Рязко надолу: Гришо се срина до 19-ти в света

Българинът започна годината като №3 в света
49
Рязко надолу: Гришо се срина до 19-ти в света
Снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна сезона като №3 в световната ранглиста и го завърши на 19-а позиция!

От началото на кампанията Гришо записа едва 24 победи в 43 срещи, а този резултат му коства място в топ 10, като той бе на косъм от това да отпадне и от топ 20 на световния тенис.

Сезонът му приключи със загуба от Марин Чилич (Хърватия) и така гаджето на Никол Шерцингер за шеста поредна година бе спрян в осминафиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Париж.

Титлата във френската столица завоюва руснакът Карен Хачанов, който благодарение на този успех скача със седем места до единадесетото - върхово постижение в кариерата на 22-годишния московчанин.

Новак Джокович официално измести Рафаел Надал от първото място в ранглистата, а десетката допълват Роджър Федерер, Хуан Мартин дел Потро, Александър Зверев, Кевин Андерсън, Марин Чилич, Доминик Тийм, Кей Нишикори и Джон Иснър.

Гришо, от своя страна, не успя да спечели нито една титла през годината и игра само един финал – в Ротердам, където загуби тежко от Роджър Федерер.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
12
 
! Отговори
21st Century преди 5 години
Шапка му свалям на Гришо за всички титли и мацките, които забива.Но с този начин на живот и не толкова стабилната психика е нормално да настъпи момент, в който завръщането в топ 10 е илюзия ! Все пак успех и се радвам, че имаме тенисист в топ 50 .
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е уникално постижение! И то без да имаш контузия, всички топ тенисисти лекуваха контузии миналия сезон без 2-3. Браво Гришка, такова безхаберие малко тенисисти са проявявали, респект! Господ дава, ала в кошара не вкарва!
1
8
 
22
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Новак е много велик, как се беше сринал, а сега пак номер 1. Повече успех на Григор Димитров догодина му пожелава с Агаси в екипа.