Отказването на Гришо - контузия или заради скандал?

Пропускането на турнира в София предизвика различни реакции
5 фев 2018 12:05,
93

Преди броени дни Григор Димитров обяви официално, че няма да играе на турнира в София. Така той отново предизвика множество коментари от известни лица в спорта, а освен това отключи всенародния гняв. Кой губи най-много от решението на Гришо да не играе на Sofia Open 2018 и наистина ли контузията в рамото е единствената причина за отказа му?

По думите на спортния журналист Никола Ибришимов един професионален тенисист не играе, когато е контузен и това е напълно нормално.

"Това е масова практика - при контузия се запазваш за следващите турнири. Ако аз съм на мястото на Гришо, и аз ще пропусна Sofia Open. Според мен той най-много съжалява, че няма да играе пред българска публика", коментира Ибришимов в "България сутрин".

Той е категоричен, че Гришо е изчаквал до последно медицинското становище относно контузията в рамото, а ако можеше да се допусне компромис - тенисист №1 на България щеше да го направи.

Журналистът Борис Ангелов определено е на противоположното мнение, като смята, че Гришо не играе на турнира в София заради скандал между неговия щаб и организаторите на Sofia Open.

"Григор е заложник на недобрите отношения на някои негови приближени с Българската федерация по тенис. Ако тези скандали стигнат до абсолютната невъзможност да се комуникира, то Димитров няма да бъде канен и в националния отбор", уточни Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той твърди, че никой не е незаменим и реакцията на организаторите с повикването на Станислас Вавринка ще поправи нещата, защото той е на по-високо ниво от Григор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 6 години
И днешната статия за програмата на Sofia Open ,на Тодор Кръстев "Стан Вавринка(Чехия,1),сайта ***,вече стана и чех,ако не е трагично ,защото сте все пак журналисти,ще е забавно!!!
77
3
 
1
 
! Отговори
sgt. Slaughter преди 6 години
требва на турнира да играе русев с тренер джейк дъ снейк робъртс да се приключи и с дитрамбите и с арена арменец
76
7
 
24
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Никоя друга държава не оплю. ва най-големите спортисти за това че ще играят или не в турнирите защото това е изцяло тяхно решение. Димитров не е длъжен да се съобразява с всички злобни и завистливи неудачници. Той се съобразява най-вече със здравето си. А който смята че тази работа е лесна да хваща ракетата и да му погледаме сеира...И още нещо. Кой си ти бе Станойчев че да коментираш поведението на човек постигнал много повече от теб. ***!
75
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Григор, Пулев и Борисов са най-големите страхливци в България!!!!!!
74
9
 
54
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
Джокович не игра цяла година и падна на 14 място. Надал два пъти се отказва от турнир, насред мач. И двамата са по-класни от нашия и никой не ги оплю. Григор го направи веднъж и у нас се съдраха да го плюят.
73
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да за разлика от застаряващите журналисти и коментатори, младите мислят и много добре си се развиват.Пожелавам им да бъдат много здрави! В случаят Димитров и Бербатов !
72
3
 
48
 
! Отговори
Мдааа преди 6 години
Не се опитвайте да прехвърлите вината върху Гришо,никой не прави турнир разчитайки на едно име,винаги може да се контузи в този тежък спорт,миналата година платиха отделни хонорари на определени играчи за да дойдат,но тази типично по български решиха да ги лапнат тези пари.Така че престанете да плювате,да не говорим за отношението на спорталбг към Вавринка"ръждясал и закъсал швейцарец",носител на три титли от големия шлем,ето това сме българите!!!
71
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ибришимов е спортен-тенис коментартор, другия е жълт журналист ... кой ли е по прав :)
70
6
 
57
 
! Отговори
Какво за Бербо преди 6 години
Какво за Бербатов?!? Успял млад човек, със световна кариера, с фондация която помага на млади таланти. Все още се говори с добро за него на Острова. Онзи ден пак попадна в класация, че е един от 20 най добри нападатели стъпвали във Висшата Лига! А и той бил предател защото отказал да играе за национален отбор пълен с чалгаджии и управляван от футболен съюз пълен с пияници!?!? Да ви имам критериите за родолюбие!
69
4
 
65
 
! Отговори
Dido преди 6 години
Хайде стига с това "направиха му турнир", като е за него защо не се казва Dimitrov Open, a Diema Extra Open?!? Едни хора направиха турнир и потриваха ръце Григор да играе за малко пари и да пълни залите! И с какво е предал България?!? Че не играе на частен турнир?!? Парите от билети и реклами в държавния бюджет ли отиват или в джоба на организаторите? Нормално професионално решение! Дали е заради контузия, дали заради условия, щом не са ок, не играе!!!!
68
5
 
25
 
! Отговори
До 69 преди 6 години
До АнонименИ какво му е на Бербатов?!Видя каква поми-я е в бг футбола...и че само той и още 10 чалгаджии в национала нищо не могат да направят и се отказа.
67
6
 
32
 
! Отговори
Do 61 преди 6 години
До 681Нелегално???!!!! И какво са му изсипали нелегално на Григор??!!!Сигурно Вавринка е дошъл да играе тук, за удоволствие?Сигурно Чунг щеше да дойда тук, за да потренира?Или...само вие може да получавате пари за труда си?Известните и успелите...трябва да играят за без пари "за родината"....защото вие така сте решили.Айде, у лево...селски манталитет!
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познах, че травмата в рамото е по-сериозна и Гришо няма да играе на турнира в София. Личеше му още в Мелбърн, че има нещо. Сега да видя дали ще позная, че няма да играе следващата седмица в Ротердам. Травмите са много сериозно нещо.
65
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ти да видиш как познах че не е контузен а нещо с парите не са разбрали
64
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Втори Бербатов.
63
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако съм на негово място одавна да се състезавам за друга ,нормална държава.
62
42
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този *** за втори път го прави този номер , ,за втори път предава България
61
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не казвам през къде ми е че не е участвал в турнира в София.
60
2
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Кореецът Хьон Чун също е обявил контузия и няма да участва в турнира !!! И те така...
59
51
 
20
 
! Отговори
Крис преди 6 години
Алоооо Симуланта ресто на парите!!! 700 000лв на година отмъква това *** и защо...?!? НЕ могъл да игрее за купа Дейвис - други планове имал! Не могъл да играе на турнира в София, макар че той беше създаден за него - боляло го незнам къде...То беше ясно още преди 10 дни, че няма да играе - дойде си надменно, прибра парата от Теленор и от федерацията, удари 3 ракети с децата за "Извинявайте" и си би камшика...Мишка!