Джокович се завърна, надви уморения Кевин Андерсън

Сърбинът спечели с 6:2, 6:2, 7:6(3) на Уимбълдън
Обновена: 15 юли 2018 19:59 | 15 юли 2018 19:25,
12
Джокович се завърна, надви уморения Кевин Андерсън
Снимка: БТА

Новак Джокович направи феноменално завръщане към големите трофеи и триумфира на Уимбълдън, след като надви на финала уморения Кевин Андерсън след 6:2, 6:2, 7:6(3).

По този начин спокойно може да се каже "добре дошъл" на добре познатия стар Джокер, който респектираше всеки един противник. След премеждията през последната над година сърбинът най-после си върна формата и в крайна сметка спечели първи трофей от година насам и то какъв.

Срещата между двамата продължи 2 часа и 17 минути, а бившият лидер в световната ранглиста не остави особени шансове на противника си в първите два сета.

В първия сет той проби на два пъти - в първия и петия гейм, и така взе солидно предимство в резултата. Вторият сет се разви по абсолютно идентичен начин и след пробиви отново в първия и петия гейм сърбинът се доближи още повече до крайния успех.

Андерсън обаче се пробуди в третия сет и сервисът му вървеше страхотно, като той изпусна общо пет точки за пробив с цената на сетболи в десетия и дванадесетия гейм и се стигна до тайбрек.

В него обаче Ноле бе по-добър и спечели след 7:3 точки в своя полза.

Това е шестата победа на сърбина над този противник от общо седем мача между двамата, а освен това трофеят е 13-и за сърбина от "Големия шлем".

Още новини за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма болка, че едни православен и роднина по език и манталитет - Джокович- победи. Бил победил уморения еди кой си, бил "респектирал" доскоро съперниците. Не , той ги мачкаше, само тая контузия го извади от строя докато другите се чистеха от допинга, изключвам Федере, който е гений. Апропо, Джокови дори и с него има положителен баланс.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Финала беше полуфинал. Надал и джока са велики . Там нямаш фаворит просто гледаш върха на играта.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинявайте, но не вярвах че Джоко след тази контузия и половин година отсъствие от корта ще натделее над Надал в такава битка.Просто велик.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да ще се завърне ,да не е Григор да не вземе титла от ГШ.
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добър е почти колкото най-голямата звезда на тениса - Григор Димитров асковлията! Ши съ научи
5
2
 
12
 
! Отговори
дал си Надал дал? преди 5 години
6 часа да бъхтиш като специялно нормален носи такава умора че после с лопатата меташ клибото налево надесно а оно си требе да га метне дека сио требе.един толкова калпав тенис. Серсиджия срещу тактик.Джоко требаше да му даде една бира да пие и да си оди. Симпатяга е Андерсон, но приказката я написа Джоко. ТОЧКА!Новак направи вероломно завръщане, даже първите му мачове с по-слабичките показваха че още търси формата. и той я намери в мача Допингнадал.
4
4
 
20
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Кой е уморен, бе ОВЦЦА? Джокович вчера игра 2 часа и половина , а Андерсън си почиваше.*** Боряна, вместо да кажеш, че Новак отново се раздаде срещу Надал и двамата УМРЯХА на корта както 2012-та на финала на АО след 6 часа битка, ти си тръгнала да омаловажаваш титлата на Новак.Срам си за журналистиката.
3
3
 
23
 
! Отговори
Гурбетчия преди 5 години
Уморен бил! Да не е копал на нивата? Просто Джокович е най-добрият.Браво Нове!
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ноле е велик !!!
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умореният Андерсон ли? Умори се да бие сервиси. Андеросн игра в петък полуфинал, а Джокович доигра полуфинала си в събота и то срещу Надал и би трябвало повече да е уморен. Просто Джокович си е по-добър. На Андерсон като започнат да мъ връщат сервисите обикновено пада.