Разочарованият Григор: Не знам къде сбърках!

Кайл няма проблеми да играе в жегата, коментира световният №3
23 яну 2018 12:40, Красимир Ангелов
72
Разочарованият Григор: Не знам къде сбърках!
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че е разочарован след отпадането си на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, но отдаде и заслуженото на съперника си Кайл Едмънд.

Поставеният под №3 Димитров претърпя поражение с 4:6, 6:3, 3:6, 4:6 от британеца, който за първи път в кариерата си достигна до полуфинал в турнирите от Големия шлем.

Още по темата

"Нормално е да съм разочарован, но Кайл заслужава уважение. Той си спечели победата, това е. Гледах всичките му мачове тук. Той се справи с много тежки срещи. Жегата не му влияе. Това се видя и днес. Той натискаше, вярваше в ударите си и в играта си. Много добре разчиташе кога трябва да атакува и кога да направи нещо различно. Когато си достигнал до полуфинал в турнир от Шлема, вече всичко е възможно. Зависи колко го искаш. Тези шансове не идват всеки ден, така че, когато ги имаш, трябва да се опиташ да се възползваш максимално", коментира Димитров.

"Кайл работи толкова здраво в последните месеци. Видял съм го с очите си, играх няколко пъти срещу него. Поемам отговорността за представянето ми и днес. Не мога да кажа точно в какво сбърках, мога да седна и да говоря за всяко мое решение на корта, но сега той заслужава цялото внимание. Той е победителят", заяви Димитров, който през миналия сезон игра полуфинал в Мелбърн.

Още реакции след загубата на Гришо в Мелбърн четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57Тенис и елит са две НЕСЪВМЕСТИМИ думи.Като знам какви каиши обикалят кортовете в София и ми призлява.Лошото е че на всякъде по света около кортовете само избийколци.Някой е казал че е престижно да се играе тенис и всички селяни са "ЮРУШ на МАСЛИНИТЕ".Самият факт че един асковски селянин го раздава тенисист е ПОКАЗАТЕЛЕН.!!!
55
2
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Григор Димитров изтърва златната възможност да спечели Аустралия опън,след като най-големите му противници отпаднаха. Едва ли ще има друг такъв златен шанс.
54
7
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Гришо е там където никой друг българин е стигал. Хайде завиждайте и руптайте експерти
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да си говорим Григор е номер 3 в една отчайващо слаба конкуренция, като изключим Надал и Федерер, които са от друго измерение. Не може двамата отново да са недостижими на върха, след като единия е на 36, а другия на 32г. Не може играчи без спечелен турнир от шлема, или максимум с един, да са в топ 10 и то трайно. Това показва слабо ниво, слаба генерация. Но въпреки всичко, нашият е номер 3, което е факт и е нечувано постижение в този супер елитен спорт...!
52
4
 
3
 
! Отговори
Niki преди 6 години
Коментарът на Ваня е абсолютно точен за Гришо!!Винаги трябва да удря близо до крайните линии,не слаб,техничен,подсечен ретур ...в центъра на корта!Ако продължава така,ще пада в ранглистата!Сервисът му е 50% успеваемост ,първия!Толкова безпомощен беше днес...ако беше срещу Джокович...Гришата щеше да падне тежко!!
51
2
 
6
 
! Отговори
Az преди 6 години
За да си номер 3 в света трябва да се напрегнеш не малко. Едва ли са много хората стигали до тази позиция без да са печелили турнир от големия шлем.
50
5
 
2
 
! Отговори
haho преди 6 години
До ВаняДва въпроса - Треньор по тенис си или бивш състезател с богата визитка? С какво загубата или победата на Григор обезценява/подобрява твоя живот, твоите взаимоотношения в семейството?
49
6
 
9
 
! Отговори
Пиер Дришар преди 6 години
Винаги след тежък мач Дрищо пада - нормално е . Няма психика и физика за 2 или три тежки мача. Ако мачовете са през 5 дни може би ще е номер едно, обаче те не са. Точно по това се отличава от най-големите в тениса. Но все пак да достигнеш номер 3 си е сериозна работа. Нека не храним празни надежди и да искаме от него да става номер 1. Ако стане - здраве да е , и това дето е постигнал е много. Харе Кришна
48
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече не ви ли писна да пишете за този Григор, хайде оставете ни да си починем от него.
47
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръндафор Хасковски хвана влака.С просто око се вижда че на Тръндафор мястото му е около 40-50 в АТП.Това че повечето звезди си бяха взели неплатен отпуск го класира мнооого НЕЗАСЛУЖЕНО напред но сега ще се върнем към нормалното (първи-втори кръг ПакПадналов).П.П. Не бил разбрал "къде сбъркал" .......ХА-ХА-ХА, ами да му кажа........
46
7
 
