Рязко надолу: Гришо се срина до 19-ти в света

Българинът започна годината като №3 в света
49
Рязко надолу: Гришо се срина до 19-ти в света
Снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна сезона като №3 в световната ранглиста и го завърши на 19-а позиция!

От началото на кампанията Гришо записа едва 24 победи в 43 срещи, а този резултат му коства място в топ 10, като той бе на косъм от това да отпадне и от топ 20 на световния тенис.

Сезонът му приключи със загуба от Марин Чилич (Хърватия) и така гаджето на Никол Шерцингер за шеста поредна година бе спрян в осминафиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Париж.

Титлата във френската столица завоюва руснакът Карен Хачанов, който благодарение на този успех скача със седем места до единадесетото - върхово постижение в кариерата на 22-годишния московчанин.

Новак Джокович официално измести Рафаел Надал от първото място в ранглистата, а десетката допълват Роджър Федерер, Хуан Мартин дел Потро, Александър Зверев, Кевин Андерсън, Марин Чилич, Доминик Тийм, Кей Нишикори и Джон Иснър.

Гришо, от своя страна, не успя да спечели нито една титла през годината и игра само един финал – в Ротердам, където загуби тежко от Роджър Федерер.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
3
 
! Отговори
хихихи преди 5 години
КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТЕНИС И Е ГЛАДАЛ ТУРНИРА НА МЛАДИТЕ ИГРАЧИ В МИЛАНО...ЩЕ БЪДЕ НАЯСНО ЧЕ СТЕФАНОС И АЛЕКС ЩЕ БИЯТ ГРЕШО ПО ВСЯКО ВРЕМЕ - ДЕНЕМ И НОЩЕМ. ОЩЕ ДВАМА-ТРИМА МЛАДОЦИ БИХА ГО "НАЧЕСАЛИ" СЪЩО ТАКА. ТОВА Е НАЧАЛОТО НА НЕГОВАТА ДЪЛГА ПЪРЗАЛКА НА ДОЛУ КЪМ ДЪНОТО. НЕЗНАЕЩИ ЖУРНАЛИСТИ ГО НАДУХА КАТО БАЛОН....И ТОЙ - СЪВСЕМ ЗАКОНОМЕРНО СЕ ПУКНА. ТОЙ СЕ ОКАЗА НАЙ-СИЛНО НАДУТИЯ ИЗКУСТВЕННО ТЕНЕСИСТ, КОЙТО НЯКОГА Е ДОСТИГНАЛ ТОП 10-ТЕ В КЛАСАЦИЯТА ТЕНИС ФЕДЕРАЦИЯТА....ПЪЛЕН СРАМ ЗА НАГО И З
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотна новина, много се радвам.
41
1
 
4
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Между 19-т0 и 20-то място има голяма пропаст, ... обаче гришо направи една голяма крачка напред и ...
40
2
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Всичко е заради Никол! Докато беше с Маша имаше някакви резултати и искрица надежда че може и повече. *** тази проклетница Никол не знам какво му направи *** резултата е налице. Ето Люис Хамилтън и би шута и стана 5-кратен шампион в Ф1. Съвпадение? Едва ли. Гришо като фен на Ферари моля те мания я тази *** и я накарай да се върне при Хамилтън. Да знаеш че късмета отново ще ти се усмихне! Шегувам се! Просто толкова си може човека. Има натрупано парици и красива жена и я кара пенсионерската. Туй то
39
1
 
9
 
! Отговори
пророк преди 5 години
И още може...
38
2
 
12
 
! Отговори
Карлуково Нюз преди 5 години
Да погледнем истината в очите. нашето момче си е точно за там. Реално 10-30 място - не по-напред и не по-назад. Чат пат ще избухва и ще му се радваме, но не може да се надскочи. Няма класата и устойчивостта на Джокович, Надал, Федерер.
37
9
 
14
 
! Отговори
цецо преди 5 години
До Анонимен 27 На Грищо контузията е по рождение.Родил се е селянин и за това няма оправия.
36
5
 
13
 
! Отговори
Пит Сампрас преди 5 години
Скоро и до 119то ше стигне. Спок! Толко бяха 5те минути слава.
35
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Мачкай, Гришо!
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължаваме напред, сори надолу :)))
33
7
 
10
 
! Отговори
Един преди 5 години
Айде честито! Таа година 19-то, догодина 190-то, където реално му е мястото.
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срина се до бостана с кауни в Асково където му е мястото!!!
31
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гришо направи много за "почести и слава на България" и продължава да го прави, но *** по душа едва ли ще го разберат.
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на Гришо, че отказа да играе на турският турнир в София. Така направи добро за България, което за съжаление малко хора го разбраха. Казано накратко, вместо да се развива тениса в България, за което има федерация и хора, на които се плаща за това, тези хора решиха да отчитат успехи на базата на Гришо, за чиито успехи те нямат никакъв принос. Къде са другите добри български тенисисти, които да участват на турнира в София? Защо няма такива, а имаме само Гришо?
29
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гришо трябва да се оправи от контузията, която явно има от началото на 2017-та година. Може би е добре да спре да играе няколко несеца, за да се излекува. Иначе си беше ясно, че ще падне много надолу, след като загуби първо 1000 точки, а сега още 1500 точки. Въпреки това е на 19-то място, което значава световна класа.
28
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Гришо" се направи на болен миналият път в Арена Армеец и се подигра с българите, които го чакаха. На летището се направи че не вижда репортер на БТВ и се изниза.Позор за този дрисьо, той няма право да играе за България и да се нарича българин!
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално. Имаше периоди в които падаше, но се качваше в класацията. Просто хората които бяха малко над него спряха да губят точки, които имат да защитават и той мина на свободно падане в класацията.И въпреки това си остава най-добре представил се български тенесист.
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само Гришо падна надолу в ранглистата. Много други тенисисти също са значително по-надолу, например Давид Гофен, който започна годината на седмо място, сега е на 22-ро. Крайнович се срина с 59 места само тази седмица. Пабло Карено Буста от 10-то на 23-то. Кириос от 21-во и 14-то в началото на януари на 37-мо. Според мен Гришо има контузия от началото на 2018-та, от която все още не може да се оправи.
25
5
 
21
 
! Отговори
Нерез преди 5 години
Кака Никол да му остави малко сили на момчето. Така е с добре запазените жени на 40 - чупят те от с-кс. Който е пробвал знае за какво става въпрос. Няма по-добро нещо от здрава и запазена 35+ жена. Нищо общо с 20 годишните цепеници. Жените озряват за истинския с-кс след 35. Моля малолетните младежи, които са били с жена само на снимка, да не се обаждат.
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** чакаме те в Аусковото да берем капуцините