Детронация: Кирьос свали Григор Димитров от трона в Бризбейн!

Българинът не успя да стигне до финала на турнира и да защити титлата си
6 яну 2018 10:05,
81
Детронация: Кирьос свали Григор Димитров от трона в Бризбейн!
Снимка: Reuters

Австралиецът Ник Кирьос детронира световния №3 Григор Димитров от трона в Бризбън, след като спечели мача между двамата с 3:6, 6:1, 6:4.

След първия сет съперникът на Гришо заигра отлично, пласираше мощни сервиси, вкара общо 19 аса, игра отлично в защита, което му донесе знаменития успех. Така хасковлията не успя да защити титлата си и ще изгуби точки в световната ранглиста, пише gol.bg.

В спор за титлата Кирьос ще се изправи срещу американеца Райън Харисън, който елиминира приятната изненада Алекс Де Минаур след 4:6, 7:6, 6:4. По този начин Кирьос постигна и първа победа в кариерата си над Григор от три опита и се превърна в първия австралиец, който се класира на финал в Бризбън.

Първият сет между Григор и Кирьос се разви в светкавично темпо, дългите разигравания липсваха, като двамата взимаха подаванията си. При 3:2 дойде ключовият момент в него, след като световният №3 стигна до първи пробив в мача, който се оказа и единствен в първата част.

В началото на вторият сет двамата си размениха по два бързи гейма на нула, след което Кирьос стигна до първия си пробив в двубоя и поведе с 3:1 гейма, после го затвърди, отново взе подаването на Григор и в крайна сметка спечели частта с 6:1 без особено напрежение.

В третия решаващ сет двамата взимаха подаванията си, но Кирьос стигна до пробив и поведе с 4:3 гейма, после взе подаването си, за да се окаже на гейм от финала. В крайна сметка той стигна до два мачбола, реализира още първия и спечели сблъсъка.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гиго задмина Ицо Осмицо по интелект, правопис и ако си пие овреме хаповете и си плаща данъците у нас, че и него 20 пъти фтенисист на тениса ще го напраат
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
samo za 2-ma sa chuvali po sveta vav posledno vreme ...Stoichkov i Grigor Dimitrov..zasho se podigravate sas momcheto
70
4
 
4
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
Питай Васил Левски .
69
11
 
3
 
! Отговори
Черноризец храбър преди 6 години
Много е одобно-страхливи дрисльовци се крият зад името "анонимен" и да *** на ляво и на дясно когато си голям герой защо се криеш?
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Shark 56Къв си ти бе сървул селски?!"Ще видиш какво ще стане"..........В провинцията с манталитет на 12годишни нефели от третия пол.Ще стане това че ще опикаеш,,,,,,,,,,,,,,,преди да се оакаш.***.ГоУем бабаит си пред компа ама иначе с памперс ходиш.
67
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След първия сет си помислих, че мачът му е в кърпа вързан, но не би. Но нищо, ще стискаме палци за Аустрелиан опън.
66
7
 
17
 
! Отговори
Ivan преди 6 години
Рядко чета коменари, защото винаги след това се убеждавам, че човека който каза за 80% *** е напълно прав. Браво Гришо, ***, злобарите и завистниците в БГ си заслужават мизерния животец.
65
9
 
5
 
! Отговори
Хахо преди 6 години
Не мръдваме от прословутата си за българина непоследователност в постиженията си!Изключенията са много малко! Национална черта.Същото правим и в политиката! Няма сфера от живота, където да сме последователни в положителния смисъл на думата! Всичко в държавата ни е кампанийно, за кратко време, след което забравяме за проблема, после идва следващата кампания по друг проблем и забравяме за предходния!От Европа приеха нашия почин и налагат ежегодно по няколко кампании по определени теми!Ще ги сринем
64
7
 
5
 
! Отговори
Shark преди 6 години
ДО ТОЯ, КОЙТО КАЗА ЧЕ ГРИШО НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ - КЪДЕ СЕ СКРИ БЕ, ПЛЪХ СЕЛСКИ? ЧАКАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРИКАЗКИТЕ ТИ! Много е прав 63 cazzo duro - Точно такива сте, нещастници гладни в миризливи панелки! И ще допълня - изпълзели от разни дупки и се завлекли в София и другите големи градове и се правят на велики. Ето това е основната грешка на бай Тошо, че направи панелките и докара *** в градовете. Сега тея същите акъл тръгнали да дават. ***!
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Григор не е Сампрас"А добро утро! Това са си съвсем различни индивиди. Още разликата в имената трябваше да ти покаже, пълно несъответствие
62
6
 
15
 
! Отговори
Мастер преди 6 години
Жив и Здрав Григор N1 !!!!!!!!!!!!!!! БГ СПОРТИСТ N1!!!!!
61
10
 
19
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Не разбирам от тенис, нито гледам. Втрещен съм от троловете които плюят момчето. Абе оставете го на мира бе!! Нещастници гладни в миризливи панелки! Така е в спорта........губиш, печелиш.........А за скапаните *** .......храничка.......ДуФайте го, ***!
60
2
 
10
 
! Отговори
Мастер преди 6 години
Няма детронация има игра и няма трон а има победа тия заглавия са за някъде и НЕШТО друго
59
7
 
14
 
! Отговори
Master преди 6 години
И да паднем и да бием пак ште се напием .Браво на Гришо че развява бг флага по света че да разберат КЪДЕ е БЪЛГАРИЯ ,че я мислят за американски щтат *** а вие дрънкате простотии ***
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Григор не е Сампрас
57
8
 
9
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Аз ако съм на мястото на Гришо веднага се отказвам от българско гражданство.
56
3
 
4
 
! Отговори
до 57 преди 6 години
Ами аз какво да направя като си *** и дебилен .
55
7
 
13
 
! Отговори
Баси гьона преди 6 години
"Колкото 4 тите в света играеха толкоз и Гришо - крива игра . Не ниси наслада като скудрата на Баджо и Паоло Роси .Ни насладата от тениса на Агаси и Федерер . Едно вихрене и това е ."5 пъти го прочетох и пак не схванах. Изнервящо е, не пиши!
54
4
 
6
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 54. Недей да увърташ и да се правиш на умник. Фактите не са нито очевадни, нито очевидни, ФАКТИТЕ СЕ ДОКАЗВАТ С ДОКУМЕНТИ!!! Ти отправяш сериозно обвинение, за което нямаш доказателства, и сега се чудиш как да сучеш и мажеш, че било очевадно и че другите за такива и онакива. А ТОЗИ, КОЙТО ГОВОРИ НЕДОКАЗАНИ НЕЩА КАКЪВ Е!! И ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЗАСЛУЖАВА!!! ИСКАШ ЛИ ДА МЕ ОБВИНИШ МЕН ЧЕ НЕ СИ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИТЕ, А!! ИСКАШ ЛИ, ДА ВИДИШ КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА!ТО МНОГО Е ЛЕСНО ДА ПЛЮЕШ ЗАД ГЪРБА!СЕЛСКИ ТАРИКАТ
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загуби и победи, така е в спорта!;)