Гришо с първа победа в новия сезон, срази с лекота японец в Бризбейн

Следващият съперник на нашенеца е Джон Милман или Тенис Сандгрен
55
Гришо с първа победа в новия сезон, срази с лекота японец в Бризбейн
Снимка: архив, Reuters

Григор Димитров започна новия сезон с победа, след като в първия кръг на ATP 250 турнира в Бризбейн победи 75-ия в световната ранглиста японец Йошихито Нишиока след 6:3, 6:4.

Това бе първи мач между двамата и съответно първа победа за българския тенисист, уточнява Gol.bg.

В първия сет имаше инфарктни моменти за българина, тъй като той бе принуден да спасява общо пет точки за пробив при първите си две подавания, но все пак си взе сервис геймовете и в четвъртия гейм проби японеца.

До края на сета българинът си взе и трите подавания и в крайна сметка дръпна със сет аванс в резултата. Във втория сет той имаше също напечен момент и в четвъртия гейм му се наложи да спасява точка за пробив.

Той обаче си взе гейма и още в следващия гейм достигна до ключов пробив с който се доближ до успеха. В седмия гейм нашенецът проби за втори път в сета японеца, а след това изненадващо последва лек спад в играта му и позволи на противника да върне един от пробивите.

Следващият съперник на нашенеца е Джон Милман или Тенис Сандгрен. Интересно е да се припомни, че по време на миналогодишния турнир Гришо игра срещу Милман и бе на прага да отпадне от турнира, но в крайна сметка изкова успеха си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: победаГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
6
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Майчин език не се забравя, той не се "прави че не знае" по-скоро се питайте вие изобщо за България ли щяхте да играете ако бяхте стигнали толкова далеч? Доста се съмнявам, басирам се че тука-разбирачите ще са едни от първите които наистина ще се отделят от България, щото са примадони от софето некви, дето говорят леко гнусния софийски диалект и са по-надути от лондончани, представят си че имат култура на виенци, докато живеят в града-кош, превърнат в кошара и временна точка преди Терминал 2
19
8
 
7
 
! Отговори
8877 преди 5 години
Димитров не се е задържал в България от почти 2 десетилетия вече. Тъй като местните кокошкари (които не могат да видят колко са назад поради някаква причина) нямат опит с толкова дълго живеене в чужбина няма как да знаят че това води до временни трудности с майчиния език да. Език който не се упражнява лека по лека отпада. Не ми говорете че няма такъв ефект с всичко.Сега за да обясня на прокажените ви главици - в момента в който започне да го говори, ще е на ниво за много по-малко от месец.
18
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проскубан Асковски пак излезе от нафталина.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде пак започнаха със срази, размаза и т.н.И така до втори кръг където с увесен нос ще го приземят.Важното е че вече Гринджо буха в първи кръг а не го прескачакакто миналата година.След година ще играе квалификации и Чалънджъри.
16
13
 
2
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 5 години
Гришо мачкай наред . Всички българи сме с теб .Трябва поне да си платиш осигуровките за пенсия .Не се шегувам - На Гришо са преведени 1 милион Долара от Бюджета на Република България , за да се разхожда по Света и да се прави на Тенисист .За Критиците - Григор Димитров е на Издръжка от Държавата .И аз бих станал тенисист за 1 мулион на година .
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Гришо, да се пукат от злоба хейтърите, а нормалните българи да продължаваме да се гордеем с теб.
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Христо Стоичков:"Съмтайм уин...съмтайм люз!"Дришака люзва супер често - 2019 в топ 100 ... някъде около 80то място...дето му е мястото.
13
15
 
13
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Научи се да пишеш разбираемо! Гришо си говори съвсем нормален български. Да не говорим, че повече от половината население на България или не може да гвоори на български или говори трудно разбираемо. Гришо е гордост за България, а такива като теб са стам за България и заради такива като теб ни излиза лошо име по света.
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синндрома бербатов. -Много е добър ти го вземи.:D
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е чудо божие,чеда мои
10
7
 
9
 
! Отговори
Galipoly1915 преди 5 години
Dri60....verno li be?
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя японец сигурно е бил от групата на аматьорите любители на тениса
8
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля, че тук е моментът всички жалки, отчаяни от собствената си нищета хора да намерят отдушник и начин да привлекат поне малко внимание към себе си като оплюят Григор. Стара максима е: плюй по известния и успелия, та да те забележат. Весело посрещане на Новата година, обичайте се, понеже малодушието тежи най-много на онези, които го носят. Голямо браво на Григор, заради него все пак се чува името на България и с нещо хубаво.
7
9
 
9
 
! Отговори
Мачкай Гришо! преди 5 години
Браво Гришо! Очаквам Гришо да играе на финала на този турнир.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паметно!
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А в Харманли се строи игрище за хокей на трева !!! Дали няма да видим Тиквата да се пусне и на хокей на трева ! След като беше футболист на годината сега да очакваме да бъде и хокеист !!"А на баба Дора никой не и възстанови козичките,както и на соаналите дребни земеделци,ноооо..... за стадион на хокей на трева имаааа средствааааа!
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кой е този гришо?
3
13
 
17
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
За всички червеи и *** които бълват жлъчка все едно им плащат (даже не им плащат да сеят саморазруха) искам да питам: има ли моменти, макар и наистина кратки в които проблясват някакви рефлекции където за много кратък миг осъзнавате че вие сте червиви, пропаднали духом, лекенца за които е отредено да имат по-скоро жалка съдба и тяхната роля се свежда до препредаване и рециклиране на омраза в интернет сайтове?
2
4
 
12
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Борислав Михайлов, същия тоя корумпак, да, преди да се поддаде на алчноста като начин на живот, беше скрил всички пратки на вестници от България през 1994, защото бяха пълни със сочене на пръст, смях, омраза, горчиво и крайно плюене.Абе, български манталитет долен и пропаднал, жива лошотия граничаща и преминаваща израз на зло.Казал им че имало проблем със доставките на веснтици от БГХод, най-вероятно спомогнал за победата, когато не гледаш как след загуба от Нигерия те отписват с отмъщение
1
12
 
16
 
! Отговори
ombre преди 5 години
Това ще му е и единствената победа на този ***. Пуснали му най-слабия и вече гоуема радост, че го победил.