Гришо ще почива 20 дни след провала в Маями

Димитров се връща за домашния си турнир в Монте Карло
27 мар 2018 11:40, Красимир Ангелов
43
Гришо ще почива 20 дни след провала в Маями
Снимка: Булфото

Григор Димитров ще направи дълга пауза от турнири след слабите резултати и изненадващите загуби в последните три турнира. Той ще почива 20 дни преди следващото си изпитание, пише "България днес".

Гришо изненадващо отпадна в неделя вечер от френския ветеран Жереми Шарди в Маями и пропусна златна възможност да атакува третото място в световната ранглиста.

Поражението застрашава четвъртото място на Димитров в световната ранглиста. Той може да бъде изпреварен от намиращия се в блестяща форма Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) или от Александър Зверев (Германия), ако двамата стигнат по-напред в Маями.

Така следващото изпитание пред българина ще бъде неговият "домашен" турнир в Монте Карло. Гришо живее от няколко години в Кралство Монако и точно там се очаква той да се готви до старта на надпреварата от сериите Мастърс на 16 април.

От началото на годината Димитров има 11 победи и 6 загуби, но в последните четири двубоя записа три поражения. След загубата в Маями туитър беше залян от възмущение и абсурдни догадки защо българинът играе на подобно ниво.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
28
 
! Отговори
Реалист-Националист преди 6 години
... Типичната БЪЛГАРСКА черта. От същото нещо пострада и Божинов. Сега и Димитров. Явно са еднакво ... Интелигентни ! ;) Талантливи момчета , имащи много хляб в себе си. Обаче ИЗВЕСТНОСТТА , ПАРИТЕ , КУПОНИТЕ и най - вече ... дебело подчертавам ... ЖЕНИТЕ И ЛИПСАТА НА МАЛКО ПОВЕЧЕ ИНТЕЛЕКТ ИМ ИЗЯЖДА ГЛАВАТА ОТВСЯКЪДЕ !!! ... Димитров ще спечели още турнири АТП 250 и 500 , може би и някой - 1000 :) ... Но НИКОГА няма да достигне дори финал от "ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ" !!! ... В това може да сте сигурни ! ..
16
8
 
27
 
! Отговори
Реалист-Националист преди 6 години
Нищо ново под слънцето. Валери Божинов ... само че в тениса ! Божинката поне е добродушно момче и НИКОГА НЕ Е отказал да играе ЗА БЪЛГАРИЯ и В БЪЛГАРИЯ ! ... Докато Димитров го раздаде "голям хитрец" за да НЕ играе в два от трите турнира до този момент в София ... плюс Националния отбор за купа "Дейвис" ! Мултимилиардерите от НБА НЕ ОТКАЗВАТ да играят за САЩ на Олимпиади и Световни първенства ... Обаче Димитров ОТКАЗВА ПОСТОЯННО да играе за България ! ... "ГОЛЯМ ТАРИКАТ" ... Няма що ! :( ...
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боли го рамото! И това казано с акцеент!
14
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мишока ще почива, ще събира сили и до тук. Каквото беше, беше, не ме интересува повече.
13
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма истерия беше около единствената му победа и сега вече 10 турнира отпада ли отпада. Не може да стигне даже до полуфинал. Голяма гордост, голямо национално богатство. Още ли целия народ се гордеете с единствената му победа ?
12
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най добрият ни тенисист Гдришо постигна поредния си успех като игра блестящо и след трудна и оспорвана игра загуби от стотния в световната ранглиста!Мухахаха..
11
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инфантилното му поведение, при отказа да играе пред родна публика, му носи само негативи. Загубите му след това са самото проявление. Загуби доста фенове стискащи му палци
10
21
 
20
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Оставете човека на мира, бре! Да не е робот, всеки спортист си има моменти на спад в играта. Пък и контузията в рамото може да не е отшумяла, трябва време, за да се възстанови. Да си почине малко, пък после пак на корта... ще му стискам палци за успех!!!
9
5
 
35
 
! Отговори
Само Гришо преди 6 години
Е той от един месец на сам си почива. Да отпаднеш в първи кръг е като отидеш на работа да си изпиеш кафето и да си тръгнеш.
8
5
 
24
 
! Отговори
Иван преди 6 години
При загуба в следващият турнир, има голям шанс да излезе от топ 10, понеже ще пропусне много защити.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че той винаги си е почивал от какво се е уморил сега като дойдат 40 гр жеги след 2 месеца ще го питам аз как ще издържи . Май в Маями в повече му дойдоха 26 гр . Май май друго е правил там не тренировки че да е уморен лигльо .
6
2
 
30
 
! Отговори
бай Митю преди 6 години
Нека да си почива в КНЯЖЕСТВО Монако нашия човек. Когато спечели турнир от Големия шлем може да обявят Монако за Кралство,както някой спец от редакцията вече го е направил.
5
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паляч.0.... Толкова си може. И той като великата "Кобра" много си повярва и се взе на сериозно. Абсолютен по*зьор. За няколко години в чужбина забрави българския език. Предните дни в България беше извършена уникална операция от български неврохирург, който живее в Германия от 17 годишен. Човека говори перфектен бг език със съвсем лек акцент. Тоя хасковски му*хльо 2 изречения не може да каже и пелтечи. Но 80-те процента на Иво Христов го възхваляват в несвяст.
4
4
 
40
 
! Отговори
ФЕН преди 6 години
"...изненадващо отпадна". За всеки, който разбира от тенис е ясно, че човек не може да надскочи възможностите си. Може да спечели някоя и друга титла, но дотам. Не трябва да се критикува Григор, че е загубил, защото това са му възможностите. Той е напред в ранглистата поради други обстоятелства. Надал и Федерер са велики, защото на годините,на които е Димитров (и не само видно е сега какво правят) са печелили мач след мач,турнир след турнир години подред. Григор просто толкова може.
3
6
 
18
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Умори се много...... Явно ! То и ние се уморихме да гледаме две назад една напред всичките тия години. От '' голяма надежда '' до пълно разочарование. Явно тази година ще разпуска, дотук само губи точки. Но по- лошото е, че върви стремглаво надолу играта му.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБЕ СТИГА С ТОЗИ БЕ!! ПОВРЪЩ.А МИ СЕ ВЕЧЕ!
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И той ли страда от ретроГАДНИЯ меркурий?