Отказването на Гришо - контузия или заради скандал?

Пропускането на турнира в София предизвика различни реакции
5 фев 2018 12:05,
93

Преди броени дни Григор Димитров обяви официално, че няма да играе на турнира в София. Така той отново предизвика множество коментари от известни лица в спорта, а освен това отключи всенародния гняв. Кой губи най-много от решението на Гришо да не играе на Sofia Open 2018 и наистина ли контузията в рамото е единствената причина за отказа му?

По думите на спортния журналист Никола Ибришимов един професионален тенисист не играе, когато е контузен и това е напълно нормално.

"Това е масова практика - при контузия се запазваш за следващите турнири. Ако аз съм на мястото на Гришо, и аз ще пропусна Sofia Open. Според мен той най-много съжалява, че няма да играе пред българска публика", коментира Ибришимов в "България сутрин".

Той е категоричен, че Гришо е изчаквал до последно медицинското становище относно контузията в рамото, а ако можеше да се допусне компромис - тенисист №1 на България щеше да го направи.

Журналистът Борис Ангелов определено е на противоположното мнение, като смята, че Гришо не играе на турнира в София заради скандал между неговия щаб и организаторите на Sofia Open.

"Григор е заложник на недобрите отношения на някои негови приближени с Българската федерация по тенис. Ако тези скандали стигнат до абсолютната невъзможност да се комуникира, то Димитров няма да бъде канен и в националния отбор", уточни Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той твърди, че никой не е незаменим и реакцията на организаторите с повикването на Станислас Вавринка ще поправи нещата, защото той е на по-високо ниво от Григор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
33
 
! Отговори
фен на тениса преди 6 години
Подкрепям! На пресконференции в чужбина, да спре да отговаря на впросите на бг ***! Подкупни, некомпететни и неграмотни типове! Коментират тенис без да са се запознали с правилата, начин на формиране на ранкинга на АТП1 Не знаят вищо за купа "Девис" и че България е в четвърта девизия - световна група, 1-ва, 2-ра, 3-та Евдроо-африканска група, в която сме и ние. Не може да има отбор от топ тенисист и следващ - след 350-то място. Направете отбор за 4-та девизия - от млади таланти!
57
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тенисът има доста добра система за формиране на ранглистата и кой е по-добър и кой е по-малко добър се решава само от класирането според ранглистата и точките за това класиране, а не от личните предпочитания на някакви си. Гришо успя да стигне до трето място в световният мъжки тенис, сега е четвърти, а точките които има реално му определят мястото. В спорта нещата бързо се менят, но засега мястото на Гришо е между трето и шесто място в спор с Марин Чилич, Доминик Тийм и Александър Зверев.
56
19
 
12
 
! Отговори
681 преди 6 години
Миналата година му "изписаха" 1 милион полулегално от някакво министерство, а тази година - йок! Еми той играе за парички!
55
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам защо хора, които не са гледали един тенис мач през живота си трябва да изказват компетентно мнение...Всеки който е запознат поне малко запознат с точкуването в тениса е наясно, че Григор губи много от пропускането на турнира в София! Той има да защитава 250 точки от миналата година и това щеше да е доста лесно, предвид, че доста от силните играчи се отказаха от турнира. Ако нямаше реална контузия със сигурност щеше да играе! Всичко останало е типична българска завист и омраза...
54
6
 
41
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Не знам защо заради един-двама особено активни плювачи по Гришо, трябва цяла дискусия да се отваря? Същото е и с тази измислена сензация - защо Гришо бил отказал турнирът в София. Ами отказал го е, а защо той си знае. Казва, че е заради травмата в рамото и най-вероятно е така и Гришо има пълното право да откаже участие в турнир по тази причина, точно както това го правят непрекъснато всички тенисисти. Сега някакви неуспели с нещо в живота, сега излизват злобата си върху Гришо.
53
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога и при никакви обстоятелства Григор да не играе за България. Стоичков стана световно известен и от злоба и завист го плюеха всеки ден. Сега си е в Америка и всичко му е наред , а нашите доморасли журналисти са гладни .
52
24
 
