По пътя към успеха: Труд, воля, постоянство и... ритуалите на Григор Димитров

Фотограф разкрива детайли за навиците на първата ни ракета
Обновена: 25 ное 2017 17:11 | 25 ное 2017 16:33,
42
По пътя към успеха: Труд, воля, постоянство и... ритуалите на Григор Димитров
Снимка: Reuters, архив

Григор Димитров достигна до трето място в света с много труд, тежки тренировки, малка доза късмет и... няколко суеверия, които успокояват нервите на всеки един спортист в напрегнатите мачове. 

Оказва се, че Гришо е доста прецизен към бутилките си с вода, които подрежда по определен начин до корта. Българинът също така винаги сяда на точно определено място на пейката по време на почивките между геймовете.

Това разказа пред bTV Любомир Асенов - фотографът, който проследи всяка емоция на родения в Хасково тенисист по време на финалния турнир на АТР в Лондон, където Димитров вдигна титлата и си осигури достатъчно точки, за да стигне до третото място в световната ранглиста.

След над 30 000 снимки и "най-емоционалното преживяване в професионалната му кариера", Асенов разказва и за други суеверия на Гришо.

"Под самия накитник има няколко гривни, които не сваля по време на мач. Много внимателно поставя накитника отгоре по време на тренировка и преди мач. Гривните са едни и същи, нищо не сменя", издава детайли единственият акредитиран български фотограф в британската столица.

Какъв обаче е Димитров по време на мач и обича ли да бъде сниман?

"Много е усмихнат и същевременно много концентриран. Пораснал е и вярва, че може да успее", категоричен е фотографът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надал си нарежда още по- педантично-суеверно бутилките.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са суеверия, а проста подредба от елементи, които могат да му отнемат от времето и разконцентрират. Навици подсигуряващи му комфорт и спокойствие.
2
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волгин, Гришо оня ден спечели за 1 седмица на турнира в Лондон 2,5 милиона долара. Пари които ти за 4 твои живота не можеш да изкараш в скапаното радио, камо ли да спестиш.
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волгин, как си днес?