Разочарованият Григор: Не знам къде сбърках!

Кайл няма проблеми да играе в жегата, коментира световният №3
23 яну 2018 12:40, Красимир Ангелов
72
Разочарованият Григор: Не знам къде сбърках!
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че е разочарован след отпадането си на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, но отдаде и заслуженото на съперника си Кайл Едмънд.

Поставеният под №3 Димитров претърпя поражение с 4:6, 6:3, 3:6, 4:6 от британеца, който за първи път в кариерата си достигна до полуфинал в турнирите от Големия шлем.

Още по темата

"Нормално е да съм разочарован, но Кайл заслужава уважение. Той си спечели победата, това е. Гледах всичките му мачове тук. Той се справи с много тежки срещи. Жегата не му влияе. Това се видя и днес. Той натискаше, вярваше в ударите си и в играта си. Много добре разчиташе кога трябва да атакува и кога да направи нещо различно. Когато си достигнал до полуфинал в турнир от Шлема, вече всичко е възможно. Зависи колко го искаш. Тези шансове не идват всеки ден, така че, когато ги имаш, трябва да се опиташ да се възползваш максимално", коментира Димитров.

"Кайл работи толкова здраво в последните месеци. Видял съм го с очите си, играх няколко пъти срещу него. Поемам отговорността за представянето ми и днес. Не мога да кажа точно в какво сбърках, мога да седна и да говоря за всяко мое решение на корта, но сега той заслужава цялото внимание. Той е победителят", заяви Димитров, който през миналия сезон игра полуфинал в Мелбърн.

Още реакции след загубата на Гришо в Мелбърн четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
къде збърка ли?еми всяка топка която Гиго прати там къдетопоклучаваш за това нула точки
35
2
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
Знам, обаче точно един такъв като теб фен на Григор ни убеждаваше в другата статия, че Григор нищо че бил отпаднал на четвъртфинала, бил 5-ти в света. След четиримата полуфиналисти.И това въобще не е Световно първенство по тенис, а само един от турнирите на АТП.
34
4
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Никой не ми плаща, за да ви обучавам вас неуките на елементарни неща от тениса, които очевидно не знаете. Въпросът, които задаваш издава какво ти е нивото. В тенисът няма понятия като класирал се 5-ти или 8-ми на даден турнир.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надал се отказа в петия сет, в който губеше с 2:0 гейма. На полуфиналът Чилич трябва да победи Кайл Едмънд, за да измести нашия Гришо от третото място.
32
3
 
8
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Да бе, титлата въобще не е важна. Разбирам те напълно.Интересно защо тия Надал, Федерер и Джокович се напъват и са спечелили толкова титли, след като те въобще не са важни.Сигурно някой ги е заблудил нещо, как мислиш ?
31
3
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Я като си толкова отворен, обясни на нас неуките, Григор Димитров като отпадна на четвъртифанала - сега 5-ти ли или 8-ми.Защото не съм чул отпадналите на четвъртафинал да играят помежду си за да определят, кой е най-добрият отпаднал.
30
5
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Ти май не си се интересувал от тенис. Не е важна титлата, важни са точките за ранглистата, които ти носи класирането ти в даден турнир. Разбира се от един турнир най-много точки взима победителя, но това е само част от картинката. Важни са точките. Победителя от един турнир от серията 250 взима 250 точки - по-малко, отколкото взима четвъртфиналиста в Мелбърн, който взима 360 точки. Финалистът в Мелбърн взима повече точки, отколкото победителя в турнир от серията Мастерс - вторите по сила турнири
29
4
 
9
 
! Отговори
Кобрата Напредъка преди 6 години
Нищо, ще спечели другия турнир.Ако не другия по-другия.Ако не по-друия, то по-по-другия.ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД !
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грише, я сега го викни този пустиняк на сантасе и домашна ракия с джумерки за мезе и го скъсай, Грише!!!
27
5
 
10
 
! Отговори
Пиер дьо Кубертен преди 6 години
Браво Григоре - важно е участието.
26
5
 
18
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Брей, сега друга песен запяхте. Довчера ни убеждавахте, как Григор щял да спечели турнира, сега пък четвъртфинал не било малко.Четвъртфинала си е просто четвъртфинал, а титлата си е титла.
25
8
 
14
 
! Отговори
Браво Гришо! преди 6 години
Осемте най-силни тенисисти в света за момента достигнаха до този четвъртфинал. Браво на Гришо, че е сред най-силните в света. Четвъртфиналът в Мелбърн е голям успех за всеки тенисист, вкл. и за Гришо. За съжаление някои никога няма да го разберат - липсва им онова сивото вещество между ушите.
24
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито на станалите в 5.30 сутринта. Аз кротичко опънах милото в 7 без 15. Това тенисче го бях гледал вече :)))))
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Григор, че най-после показа истинското си лице и отвори очите на безмозъчните си фенове.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, само 360 точки за ранглистата и 440000 австралийски долара за Гришо.Победителя ще вземе 2000 точки за ранглистата и 4 милиона австралийски долара.
21
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може все на върха. Човек се учи от грешките си. 100% от драскачите тук не са помирисвали такъв турнир ама им знаят балалайките. БРАВО НА ГРИГОР!!! Другия път повече. :))))
20
9
 
5
 
! Отговори
R преди 6 години
Да ти кажа къде сбърка...не слушаш треньора,а и главата не те слуша...
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Два пъти е побеждавал англичанина и явно мотивацията му не е била достатъчна. Не може винаги да се побеждава, спорт е това. Какво като е загубил, играе ли човека, играе, в петте най-добри ли е, да. Хайде сега го убийте.
18
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Промъкването му до четвъртфинала си беше жив късмет. Трябва да е доволен. Освен това 300 000 долара са си 300 000 долара.Сега може да плати операция по пребоядисване на лилавия хлитор и смяна на пола.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Григор. Все пак е сред 100-те най-силни тенисисти в Света. Не всеки го може.