Легендата Агаси влиза в щаба на Гришо

Първата ни ракета запази мястото си в Топ 10 на света
29 окт 2018 12:00, Красимир Ангелов
27
Легендата Агаси влиза в щаба на Гришо
Снимка: Reuters

Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Андре Агаси влиза в треньорския щаб на най-добрия български играч Григор Димитров, съобщава tennisnow.com.

Легендата на американския тенис, който има 8 титли от Големия шлем, пристигна в Париж, където ще помага в подготовката на Димитров за последния за годината турнир от сериите "Мастърс" през тази седмица. По всяка вероятност Агаси ще бъде съветник на Димитров.

Американецът вчера изгледа 2-часовата сесия на хасковлията под ръководството на Дани Валверду, който е личен наставник на хасковлията от повече от две години, като тримата коментираха някои аспекти от играта на българина, като Агаси обърна особено внимание върху ударите на хасковлията от бекхенд.

Димитров най-вероятно търси промяна, след като 2018-а година не беше добра за него. Той записа само 23 победи в 41 мача и достигна до едва един финал в Ротердам през февруари, а в последните си десет турнира хасковлията има само едно класиране за четвъртфинал.

Българинът на успя да надгради след успешната кампания през 2017 година, в която той спечели четири трофея, включително и финалния турнир на АТП в Лондон и се изкачи до третото място в световната ранглиста.

Димитров, който е десети в света в най-новата ранглиста, стартира директно от втория кръг на сингъл в Париж срещу победителя от мача между Стийв Джонсън (САЩ) и Роберто Баутиста Агут (Испания).

Гришо е сред най-добрите десет тенисисти в света от 16 юли 2017 година.

Лидер и през тази седмица остава Рафаел Надал (Испания) със 7660 точки, следван от Новак Джокович (Сърбия) със 7445 точки и Роджър Федерер (Швейцария) с 6260 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и куцият може да ходи но не може да марширува гришо играе тенис но играта му куца и така ще бъде докрая рядко стават чудеса
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много баби хилаво дете.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще и Майкъл Джексън да му стане съветник, се тая.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агаси вместо нашия ли, ще играе?
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След турнира в Париж Гришо ще изгуби 1500 точки като победител във финалният турнир на осемте най-добри тенисисти в света за 2017 година и ще отиде някъде около 23-то място в ранглистата. С турнирът в Париж има шанс да промени това класиране, но вероятно Гришо има контузия, която я има от началото на годината и едва ли ще успее да натрупа точки в Париж. По-вероятното е да загуби точки и в Париж,но те не са много - 90 точки от 2017-та. Жалко, че нямаме други тенисисти от най-висока световна класа
22
7
 
7
 
! Отговори
Дришо преди 5 години
По-добре номер едно на село, отколкото номер 3 в тениса. Селска поговорка
21
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само селски бек може да твърди, че да стигнеш до номер 3 в световния тенис, означава нищо да не постигнеш. То и да влезеш в топ 100 на тениса е адски много, но за селските бекове това е непостижимо за разбиране.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грегоре, не се баламосвай, ами си хвани едно младо гадже. И стига се прави на игумен.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен под номер 17Правилно, Анонимен. Меня си ника доста, според темата и според вълненията. Ще кажа, че не съм тенис спец и познавам също достатъчно добре селския ни манталитет. Мъжкия тенис си е доста тежко начинание. Да даваме прогнози всички можем. Никой от нас драскачите тук не е стигнал и до топ 5000 в тениса, че да се подиграваме на Григор Димитров за това, че бил в топ 20 завалията и за нищо не ставал. Извинявам се, но не нелепо.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега започва процеса по ЗАНУЛЯВАНЕТО на балъка.Ходене на врачки, наемане на "експерти", "инвестиране" още съветници, баячки и гледачки.Докато го ошушкат като Пурко и се завърне с единият костюм на село.А там ще го посрещнат с "господин" ..................Пурко.
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Щефи Граф 7Явно често си мениш ник-а.Клакьор като теб и уважавана *** търси анонимност и имитация на множество фенУвИ на Аскьой.А дали сме 'разбирачи' не знам но когато Бекер, Макенроу, Федерер обясняваха колко далеч щял да стигне ДришУ аз скромно твърдях че този селски бек НИКЪДЕ няма да стигне!!!Е времето мина и се видя КОЙ крив кой прав, нали?!Не че познавам тениса по-добре от тях НО познавам маталите на бългaрaка провинциалистит МНОооооГО по-добре от тях.Схаващаш ли??
16
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агаси влиза *** излиза от топ-20 и те така.П.П. Само ги вижте участниците на матърса в Лондон от миналата година!!Тотален упадък на този спорт.Jack Бирата(Sock) изпадне от топ 100!!!!ДришУ и Давид Говнян(Goffin) изпадат от топ-20.Това е мат'риала, СКАПАН!!!
15
9
 
10
 
! Отговори
4oko преди 5 години
Тоя същия Агаси, който след края на кариерата си писа в биографичната си книга ,че преди мачовете шмъркал кока ли ? Определено има на какво да го научи. А ,че кауна не става за нищо няма грам съмнение.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все тая! Толкова са му силите!
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агаси е от арменски произход бре, не от грузински.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВладиСмени жената тогава.Имаше няква Брук Шийлдс.После се хвана със Щефанка.
11
4
 
8
 
! Отговори
Божинката съм преди 5 години
Гришка, не страхуйся, аз съм с теб!
10
5
 
23
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
И какъв точно разгулен живот живее Геигор, че не ми е ясно?Това че са го анимали 3-4 пъти с гаджето му на някоя яхта..да не е гуляй ?Разбирам през ден да го снимат по чалгите...но човека си живее нормално.Но..нали сме майстори да съдим някой...
9
5
 
22
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Агаси има опит с тия неща. Навремето, преди 25 години блесна като Гришо в началото, а после попадна в също такава дупка. Дори за 2-3 години. После изведнъж се прероди и стана 1. Така че, той може наистина да помогне.
8
5
 
9
 
! Отговори
Е Гаси преди 5 години
Ще се въздържам от критичен тон за Григор.Положително е човек улегнал, гонещ 50 и най-вече с грузински произход да се позанимае с ГД.ГД е емоционален тип и да се въздържа, не е много подходящо за него. По-добре счупена ракета, отколкото места надолу.Дани Велдеву,като чели искаше своето поведение на Свинкс да откопира в ГД.Сега,ако има по чашка грузински коняк и НАСТРОЕНИЕ(все пак ГД произхожда от ареала БГ), може да не стигаме до 20 място.Ако Е Гаси Му го пооткаже от купоните,още по-добре.