10
 
! Отговори
Топ 3 преди 6 години
Димитров - Джокович: 1-6; Димитров - Надал: 1-10; Димитров - Федерер: 0-6.Димитров не е в Топ 3 на света, а е спаринг партньор на Топ 3.
51
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще ни представят тази теория, сътворена от болен мозък за факт? Всеки който разбира от тенис видя, че има някакъв проблем още на АО. 15 двойни грешки в един мач са ужасно много. Григор не можеше да вкара топката от сервис и се измъчи. А тези" журналисти", които настояват, че Григор трябва да играе, ако трябва и на инжекции, за да задоволи еуфорията да се задоволяват сами.
50
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако съм на мястото на Григор, няма да стъпя на този турнир, никога повече.Няма да правя изказвания пред български медии и журналисти.Ще избягвам какъвто и да е контакт в България.Няма да казвам на никога кога се прибирам тук и кога си тръгвам.Ще продължавам да се представям като българин в чужбина и ще изказвам гордостта си от това, но пред чуждестранни медии- той това и прави.
49
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички отрицателни коментари са от хора неуспели в живота и по правило червени каскети. Григор не трябва повече да играе в България , защото тука е мафия и простотия .Никой за нищо не му е помогнал , а сега дават акъл без някой да го е искал .
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До крим е ваш! Absolutno si prav.
47
11
 
7
 
! Отговори
8748329 преди 6 години
До 44Всички големи тенисисти играят на "домашните " си турнири Как да правим турнир , ако българите отказват да играят на него все пак нямаме стандарт на живот , да отделяш по 300 / 400 евро намесец за спортни събития
46
5
 
2
 
! Отговори
някой преди 6 години
До Веско 48 Еееееееее нали дължи данък върху парите , които печели по турнири , иначе защо той / а и не само той , в интерес на истината / се регистрира я в Монако , я нейде другаде , където се плащат минимални , или почти никакви налози .В средите на Ф1 е също доста разпространена практика
45
14
 
32
 
! Отговори
крим е ваш! преди 6 години
а бе, папуци, българи! не ви ли е срам да поставяте под съмнение думите на най-големия ви спортист в момента! нямате капка уважение и чест! чиста проба ориенталци, по-долни сте от индийските преселници по тия земи!
44
5
 
13
 
! Отговори
До 45 преди 6 години
До АнонименАз пък казвам, че Джокович и Надал са по-слаби от навремето Бекер и Едберг.Докато не бият някой от тях, няма да ги призная.Ай, сега...върни времето назад за Бекер и Едберг, нагласи го така, че да могат да играят с Надал и Джокович...за да ги призная и аз.Та и твоята логика е такава...балкано-евразийска-българомразеща.
43
2
 
17
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До Върни парите!Възмущението ви е разбираемо, но необосновано. Първа ракета на българия са го измислили журналистите и до голяма степен е така. Не си е сменил гражданството и по турнирите играе с нашето знаме. Колкото до данъците, искането ви е напълно наивно, доколкото григор пребивава 90% от времето си извън България и не се явява местно лице по дабъчните закони. освен това парите не са придобити у нас. а и той няма семейство тук даже. Освен някаква доброволна пенсия, за кво друго да дава?
42
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментиращите тук са едни се**ки ***, стоящи зад мониторите, с тесни раменца...и претендиращи да разбират от всичко.Не заслужавате абсолютно нищо, освен собствената си мизерия, в още по-мизерната държава...с още по-мизерните политици, за които сами си гласувате.Григор не е длъжен на никой, за нищо.Не трябваше и миналата година да идва на турнира.
41
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте се занимавали с този ***, за когото се говори, че няма дори и основно образование! За какъв пример го сочите ?
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 36 - в сравнение с титлите от Големия шелм всички турнири са малки, ако това не го знаеш, значи въобще не се интересуваш от тенис.Кажи колко титли от Големия шлем е спечили Григор? нула.колко тенисти от голямата четворка - Джокович, надал, Федерер, Мъри е бил на финал на голям турнир? А колко пъти те са го били? а сега като стана номер 3, колко от тях отсъстваха? ще го видим тепърва дали ще може да задържи позицията си, той ведънж бе номер 8 в света и после се срина почти до 40 място.
39
8
 
14
 
! Отговори
Do 40 преди 6 години
До Върни парите!Какви пари искаш да ти върне Григор, бе???И да не е контузен, ако организаторите са се държали като цигг-а-ни и са очаквали Гришо да износи турнира на гърба си, какво? Да се остави някакви родни ****ци да се подиграват с него??!!Но, така е...прасетата от *** винаги мразят тези, които са се спасили от нея.Българска му, ганьовска работа.