С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България

Горд съм да съм българин, отсича третият в света пред CNN
21 ное 2017 10:15,
242
С труд и упоритост: Григор играл цял живот за... България
Снимка: Reuters

Победата ми означава много за мен, семейството ми, екипът, но и за страната, споделя Григор Димитров в интервю за CNN, ден след грандиозната му победа в Лондон.

Известен и обичан, победата му на заключителния турнир от сериите ATP затвърждават статуса му на звезда, пише CNN.

Още по темата

"Горд съм да съм българин, играл съм за държавата си цял живот и съм сигурен, че хората ще го оценят", казва тенисистът.

"След всеки мач виждам българските знамена, атмосферата, всичко е толкова прекрасно. Чувствам се, сякаш играя у дома", казва Григор.

Димитров започва професионалния си път в тениса преди девет години и след впечатляващ старт в началото на кариерата си някои го наричат "бейби Фед", предричайки му път като на Роджър Федерер.

С изкачването си до №3 в ранглистата Димитров става най-успешният тенисист у нас.

"Много е приятно, когато постигнеш нещо такова, ако идваш от страна като моята", казва Димитров. Той е първият тенисист след Алекс Кореча, който през 1998 година печели турнира като дебютант.

"Имаме традиции, още от сестрите Малееви, но аз искам да бъда за пример, не само в спорта, но и за упорит труд и всичко останало", казва Григор.

"Не е важно откъде си. Ако имаш големи мечти, ако вложиш труд, отдаденост, страст - всичко се получава и това е резултатът", казва тенисистът.

Победата му носи $2,5 млн., изкачване в ранглистата и някои почести. Кметът на Хасково планира да кръсти тенис кортовете в града на името на почетния гражданин Григор Димитров.

И ако такъв извор на любов се отприщва след таз победа, представете си какво би станало, ако Димитров успее да победи в турнир от Големия шлем!?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не друго, Григор обяснява, че е българин и то го казва пред целия свят. Я пък сега се замислете колко и какво му е дала нашата държава, за да си плаща данъците тук?
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 114Ми спрете да ги биете, че и бедните ще спрат да идват!
102
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ащо чакам Димитров ( не ми е никакъв Гришо ) да ми плати сметките - беше тя!Фамилиарничене....идолизиране...прав е Волгин!Земете се в ръце, и си оправете живота...вместо да дремете пред компа, и телевизора
101
4
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
до 109Всяко Лято немските туристи са все-по бедни на нашето море.Не отиват на добре нещата у немско...
100
0
 
8
 
! Отговори
до 110 преди 6 години
Че ти един германец с българин ли ще го сравниш?!? Нито образованието ни е на нивото, нито работната етика, нито културата, нито спазването на йерархията..нищо ама нищо. И да, германците са нещастни, изстискани хора. Българите в 80% са глупави , неорганизирани и апатични, с абсолютна липса на елементарна работна култура и влечение към тарикатлъщина. Никой не ни е длъжен. Нито Григор, нито папата.
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 53Най-точно казано!
98
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомням се как с цялото си сърце и душа Гришо игра за България на олимпиадата в Рио през 2016 г.От тогава знам какъв велик българин е Гришо , точно толкова велик като Казийски и Бербатов!
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ако иска може да се регистрира в България,обаче защо да го прави, като може да избира - той дефакто никъде не прекарва повече от 183 дни в годината... Вземете помислете вие как да изкарате някой лев, а не да чакате на григоровата ракета....
96
2
 
6
 
! Отговори
до преди 6 години
104Баси вица! Немското население е изтискано - а българското цъфти!Бил.си в Германия - сигурно си обикалял да събираш празни бутилки по кошовете...иначе нямаше да драскаш подобни безпределни глупости!
95
5
 
