигнал всичко сам с много труд и кураж. Евала Григор, продължавай все така!!! Успешните и кадърни хора те уважават
140
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не постигна нищо на Олипиадата в Рио,2016г. ?Отиде изигра един мач и остави гимнастичките да ни отсрамват пред света.
139
4
 
2
 
! Отговори
smej преди 6 години
Да се гордеем само с голите с гъ..ве. Всичко друго е бошлаф. А, и чифте пищови има на тях.
138
5
 
2
 
! Отговори
681 преди 6 години
Да бе! Сега като внесе данък от спечеленото България ще живне! Или пак нещо греша?
137
8
 
7
 
! Отговори
9 преди 6 години
До миналата година не идваше да играе в Бг на турнири, сега мислел за България, тешкар.
136
0
 
2
 
! Отговори
2 Гиги Митрата преди 6 години
по-долу, и най отговорно го пиша точките 2 и 3 ме накараха да ги напиша насила. кой ме е накарал е неправилен въпрос . правилният е кои.нооо, точка 1). зад тази точка и зад никоъ дргъ неозаставам ами даже подкрепям без да знам къф е тоъ термин и удар ф тенизъ Данацайшън Монаконшън, тва да не е удар некакъф дето удря удари по ударените от удар Ъ?
135
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Особена гордост у мен като българин предизвика лъвската борба на Григор на тенис корта по време на олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г.Не бях виждал такава борба в името на родината!
134
10
 
5
 
! Отговори
Станимир преди 6 години
И като се гордеете какво в живота ви се променя към по-добро...ей така, гордеете си се просто...хаха, няма лошо, само не карайте и другите да се "гордеят" заедно с вас...
133
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кирилицата е българска, българите са спасили българскити евреи и Григор е трети във света. Факти с които всеки българин може да се гордее.
132
1
 
1
 
! Отговори
Станимир преди 6 години
До АнонименКъде някой е казал, че вижда нещо лошо в това?
131
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успехът на всеки честно успял българин ме радва искрено. Какво лошо виждат в това черногледците?
130
6
 
2
 
! Отговори
Гиго Митреф преди 6 години
1) Плащам си данъците в с Марчаево а не както тука с основание пишат в Монако2) Пия хапчета за каквото ми е предписала Др Шарапаткова , а не както тука пишат че на сила Мара ми е налива през една дупка направо в стомаха3) Не е верно че не съм играл в мъжки отбор за купа Дрейфус, за Дейви, бе за Дейвис не съм играл
129
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Дръндер 141 Кви пари за Дръндера от Русия бе? Този си е пустиняк по рождение и без пари.
128
9
 
3
 
! Отговори
чуй преди 6 години
Слушайте Волгин по БНР" Хоризонт" СЕГА !!!
127
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ний сме дали нещо на света.
126
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на нашето момче. Григор е моята гордост! Горд съм че в България се раждат и такива хора. Това което е направил за България е грандиозно. Тези, които не могат да разберат това, са нещастници.
125
5
 
2
 
! Отговори
туф преди 6 години
До do 74Е, защо не дарява? А, един ден, може би, някога, а не сега.