Тежък жребий за Гришо на US Open – отново Вавринка!

Двамата са в четвъртината на третия поставен Хуан Мартин Дел Потро
24 авг 2018 09:45, Веселин Коларов
24
Тежък жребий за Гришо на US Open – отново Вавринка!
Снимка: Reuters

Григор Димитров изтегли тежък жребий за последния за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ. Oще в първия кръг българинът ще има за съперник Стан Вавринка. 

Двамата играха един срещу друг и на Уимбълдън, когато швейцарецът спечели в четири сета. Ако продължи, Димитров може да срещне в третия кръг Милош Раонич, а в четвъртия е възможно да се изправи срещу любимеца на домакините Джон Иснър.

Димитров и Вавринка попаднаха в четвъртината на третия поставен Хуан Мартин Дел Потро, който започва срещу квалификант, а в трети кръг може да играе с Анди Мъри.

Димитров би трябвало да бъде смятан за фаворит в най-интересния мач от кръга, защото не само е с 93 места в ранглистата пред Вавринка, но има и повече победи в директните двубои. 

Българинът е спечелил четири от седемте сблъсъка помежду им, въпреки че последният победител е швейцарецът на Уимбълдън. Преди това Димитров има четири поредни победи, две от които на турнири от ранга Мастърс 1000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: US OpenГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Който плюе против Григор е плюнка самия той.
17
0
 
1
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Вземам отношение по темата единствено заради това,че заглавието ме изкара извън релси.Не мога да давам акъл кое е добре или зле за Григор,но подобни заглавия говорят за сбъркано мислене и лузърски манталитет!?Какво му е тежкото на жребия-че трябва да пребори един добър тенисист,който е далече от най-добрата си форма!?Само с победи над силни /и много силни/играчи,които са в добра форма Григор може да докаже,че заслужава място в топ 10!?
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изтегли от трите, тоз посредата. Да му й чиститу
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момчето е в топ10 на световния тенис, лепят му се манекенки, живее си охолно, рекламни договори, партита, самолети и яхти, а вие тук сте се събрали да казвате как за нищо не става. Толкова ми е тъжно за такива хора.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усещам как много скоро вавоебчето ще се озове извън Топ-10, а после ще продължи още надолу.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Григор се излага в личен план. Празна глава. Мисля, че е направил нещо за тениса в България, за което заслужава признание.
12
5
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега Българин, само отчитам, че г-н Димитров вече залязва. Очеизвадно е. Съгласете се, че не е нормално да се определя като тежък жребий при който той почива в първия кръг, както беше на предишния турнир. Какво му е тежкото на липсващ съперник.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво значи тежък, ако иска да спечели няма как да стане без трудни съперницикумирът му само леки жребии е имал цял живот
10
11
 
20
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Не е тежък в никакъв случай. И Стан и Раонич са преодолими съперници. Инсър ако има ден е тежък съперник. Минимум 1/4 финали виждам аз. Там с/у Дел Потро също има шанс. А на House M.D. и другите платени(или още по-жалкото неплатени) плювачи мога само да попитам вие в какво сте на 8-мо място в света(може би само в омразата и нихилизма)
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки жребий е тежък за него.
8
12
 
24
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Григор според мен заслужава уважение. Абсурдно е да искаме да бие наред ! Гордост е , че не се продаде на французите и американците които ми предлагаха гражданство ! Остана Българин и вее Българския флаг ! А това дето не живееш тук , нека кажат как ще тренира в Хасково и ще играе от тук световен тенис !
7
14
 
15
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
За хасковския несретник тежък е всеки съперник от връх 10 000.
6
3
 
15
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Един , не винаги ранга на тенесиста е от значение ! Джокович също беше извън топ 100 заради контузии и отсъствие от корта . Стан също е играч от класа и изпадна от топ 10 заради травма и отсъствие от корта !
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тежък жребий... или бие или пада. Като падне ше заеме реалното си място. Доста дълго време се задържа на някаква пресилена позиция.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успех Гришо!
3
2
 
19
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Тежък та тежък жребий?? Кое му е тежкото? Не като миналата година, когато най-най-добрите отсъстваха от кортовете.И все пак Гришо е добър тенисист. Казвам добър, а не ГОЛЯМ.Добрите тенисисти се развиват и се издигат-издигат ... до едно " стъпало ". До там им е тавана.А за да станеш ГОЛЯМ тенисист трябва да можеш да се покатериш и на последното " стъпало ".ГОЛЕМИТЕ затова са си ГОЛЕМИ, може да се смъкнат ниско, но заиграят ли отново - отново се изкачат на най-горното стъпало.Гришо ще почака!
2
9
 
22
 
! Отговори
Един преди 5 години
Отваряме ATP класацията и виждаме, че Григор е на 8-мо място, а Вавринка на 101-во. И тва е "тежък жребий" за нашия федербалист :D Кога няма да тежък жребият? Ако противникът е извън топ 1000?
1
3
 
10
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
Е-е-е, а стига де!Браво на Григор. Най-добрият тенисист от България. Като разлюлееш водата в чашата нали знаете какво става: Издига се първо нависоко - после обратно .......И накрая се успокои.Отдавна, мноооого отдавна съм казал: Ранкинга на Григор е между 12-16 място. Не е лошо.