5
 
! Отговори
Кръстьо Перушкин преди 6 години
Защо изобщо се позволява на когото и да било да прибира 5 милиона лева за 2 ЧАСА ИГРА, повече от 1000 лева за мач не трябва да получават, отнася се и за футболистите ! Ами да ставаме всички тенисисти и футболисти за да живеем добре, явно друга форма на труд не се оценява!
94
3
 
4
 
! Отговори
xax преди 6 години
Мненията в тоя форум са често толкова ***, че пияниците на село не биха се изложили да ги изразят. Геополитиците на света четат и най-вече пишат в утре беге.
93
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 80Нали ти ще си платиш тотално данъците? Ще подпомогнеш обществото и би трябвало да си доволен от това
92
5
 
0
 
! Отговори
алхимик преди 6 години
С труд и талант - на всеки е ясно.А знаете ли, какъв допинг има в професионалния спорт(тенис) ?!
91
3
 
14
 
! Отговори
xax преди 6 години
Само да ви светна, че Григор и да иска, не може да плаща данъци в България. Нито живее, нито работи тук, нито центъра на интересите му е тук, може и имоти да няма даже в БГ. Но да, за много хора, най-важното е да се доят успелите и известните, за да имат поне някаква утеха, че не са между тях.
90
5
 
6
 
! Отговори
до 100 преди 6 години
И какво правят германците с парите на техните данъкоплатци. Плащат за *** проекти в цяла Европа, че даже и в Африка, за да заробят някоя страна и после реват, че трябва да отписват милярди като в Гърция. Германците плащат данъци като луди, обаче населението им е изстискано. Аз съм бил в Германия, ти ако си много желаещ *** и поработи малко там, но офлянквания и многознайковщина не се толерират, има яко арбайт. Германия кофинансира цяла Европа по политически причини, и съвсем не е рай.
89
4
 
6
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Да ви кажа момчета,че са пуснали евтини кебапчета и бира кен ,та вместо да плюете по момчето ,искайте от мама да даде 5 лева да апнете и пийнете ! Щото явно сте безработни ! По това време на деня само старци като мен и безделници като вас киснат у Фейсо ! И не забравяйте, че Гришо е спечелил досега 10 000 000 $ ...
88
5
 
6
 
! Отговори
Пичагата 2 преди 6 години
Григор е страхотен тенисист. Бербатов е страхотен футболист. Матей е страхотен волейболист. Това никой НЕ го отрича. Парите са им напълно заслужени , защото ги изкарват с труд , пот и талант за разлика от едни 240 тулупа в една сграда , в непосредствена близост до Софийският Университет !!! Единствената , но ГОЛЯМА грешка на тримата е ОТКАЗА да се играе за БЪЛГАРИЯ в изключително важни моменти ! ЗА ТОВА НЯМАТ НИКАКВО ОПРАВДАНИЕ ! ... ДОРИ ВИСОКОМЕРНИТЕ МУЛТИМИЛИОНЕРИ ОТ НБА ИГРАЯТ ЗА САЩ ВИНАГИ!
87
5
 
3
 
! Отговори
до 92 преди 6 години
Говорите - колкото да не задремете на компа!Виж колко данъци прибират немците!Затова имат държава!И Ал Капоне за това го прибраха!Само в Германия по предположения на данъчните годишно 600 000 000 000 биват укрити!Айде стига сте припадали по баровеца
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки децата са гладни заради "Лукойл". Защото не плащат данъци от 10 г. на държавата.Каква е тази петролна рафинерия дето работи на загуба?Няма такава лъжа по света.
85
2
 
10
 
! Отговори
Ния преди 6 години
Понеже голяма част от българите обичат да се правят на компетентни по всякакви въпроси, включително, както виждам от някои коментарии и в сферата на данъчното право, да ги попитам - Като твърдите, че Григор не си плащал данъците в България, случайно да сте се замисляли, че доходите му не са с източник България. То по тая логика всеки български гражданин, който работи навън и си получава парите от тамошния работодател трябва да бъде обвиняван защо си плаща данъците там, а не тук