11
 
! Отговори
До предишния преди 6 години
Гришо никога не се е хвалил наляво-надясно, че ще спечели турнира. Такива бяха очакванията на такива като теб, които сега приписват собствените си брътвежи на Гришо. Гришо имаше същите очаквания, както всеки друг тенисист - очаквания до следващата среща, че ще покаже играта си. Е, и Гришо едва ли е очаквал, че дядо му ще почине по време на турнира.
45
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Григор беше тръгнал с голямата кошница, хвалеше се наляво и надясно как ще спечели турнира, но май това му изигра лоша шега.Дано си извлече нужните поуки за в бъдеще и да приказва по-малко.А повече да тренира и да се изявава на корта, а не по креватите на разни застряващи манекенки четвърта употреба.
44
12
 
6
 
! Отговори
Ъперкът!!! преди 6 години
Гра гра гра-изсмя се отново стария гаргарок на още-повече развален австралийски език бре!Известния по Света и у нас град от СЕЛСКИ ТИП-наречен на местен жаргон ХЮСТЪН-а всъщност АСКОУЮ е родил и отгледал не само този "МЕГАвелик"измислен преко сили незавършил и пети клас тенЕсист,дето КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВА да играе за Дейвис Къп от името на вулгариа бре!Ха ха ха!Та този фиксиран от стария гаргарок градец е баща на първите обирджии на банки бре!И на оня дето през 1978 година с автомобил уби 6 деца!!
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гришо да не се ядосва.Ако се има впредвид предишните му срещи на АО даже трябва да е много доволен , че стигна до тук.
42
3
 
13
 
! Отговори
Статистика преди 6 години
Според статистиката къде е "сгрешил" Гришо. Сгрешил е в по-малкото асове - само 7 срещу 13 на Едмънд. Сгрешил е и в двойните грешки - 7, а Едмънд има 4. Сгрешил е и при уинърите - само 32, а Едмънд има 46. Сгрешил е и че не печели достатъчно точки при първи сервис - Гришо има 68%, а Едмънд 75%.
41
7
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
значи ако не станеш 1, не си се развил и кариерата ти е пълен провал...малИ к'ви злета има тука :)
40
6
 
4
 
! Отговори
Ъперкът!!! преди 6 години
Гра гра гра - изсмя се стария гаргарок на развален австралийски език,бре!И каза-ха ха ха!!! Та некакъв ПИШМАН тенЕсист от ДОЛИНАТА на ДЪЛБОКИТЕ ***-МЕГАполисът известен като Хюстън,а иначе най-осмивания във вулгериа град от селски тип АСКОУЮ е раждал и ще ражда много по-велики същества бре!Ха ха ха!Като например великия финансист Ице Бисераки бре!Или МЕГАвеликия ПРИВАТИЗАТОР колето Банев бре!Ха ха ха!!! Или шефа на ШУРО-БАДЖАНАЦИТЕ бре-некакъв ГЕРБЕРАСТКИ масон - Добрев бре!пп-Пийте УРАНжада!!!
39
9
 
11
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
Гришо не знае къде е сгрешил? Ще му помогна, защото треньорът му е ням ! 1. По изключение трябва да се използва бекхендът -- като подсичане /топспин/ и страничен фалц! Много по-добре е да е прав и силен удара! 2. Да не подава /връща/ винаги в съперника! А да връща -- по настрани! Ако продължава така -- ще пада ! 3. Да играе агресивно и със силни удари, а не технично като дете!
38
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да станеш трети в света, означавало да не се развие!!!Боже, боже, прибери си вересиите.
37
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това май беше тъжният край на един измислен герой. Защото вече е на 27 години, а новата вълна от млади тенисисти настъпва.Григор така и не се разви след оня турнир за юноши в Уимбълдън, който спечели преди 10 години.