BG триумф на US Open! Адриан Андреев с титла

Талантът ни грабна купата на двойки при юношите
10 сеп 2018 07:30,
11
BG триумф на US Open! Адриан Андреев с титла
Снимка: Българска федерация по тенис

Българският талант Адриан Андреев триумфира с титлата на двойки при юношите на Откритото първенство на САЩ по тенис, съобщи Gol.bg.

Във финала Андреев и Антон Матушевич от Великобритания победиха със 6:4, 2:6, 10-8 американците Емилио Нава и Аксел Нефве за 59 минути игра.

В първия сет българинът и британецът пробиха за 2:1 и задържаха преднината си до края за 6:4.

Във втората част Андреев и Матушевич загубиха четири поредни гейма от 2:2 до 2:6. Така се стигна до шампионски тайбрек. В него Андреев и Матушевич поведоха с 9:6 и при третата си възможност затвориха мача в своя полза.

17-годишният Андреев е вторият българин, който печели титла при юношите на Откритото първенство на САЩ след Григор Димитров, който стана юношески шампион на сингъл през 2008 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
ЧИЧО преди 5 години
Браво младежо! Желая ти още по-големи успехи и развитие по-различно от това на Гришо! Само си смени изрусения перчем, приличаш на сънародник от Столипино! Хубаво момче си !
7
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Поздравления за успеха. Стига плюхте бе, смешни сте вече, момчето е постигнало нещо чрез упорит труд и постоянство. А вашите изтърсаци висят по кафета и градинки да пушат и пият бири.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво ама да смени прическата, или поне цвета и. Такива истории не са за кортовете.
5
1
 
8
 
! Отговори
Е преди 5 години
До АнонименХора с коментари , като вашите си нямат идея , колко и какво им е коствало на тези момчета, които си позволявате да коментирате. А Вие със сигурност не сте постигнал и стотна от техните успехи. Срам сте Вие, Дри шньор също!
4
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, вече си имаме и Дри шньор Номер 2.Сега очаквам БГ медиите да го обявят за новия Нсдсл, Федерер и Джокович, взето заедно.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво юнак!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на място момчето! Занапред само успехи и много късмет пожелавам. Надявам се да не тръгне по пътя на Валерката, или Божигол. Че да имаме с кой да се гордеем, а не да ни е срам от него.
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Дали са я, бре! Специализираните спортни сайтове си я дадоха веднага, ама това не е сайт само за спорт.