Гришо за сезона на клей: Пак ще си цапам маратонките!

Димитров обяви целта си за турнирите на червена настилка
16 апр 2018 15:00, Веселин Коларов
26
Гришо за сезона на клей: Пак ще си цапам маратонките!
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се надява през тази година да има повече успехи на червени кортове.

Серията от големи турнири на клей стартира през тази седмица с "Мастърс" в Монте Карло, където Димитров основно живее и тренира. 

"Това е първият Мастърс на клей. Радвам се, че отново съм у дома. Хубаво е да си вкъщи. Приключих рано в Маями, така че получих възможност да се върна, да имам достатъчно време да се готвя у дома, на тези кортове, на които скоро ще играя", заяви Димитров в интервю за АТП.
 
"На клей всичко може да се случи. Това е една от настилките, на която предимство имат не само тези, които се движат добре. За мен винаги е било интересно да играя на червено. В крайна сметка съм израснал на клея", допълни той.
 
Димитров, който е пети в световната ранглиста, през миналата година записа 4 победи в 9 мача на червено, като отпадна в първия кръг на три от петте турнира, в които участва, включително и на "Мастърс"-а в Монте Карло. 
 
"Искам да се представя по-добре на клей в сравнение с предишните години. Това е целта ми. Физически се чувствам добре, движа се добре, за съжаление досега не успявах да спечеля оспорваните мачове на червено. Надявам се да го променя. Първите дни са много важни, за да свикнеш с движението на клей, да се предпазиш от контузии, да се настроиш за приплъзванията...другите неща са доста еднакви. На червено най-много обичам да приплъзвам, а най-лошото е, че маратонките се цапат много", каза още Димитров с усмивка.
 
Хасковлията е поставен под номер 4 в Монте Карло и стартира директно от втория кръг срещу победителя от мача между Паоло Лоренци (Италия) и квалификанта Пиер-Юг Ербер (Франция).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уууууууууууууууу....................
16
1
 
2
 
! Отговори
Дришо Клизмов преди 6 години
Пак беше на път да омаже гащетата :))))
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами дома му е в Монте Карло. Защо това да пречи да е българин? Никой от вас ли няма приятели, които живеят и работят извън България? Домът на родителите му е в България, но неговият е там.
14
0
 
4
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Ще го видим днес следобяд на родна почва какво ще направи.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кои беше тоя
12
1
 
4
 
! Отговори
РККА преди 6 години
до финалния турнир в Лондон където Григор взе половината си точки миналата година ще се крепи къмто топ10 ,просто няма какво да защитава но от началото на 2019 ще падне едно приплъзване,да му се не види доста висок стандарта в Монте Карло....
11
0
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Защо казвате хасковлията в статията след като Григор казва за Монте Карло - хубаво е да директно у дома. Наричайте го монтекарловрца.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да събираме пари да му купим нови маратонки?
9
9
 
13
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Вие май и от хумор не разбирате. Много злоба сте насъбрали. Гришо живее в Монте Карло и там е домът му. Когато играе до името му стои България и това е факт. Какво сте се запенили? В тенисът е така - всички тенисисти играят за пари и за точки за ранглистата, но все пак до името им стои някаква държава, в случая България. Гришо не е някакво изключение, за да злобеете по негов адрес.
8
3
 
5
 
! Отговори
тнт преди 6 години
С едно само свое действие Гр.Димитров настрои хиляди хора срещу себе си. Благодарен съм му все пак,че хората все едно се събудиха от сън. Трябва да го възприемаме без някакви патриотични фантазии, просто човека играе за себе си,за пари. Когато преди 3-4 месеца Петър Волгин каза точно това беше залят от помия. Но беше 100% прав. Димитров е един от добрите тенисисти и не трябва да има значение за нас какво толкова е казал като се е събудил, а какво може на корта.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Монте Карло му е 'у дома', защо го пишат като 'български тенисист'? Да няма биполярно разстройство - там е у дома, тук е у дома? Само дето в тукашното 'у дома' не пожела да играе турнир! Ама хаирлия да е, все да му върви както след отказа да играе в София!
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Българският тенисист заяви, че винаги е приятно да играеш у дома."***Където и да си, си оставаш аскювски ***. От това бягане няма, дори и да пелтечиш майчиния си език.
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е колко да ги цапаш, 1-2 кръга.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Taja balerina da obue palzi
3
3
 
6
 
! Отговори
do 2 преди 6 години
с тоз ник батмат и за тебе ГОЛЯМ БЪЛГАРИН, няма що!!!!!
2
14
 
10
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Заглавието Ви е провокативно и е ясно какво целитеСамо успех желаем на Григор! Нека ни е здрав!
1
8
 
19
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Мастърс" в Монте Карло - "Това е първият Мастърс на клей. Радвам се, че отново съм у дома. Хубаво е да си вкъщи..........ГОЛЯМ БЪЛГАРИН, няма що!!!!!!!!!!!