Легендата си отива: Анди Мъри се оттегля от тениса

Надява се да играе на Уимбълдън, но не е сигурен
11 яну 2019 09:23,
14
Легендата си отива: Анди Мъри се оттегля от тениса
Снимка: Reuters

Бившият лидер в световната ранглиста Анди Мъри обяви през сълзи решението си да прекрати кариерата си тази година.

Той обяви, че се надява да играe на Уимбълдън и именно там да изиграе последния мач в кариерата си, но същевременно призна, че Australian Open, който започва от понеделник, може да бъде последният му турнир.

От близо две години британецът изпитва сериозни болки в хълбока и макар да се оперира и да си взе активна почивка те отново се появиха, като в крайна сметка именно това е причината да реши да спре с професионалния спорт.

Той е трикратен победител в турнири от "Големия шлем" и има на сметката си общо 45 триумфа в надпревари от календара на ATP през своята кариера. Мъри спира с тениса на 31 години и определено това е огромен удар за този спорт.

"Болката е постоянна и просто не издържам. Нямам друг избор. През декември говорих с моя екип и им обясних, че това не може да продължава така. Не мога да правя елементарни неща без да ме боли, като да си обувам чорапите например. Тази бoлка ми пречи да изпитвам удоволствие от тренировките и мачовете. В момента всичко е като агония за мен", обяви Мъри.

Още новини за спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много противна личност.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да изкара една книжка за пилот на Фъ шиснайскъ и да доди да гя кара из въздуха а га доди на земята да удари по неко демонстрационен мач как се рита тенис с кофти хълбок.
9
0
 
13
 
! Отговори
д-р Хаус преди 5 години
За съжаление Мъри е увредил тазобедрената си става. Това не е описано в поорязаната статия, но от други сайтове четох, даже той сам разказва, че си е правил операция и т.н. VСега му предлагали още една, като последен вариант , за да живее нормално, т.нар. реконструкция на ставата. Това е сериозна операция, но така или иначе даже и да е успешна няма да мине много време и ще му се наложи смяна на ставата. Абсурд е да играе тенис при това си положение, даже много по-рано е трябвало да спре
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното доказателство че спорта е вреден за здравето. Затова няма спортисти столетници. А това момче на 31 г вече не може да си обуе чорапите и всичко го боли като човек на 80г.Трябва спокойствие, само разходки сред природата, в планината, хапване, пийване, и спане в следобедните часове. А зимата в студените месеци никаква тежка работа! Най много да почистите снега пред вратата.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7На куц кон и Боко-тиквата БСП И пречи.
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ДришУ кво чака та не се отказва???Аааа, той след хотелите с мишки и лоукост полетитее готов на всичко....за два сандвича.
5
5
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Анди Мъри в момента е на 230-то място в ранглистата. Кузманов може да се изкачи с едно място нагоре.
4
1
 
31
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
Довиждане, Шампионе! На добър път извън спорта!
3
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уплаши се от наш ДришУ - харманлийския бек....
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният инвалид от спорт. Жалко.
1
7
 
15
 
! Отговори
И преди 5 години
Гришката се изкачи 1 място в ранглистата.