Нишикори сломи Гришо и го изхвърли от Бризбън

Българинът загуби с 5:7, 5:7 в първия си турнир за годината
39
Нишикори сломи Гришо и го изхвърли от Бризбън
Снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите от турнира от сериите АТР 250 в Бризбън. Това стана факт, след като хасковлията загуби с 5:7, 5:7 от световния №9 Кей Нишикори.

По този начин Гришо не успя да защити точките си от миналата година, когато стигна до 1/2-финалите в турнира и допусна пета загуба в шестте си мача срещу Самурая. Освен това нашето момче продължава да е без победа над тенисист от Топ 10 на света от април 2018 г., когато надделя над Давид Гофен.

В първия сет Димитров допусна пробив за 5:6, а във втория взе подаването на японеца и дръпна с 4:2 гейма. В този момент обаче Нишикори върна пробива, взе ново подаване на Гришо за 6:5, след което спечели гейма си на нула, за да се класира на 1/2-финалите. Там съперник ще е французинът Жереми Шарди.

Подробности за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
do 34 преди 5 години
ми държавата на нас не ни е плащала залички да тренираме на народни разноски че да станем тенисисчета. това става със здрава пара или дотации. 99 от топ 100 майките и татковците им здрави са цакали за да станат профите. това уеке е изхранено с народна пара а не проявява никаква благодарност. след 5 години ще е като баща си, тренерче по тенис в провинциален град. не му завиждаме за силиконовата разпоретниа със 1001 една корекции, по убави от него сме боцкали.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Костов 34Мухъл, ти на кое място си като стъпиш върху портфейла си????Панч лева неам???Знаех си.И като си изпльокал Лостов мислиш ли че си по-малко анонимен от останалите тук???
33
3
 
7
 
! Отговори
Костов преди 5 години
Въпрос с повишена трудност до всички, които са АНОНИМНИ: А всеки един от вас всичките хейтъри, до кое място в коя световна класация сте се класирали??? Само питам. А сега грабвайте минусите
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер новина браво днес бг! Българина най-обича да плюе по своите :)
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф разбирачите пак налазиха коментарите :) 100% дори не знаете как се образуват точките в тениса :) смешници.
30
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да твъедиш че *** е гоУем тенисис е същото като да твърдиш че Бо-тиквуня е гоУем политик.И двамата са тежко недоразумение на природата.
29
7
 
5
 
! Отговори
GG преди 5 години
Дришу пада срещу добър тенисист. Нещо странно и необичайно ?! В погледа му се вижда всичко... айде честита нова година на всички !
28
6
 
15
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Бон шанс, освен теб друг неудачник не виждам, най-малкото може да се нарече Григор Димитров неудачник. Гришо е постигнал много повече от повечето българи, които не са неудачници. Няма логика на базата на някакви победи и загуби в спорта, в класиране на върха на световния тенис, да наречеш Гришо неудачник. Няма неудачници в топ 100 на тениса, а може би и в топ 200 и топ 500.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста от най-силните тенисисти и тенисистки загубиха още в първите кръгове на шестте по-силни турнира, които вървят в момента. Примерно Доминик Тийм, 8-ми в ранглистата, загуби още в първият кръг от французина Херберт на 55 място в ранглистата. Кайл Едмънд отпадна рано, Карен Хачанов също отпадна рано. При жените Каролин Вожнячки, трета в ранглистата, отпадна от една малко известна 18 годишна Андрееску (Канада), 152-ра в ранглистата. Отпаднаха и Свитолина(4-та), Стивънс(5), Квитова(7) и т.н.
26
8
 
11
 
! Отговори
Бон Шанс преди 5 години
При 5 на 5 ,40 на 30 и твой сервис да направиш две двойни грешки е по силите само на пълен неудачник,какъвто е нашият юнак.Журналята пак се оляха за предните мачове с двама пълни анонимници.То не беше мачкане, газене, сразяване и други глупости.Сега истината лъсна.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си беше очаквано, не виждам от коментарите някои да е изненадан.
24
12
 
7
 
! Отговори
Григор Димитров преди 5 години
Абе,***, платете си тока,водата,кабелната и интернета ! Уредете се с останалите пари на някоя промоция от Кауфланд ! Мен не ме мислете !
23
10
 
4
 
! Отговори
ДО 23 преди 5 години
Не ни мисли ти нас, гледай тебе си . А на гришу му изцоцкаха паричките - първо рускинята, после бабката . Той затова завалишкия се напъва сега ,но "кауза пертута" !
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продължаваме напред към 30-то място.
21
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Григорий, Григорий някой пак ти го нашикори.
20
7
 
17
 
! Отговори
пожелание преди 5 години
Той е умно момче ,и ако иска да е върха ,да стане порноактьор , за да ги срази всички !!
19
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие какво очаквахте? Дали с турнира в Бг или без него, той толкова може. Преди 2-3 години все ви го повтарях - вие не, той ще стигне номер 1. Не можеш да искаш примерно Габриел Обертан да стане Меси или Роналдо. Невъзможно е, когато нямаш техния талант, хъс за игра и мотивация. Същото е и в тениса. Така, че не бива много да го упрекваме - това му са възможностите. А от тук нататък, предполагам че ще излезе скоро и от 50-цата.
18
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че турнира в София му е под нивото! Пази Боже сляпо да прогледа!
17
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, ако не се беше скатал от миналогодишния турнир в България, как щеше да не радва само.Ама той е велик, той не е хасковлия, той е моноковлия. Къде ще се занимава с някакви фенчета от село.Продължаваме напред!
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фенчетата на дриш които сами немат грам успехи в живота и грам самочувствие да кажат на гуйното гуйно като го видят, да отидат да ми прочетат коментарите от вчера. този попръжко е една абсолютна нуличка. обикновено при 4:1 сета се доиграва, обаче противниците му като го знаят какъв е и се допингират от мисълта как ще бъде разпорен.