Гришо с първа победа в новия сезон, срази с лекота японец в Бризбейн

Следващият съперник на нашенеца е Джон Милман или Тенис Сандгрен
55
Гришо с първа победа в новия сезон, срази с лекота японец в Бризбейн
Снимка: архив, Reuters

Григор Димитров започна новия сезон с победа, след като в първия кръг на ATP 250 турнира в Бризбейн победи 75-ия в световната ранглиста японец Йошихито Нишиока след 6:3, 6:4.

Това бе първи мач между двамата и съответно първа победа за българския тенисист, уточнява Gol.bg.

В първия сет имаше инфарктни моменти за българина, тъй като той бе принуден да спасява общо пет точки за пробив при първите си две подавания, но все пак си взе сервис геймовете и в четвъртия гейм проби японеца.

До края на сета българинът си взе и трите подавания и в крайна сметка дръпна със сет аванс в резултата. Във втория сет той имаше също напечен момент и в четвъртия гейм му се наложи да спасява точка за пробив.

Той обаче си взе гейма и още в следващия гейм достигна до ключов пробив с който се доближ до успеха. В седмия гейм нашенецът проби за втори път в сета японеца, а след това изненадващо последва лек спад в играта му и позволи на противника да върне един от пробивите.

Следващият съперник на нашенеца е Джон Милман или Тенис Сандгрен. Интересно е да се припомни, че по време на миналогодишния турнир Гришо игра срещу Милман и бе на прага да отпадне от турнира, но в крайна сметка изкова успеха си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: победаГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко дни имаше интервю с големият Рафа.Коментара му за ДришУ беше много ясен.Големи очаквания-ПОСРЕДСТВЕНИ резултати.И...... време му е да се пенсионира защото дойде новото поколение на Хачанов, Зверев, Циципад и т.н.Няма повече какво да се коментира!!!!
39
1
 
0
 
! Отговори
Троя до 38 преди 5 години
Не им го пожелавай."Не се гаси ,туй що не гасне "Те си го имат доживот!
38
2
 
2
 
! Отговори
men преди 5 години
ако наистина искате да го бойкотораме спрете да го гледате. спрете да кликате върху статиите за него, да видим следващата статия с 20 клика от баща му и от никол като мине замине фесовете сами ще спрат да го публикуват.
37
2
 
1
 
! Отговори
men преди 5 години
истинският проблем с него е че просто остана единственото нещо което може да се брои като леб и зрелища за изгладнелия народец и хунтата на тиквочага и преституките му при всяка възможност ни го развяват като панаирджийска мечка. на колко български таланти е помогнал, с некого да е тренирал, да се е напънал нещо да помогне. а баща му сигурно едно време сам е плащал парното в заличките. едва ли... а колко народна пара е потрошил като псевдо талант да не говорим. върни париците ***.
36
2
 
3
 
! Отговори
men преди 5 години
националността в тениса има значение само в купа дейвис и олимпийските. това мекеренце играе за българия като 15 годишен защото му е трябвал опит а после само за отиде в рио и да се прави на пич но в познат свой стил се изложи като кифладжия. изцепките му в селото където а бил мистър ВИП и не е говорил с никого са пословични. и направи това което и аз като аматьорче щях да направя - първи кръг. в лондон май беше стигнал втори ама то където първи там и втори.
35
2
 
5
 
! Отговори
Той е, името му е.. преди 5 години
Аскьовски пиздал! Трета година да не искаш да дойдеш в БГ на тенис турнир като лъжеш че уж си контузен или че те боли дъто от многото бой по турнирите означава само едно: Пиздал !
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пожелавам на всички завистници през новата година да продължават да се пръскат от завист и злобата им никога да не секва.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се възхищаваш на такъв пистедственяк като ДришУ трябва да си с много смачкано самочувствие и нула самоуважение.Жалка провинциална история!
32
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СГАЗИЛ ЯПОНЕЦ :DДА СЕ СМЕЕШ ЛИ, ДА ПЛАЧЕШ ЛИ!!!;В ТЕНИСА ТОВА Е КАТО ДА СПЕЧЕЛИШ ПОБЕДА СРЕЩУ ИНВАЛИД!
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това хубаво, ама *** кога ще спре да бъде плешив и ще се напъне, че да му порасне коса, че е заприличал на ***.
30
6
 
9
 
! Отговори
Чипика преди 5 години
Само дето извън България никой не се срами от Димитров, колкото в България поради генетични грешки в кода на по-голямата част от населението.Поради тези фундаментални грешки във възприятията на реалноста поради което българина живее във фантазия по отношение на ДОСТА неща.Ето малко храна за размисъл защото повечето хора май не разбират как е възможно - ами помислете зза индийците как са едни такива ретардясали деца, със чепато поведение..
29
13
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
Ха-ха, трети в света.Никой не го знае на запад от Драгоман.Обаче БГ-медиите постоянно внушават че е някаква звезда от Световна величина.Звезди са Федерер, Надал, Джокович.Григор е г-н Никой в тениса.
28
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гришо третия в света, както му е прозвището в тенис средите, започна успешно аклиматизацията за Големия шлем.
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа Григор Втория кръг ли.Знаем го добре.В тенис средите това му е прозвището Григор Втория кръг.
26
3
 
6
 
! Отговори
Горд българин преди 5 години
В следващият кръг, нашия Гришо игаре срещи Джон Милман, който победи преди малко Тенис Сандгрен с 2:1 сета при 6:0 в третия сет. Досега нашия Гришо се е срещал само веднъж с Милман - преди една година на същия този турнир в Бризбейн. Тогава Гришо победи с 2:1 сета (4:6, 7:6, 6:3). Милман в момента е най-високо в класирането си за цялата си кариера като тенисист - 38 място.
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя нашия дядо Роджър да излезе даже с бастуна вместо ракета пак ще падне. Толкова е смешен.
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе много сбръчкан тоя бе. Все едно е работил цял живот в тухларна в Асково.
23
8
 
9
 
! Отговори
чичо преди 5 години
Да си спомняте, да не сме оплюли някой?Правилно отбелязаха някои,че заради такива плювачи сме на този хал.
22
3
 
6
 
! Отговори
Гр. Дим. преди 5 години
Българите не се предаваме, продължаваме напред!
21
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8877Касъм, *** не говори добре никакъв език освен асковски.Английският му е на ниво арабин с основно образованиеБългарският го срича защтото се опитва да прикрие асковският диалект.Не разбирате тези неща защото сте НЕГРАМОТНИ прУвинциалисти.