Григор все пак ще играе за България?

Има желание през 2020 г. да се включи в ATP Cup
6 яну 2019 10:50, Нели Христова
26
Григор все пак ще играе за България?
Снимка: Reuters

Григор Димитров все пак иска да играе за България на новия турнир ATP Cup, който ще даде старт на сезон 2020 в тениса.

Той ще стане част от отбора на страната, но само ако първата ни ракета завърши сезона в топ 24 и заяви участие.

Информацията идва от уважавания и водещ за този спорт журналист Михал Самулски, който е в Австралия в момента и следи всяка стъпка на звездите преди Откритото първенство в Мелбърн.

Григор и Милош Раонич са двама от тенисистите, обявили намерение да играят на ATP Cup. Това е турнир, който ще измести от календара надпреварата в Бризбън, традиционно място за старт на сезона не само за българската звезда.

В отборното състезание ще играят 24 нации, разделени в шест групи, а тимовете ще са съставени от двама до петима тенисисти. Форматът е с мачове на сингъл и двойки, подобен на този в Купа "Дейвис".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
43
 
! Отговори
Този вече не го пона преди 5 години
КЪСНО Е ВЕЧЕ ДА ИГРАЕ ЗА БЪЛГАРИЯ МАНДАЛОТО ЛОПНА. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИДЯ ОТНОШЕНИЕТО МУ КЪМ РОДИНАТА ТАКА, ЧЕ БАСТА. НЕ НИ Е ПРИТРЯБВАЛ И БЕЗ НЕГО ЩЕ МИНЕМ.
17
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На последната олимпиада Гришо падна в първия кръг от Марин Чилич, което и тогава и сега си е очакван резултат. Според 80процентниците, Гришо нарочно паднал, за да вземе милиардите от федерацията по тенис и да избяга да печели на друг турнир.
16
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Врема е и федерацията по тенис да даде поне 1 лев на Гришо, а не за Гришо, както се прави досега. За Гришо, означава, че Кралев решава как да се изхарчат примерно 1 милион лева дадени за участието на Гришо примерно на олимпиадата, от които Гришо нищо не получава, но 80-те процента са убедени, че Гришо получава милиони от България.
15
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва олимпиадата, това е разковничето. Последния път когато Григор игра за България беше преди предишната олимпиада. За сравнение на Федерер и Джокович не са им необходими олимпиади за да играят за родината си, играят непрекъснато.
14
11
 
40
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Чак е учудващо как Гришо все още се състезава за България. При толкова много негативизъм, който се излива от устите на пумиярите върху него.
13
4
 
47
 
! Отговори
Сс преди 5 години
Ако Гришо играе за България, е само заради олимпиадата. Иначе му дреме за държавата.
12
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе хора, знаете ли че само 0,01 % от населението на България се интересува от вашия Гришо! Айде у лево!
11
5
 
51
 
! Отговори
До гуша ми дойде тоя преди 5 години
Абе не сте ли забелязали сутрин по бТв , там има един дето води спорта и всяка сутрин с Григор започват, с Григор завършват! Та като започнат спортните новини и само за Григор говори, амааа мед му капе от устата! Толкова досадни са станали с Хекимян, не знам, дали е роднина на единия...., ужасни са разбирате ли, само за тоя Григор говорят и не се усещат! Няма ли в тая телевизия шефове, малко да ги озаптят!
10
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щял да играе, но ако бил в топ 24... Че той сега едва е там. Догодина като е извън топ 50, тогава какво? По-малко българин ли ще е? Що за малоумно услосие? Подтекста е ясен - ако е изкарал пари през годината (и си е запазил ранкинг мястото), ще играе за България, колкото да разпусне. Ако обаче не е изкарал пари (както беше миналата година и се срина в листата), то тогава ще си гледа подготовката за турнирите и няма да си губи времето с игра за България, както става и сега. Типично българско!!!
9
3
 
45
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Стига ни играта му за България на Олимпиадата в Рио де жанейро.
8
6
 
52
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ преди 5 години
Защо НИКОЙ не казва *че царя е гол* - Министерството на Спорта на България ФИНАНСИРА всички Пътувания , Хотели и Храна на Григор Димитров , заедно с Щаба му .И това са пари от нашите Данъци и Осигуровки за Здраве и Пенсия .
7
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано се класира, момчето :)
6
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хехе бърза справка изфорума - Путин е велик, България е много зле и корумпирана, Гришо е най-мразения и ф16 е най голямата мъка хахаха да живей руския тролетариат
5
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде няма нужда да "играе"!Време е пак да "разтегне" нещо.С него, и без него...все тая!Не искам да го гледам пак как фъфли с "акцент"!
4
12
 
53
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Да играеш за Родината си е чест.Доказали са го редица големи световни спортисти.*** като Григор Димитров, Бербатов и Казийски са срам за България.Оправяли сме се и ще се оправяме и за в бъдеще без тях.
3
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за Аскьой да играе все ми е тая!Жендераски спортове не ме интересуват!
2
8
 
39
 
! Отговори
Миро преди 5 години
Става много смешно! От мразения, '' некадърен'' "безродник" Григор, зависи дали България ще има отбор на най-престижния отборен тенис турнир. Нека *** на *** запопне сега! Да го видя "патриота" Кузманов дали ще продължи с изказванията си и да трупа "фенове" сръвнявайки се с Григор и изтъквайки отказа му да играе за купа Дейвис...
1
8
 
37
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Не му трябва !!! Божинов откакто почна да играе за България ,спря да е футболист...